Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 55


Hier is pagina 55 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Spar Folder 01.12.2019

Hier is pagina 55 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 55

NN feestmenu @ Oesters met Oesters met appel Gegratineerde oesters komkommergranité barigoulesaus met dillesaus 4 personen e 40 min + diepvries: 3 u 4 personen e 45 min + koken: 1 u 4 personen e 30 min 12 Spar Zeeuwse platte oesters 12 Spar Zeeuwse holle oesters 12 Zeeuwse holle oesters enkele blaadjes munt % venkel 250 ml Boni Selection volle room komkommergranité: 1 wortel 3 kl mierikswortel 10 ml Boni Selection appelazijn Lui % potje verse dille 25 g Boni Selection suiker 100 g Spar gerookte spekblokjes 2 Spar eidooiers % komkommer 200 ml witte wijn 100 g grof zout 1 Granny Smith-appel 30 ml witte wijnazijn tartaar: 1 blokje kippenbouillon 1 Open de oesters. Haal ze uit de schelp en % Granny Smith-appel 6 takjes tijm leg ze in een zeef op een kom om al het % komkommer 3 takjes rozemarijn oestervocht op te vangen. % rode ui 100 ml Boni Selection volle room Laat goed uitlekken en leg de oesters % limoen Spar boter weer in de schelp. Bewaar ze afgedekt in extra: de koelkast. 25 g Griekse yoghurt extra: 100 g grof zout Breng het oestervocht, de room en de mierikswortel aan de kook. Laat inkoken crushed ijs 1 Open de oesters. Haal ze uit de schelp tot sausdikte op een matig vuur. 4 Komkommergranite: verwarm 75 ml en leg ze in een zeefop een kom om al Snipper de dille fijn. water met de suiker tot de suiker vol- het oestervocht op te vangen. Haal de saus van het vuur en roer de dille ledig is opgelost. Laat afkoelen. Laat goed uitlekken en leg de oesters erdoor. Kruid met zwarte peper en zout. Duw de komkommer door de sap- weer in de schelp. Bewaar ze afgedekt Roer de eidooiers met een klopper door in de koelkast. de saus. centrifuge voor 75 ml sap. Duw de Granny Smith door de sap- Pel de ui. Was de wortel en venkel. Snij Verwarm de grill van de oven. centrifuge voor 75 ml sap. de venkel, wortel en ui grof. Plaats de oesters in een ovenschotel op Schep het schuim van de 2 sappen. Verhit boter in een kookpot. aluminiumfolie om ze recht te houden. u Meng de suikerstroop met 75 ml Bak de groenten en het spek al roerend Lepel wat dillesaus over elke oester. komkommersap, de appelazijn en 75 ml enkele min. 10. Zet 2 min onder een hete ovengril tot de Blus met het oestervocht en de witte appelsap. saus mooi gegratineerd is. Doe deze massa in een ovenschotel en wijn en laat volledig inkoken. 11 Serveer op een bord bestrooid met grof zout. plaats in de diepvriezer. Laat volledig Voeg 750 ml water, het kippenbouillon- bevriezen. blokje en de verse kruiden toe en laat Tartaar: pel de rode ui en snipper fijn. minimum 1 u lichtjes koken. OP maak het jezelf makkelijk Snij brunoise van de Granny Smith met Zeef de saus en voeg de witte wijnazijn toe. schil. Snij de komkommer zonder de en kies voor de Spar zaadjes in fijne brunoise. Haal de oesters 30 min voor het serve- 9. ren uit de koelkast. grilloesters met gratinsaus. Meng de appel- en komkommer- brunoise met de rode ui en Griekse 10. Warm de saus op met de room. Mix yoghurt. met een staafmixer de oppervlakte van 10 Breng op smaak met limoensap, zwarte de saus tot schuim. 11 peper en zout. Lepel het schuim van de saus en ver- 11 Haal de bevroren granité 30 min voor deel over de oesters. 12 @ gebruik uit de diepvriezer en laat licht- Serveer de oesters in de schelp op een jes ontdooien. bord met grof zout. Corazon Reserva 42: Brut, Spanje Open de oesters. Legze op een bord met crushed ijs. Een mooie pareling en fruitige 13 Leg een lepel tartaar op elke oester. smaak van boomgaardfruit en 14 Schraap de granité los met een vork en ee citrus. Een oerdegelijke droge werk de oesters ermee af. Il cava op basis van macabeo, 15 Serveer met een blaadje munt. LE parellada en xarel-lo. |

Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 55