Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 90




Hier is pagina 90 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

re



_

DA

the

u

re

En

as:

ie

an

ET

.

=,

5

en

ug

a

|

m‘

=

pel,

7

y

-

ES

:

z

Eend met mango en shiitake

we

À /

4 personen » 40 min

O/MU

LC

ee

“De espele

peper

2 eendenborsten

40 g Spar rozijnen

1 rode ui

geeft een pi

ttig

er

1 kl gemalen koriander

1 chilipeper

1 rode chilipeper

smaak aan de

1 kl gemberpoeder

20 g verse gember

sap en zeste van 1 limoen

À.

+ eende

bors

Or

nd!

er

er

mespunt espelettepeper

% kl currypoeder

enkele takjes fijnbladige

Le pl

kant te zijn” «

zit

je

enkele takjes tijm

1 kl garam masala

basilicum

3 el bruine suiker

shiitake:

zeste van 1 sinaasapppel

mangochutney:

3 el witte wijnazijn

shiitake

1ui

sap van 1 sinaasappel

rijstolie

1teen look

mangosalsa:

sojasaus

1 Thaise mango

1 rijpe Thaise mango

LE

Pal

L

Verwarm de oven voor

curry, garam masala, ui-

op de velkant in een

ra

er

op 160°C.

snippers, look, gember,

grote, koude koeken-

|

|

Kerf de vetlaag van de

mango, chili, rozijnen en

pan.

eendenborsten kruise-

sap toe.

16

Zet het vuur halfhoog

10

en bak het vlees afhan-

lings in tot net op het

Dek de pot af en laat

vlees.

rustig stoven tot een

kelijk van het formaat

Meng het gember-

dikke siroop. Breng op

tussen 8 en 12 min op

poeder, de koriander,

smaak met zout.

de velkant. Dan is de

11.

eend rose.

de tijmnaaldjes, de

Salsa: pel de rode ui en

espelettepeper en de

snipper fijn.

17:

Kruid met zout en keer

12

ze om. Bak de vleeskant

sinaasappelzeste.

Schil de mango en ver-

Masseer de vleeskant

wijder de pit. Snij het

nog 2 à 4 min.

van de eendenborst

18

vruchtvlees in blokjes

Verpak het vlees in

f

ermee in en laat 2 u

en doe samen met de

aluminiumfolie en laat

rusten.

rusten.

an

uisnippers in een kom.

mn

Chutney: week de rozij-

Schep het limoensap

19.

Borstel de shiitake

[Fr

RE

en de zeste door de

nen in sinaasappelsap.

schoon, snij de ste-

F

Pel de ui en look. Snip-

mangoblokjes.

len eraf en maak een

13

per de ui, chilipeper en

Verwijder de zaadjes

kruisje in het hoedje.

look fijn.

van de chilipeper en snij

20

Bak de paddenstoelen-

Schil en rasp de gember.

in stukjes. Voeg bij de

hoedjes in rijstolie in

Snij het vruchtvlees

mangosalsa en kruid

10 min gaar en sprenkel

Pa

van de mango in kleine

met peper en zout.

er wat sojasaus over.

— =

blokjes.

14.

Scheur de fijne blaadjes

21

Snij het vlees in plakjes

basilicum los en schep

en verdeel over de

Verwarm de wijnazijn

in een poten los de

door de mangosalsa.

borden met de salsa,

suiker erin op. Voeg de

15.

Leg de eendenborsten

chutney en shiitake.

ES