Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 90
Hier is pagina 90 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
re
“
_
DA
the
u
re
En
as:
ie
an
ET
.
=,
5
en
ug
a
|
m‘
=
pel,
7
y
-
ES
:
z
Eend met mango en shiitake
we
À /
4 personen » 40 min
O/MU
LC
ee
“De espele
peper
2 eendenborsten
40 g Spar rozijnen
1 rode ui
geeft een pi
ttig
er
1 kl gemalen koriander
1 chilipeper
1 rode chilipeper
smaak aan de
1 kl gemberpoeder
20 g verse gember
sap en zeste van 1 limoen
À.
+ eende
bors
Or
nd!
er
er
mespunt espelettepeper
% kl currypoeder
enkele takjes fijnbladige
Le pl
kant te zijn” «
zit
je
enkele takjes tijm
1 kl garam masala
basilicum
3 el bruine suiker
shiitake:
zeste van 1 sinaasapppel
mangochutney:
3 el witte wijnazijn
shiitake
1ui
sap van 1 sinaasappel
rijstolie
1teen look
mangosalsa:
sojasaus
1 Thaise mango
1 rijpe Thaise mango
LE
Pal
L
Verwarm de oven voor
curry, garam masala, ui-
op de velkant in een
ra
er
op 160°C.
snippers, look, gember,
grote, koude koeken-
|
|
Kerf de vetlaag van de
mango, chili, rozijnen en
pan.
eendenborsten kruise-
sap toe.
16
Zet het vuur halfhoog
10
en bak het vlees afhan-
lings in tot net op het
Dek de pot af en laat
vlees.
rustig stoven tot een
kelijk van het formaat
Meng het gember-
dikke siroop. Breng op
tussen 8 en 12 min op
poeder, de koriander,
smaak met zout.
de velkant. Dan is de
11.
eend rose.
de tijmnaaldjes, de
Salsa: pel de rode ui en
espelettepeper en de
snipper fijn.
17:
Kruid met zout en keer
12
ze om. Bak de vleeskant
sinaasappelzeste.
Schil de mango en ver-
Masseer de vleeskant
wijder de pit. Snij het
nog 2 à 4 min.
van de eendenborst
18
vruchtvlees in blokjes
Verpak het vlees in
f
ermee in en laat 2 u
en doe samen met de
aluminiumfolie en laat
rusten.
rusten.
an
uisnippers in een kom.
mn
Chutney: week de rozij-
Schep het limoensap
19.
Borstel de shiitake
[Fr
RE
en de zeste door de
nen in sinaasappelsap.
schoon, snij de ste-
F
Pel de ui en look. Snip-
mangoblokjes.
len eraf en maak een
13
per de ui, chilipeper en
Verwijder de zaadjes
kruisje in het hoedje.
look fijn.
van de chilipeper en snij
20
Bak de paddenstoelen-
Schil en rasp de gember.
in stukjes. Voeg bij de
hoedjes in rijstolie in
Snij het vruchtvlees
mangosalsa en kruid
10 min gaar en sprenkel
Pa
van de mango in kleine
met peper en zout.
er wat sojasaus over.
— =
blokjes.
14.
Scheur de fijne blaadjes
21
Snij het vlees in plakjes
basilicum los en schep
en verdeel over de
Verwarm de wijnazijn
in een poten los de
door de mangosalsa.
borden met de salsa,
suiker erin op. Voeg de
15.
Leg de eendenborsten
chutney en shiitake.
ES