Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 55
Hier is pagina 55 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
NN feestmenu @
Oesters met
Oesters met appel
Gegratineerde oesters
komkommergranité
barigoulesaus
met dillesaus
4 personen e 40 min + diepvries: 3 u
4 personen e 45 min + koken: 1 u
4 personen e 30 min
12 Spar Zeeuwse platte oesters
12 Spar Zeeuwse holle oesters
12 Zeeuwse holle oesters
enkele blaadjes munt
% venkel
250 ml Boni Selection volle room
komkommergranité:
1 wortel
3 kl mierikswortel
10 ml Boni Selection appelazijn
Lui
% potje verse dille
25 g Boni Selection suiker
100 g Spar gerookte spekblokjes
2 Spar eidooiers
% komkommer
200 ml witte wijn
100 g grof zout
1 Granny Smith-appel
30 ml witte wijnazijn
tartaar:
1 blokje kippenbouillon
1
Open de oesters. Haal ze uit de schelp en
% Granny Smith-appel
6 takjes tijm
leg ze in een zeef op een kom om al het
% komkommer
3 takjes rozemarijn
oestervocht op te vangen.
% rode ui
100 ml Boni Selection volle room
Laat goed uitlekken en leg de oesters
% limoen
Spar boter
weer in de schelp. Bewaar ze afgedekt in
extra:
de koelkast.
25 g Griekse yoghurt
extra:
100 g grof zout
Breng het oestervocht, de room en de
mierikswortel aan de kook. Laat inkoken
crushed ijs
1
Open de oesters. Haal ze uit de schelp
tot sausdikte op een matig vuur.
4
Komkommergranite: verwarm 75 ml
en leg ze in een zeefop een kom om al
Snipper de dille fijn.
water met de suiker tot de suiker vol-
het oestervocht op te vangen.
Haal de saus van het vuur en roer de dille
ledig is opgelost. Laat afkoelen.
Laat goed uitlekken en leg de oesters
erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.
Duw de komkommer door de sap-
weer in de schelp. Bewaar ze afgedekt
Roer de eidooiers met een klopper door
in de koelkast.
de saus.
centrifuge voor 75 ml sap.
Duw de Granny Smith door de sap-
Pel de ui. Was de wortel en venkel. Snij
Verwarm de grill van de oven.
centrifuge voor 75 ml sap.
de venkel, wortel en ui grof.
Plaats de oesters in een ovenschotel op
Schep het schuim van de 2 sappen.
Verhit boter in een kookpot.
aluminiumfolie om ze recht te houden.
u
Meng de suikerstroop met 75 ml
Bak de groenten en het spek al roerend
Lepel wat dillesaus over elke oester.
komkommersap, de appelazijn en 75 ml
enkele min.
10.
Zet 2 min onder een hete ovengril tot de
Blus met het oestervocht en de witte
appelsap.
saus mooi gegratineerd is.
Doe deze massa in een ovenschotel en
wijn en laat volledig inkoken.
11
Serveer op een bord bestrooid met grof
zout.
plaats in de diepvriezer. Laat volledig
Voeg 750 ml water, het kippenbouillon-
bevriezen.
blokje en de verse kruiden toe en laat
Tartaar: pel de rode ui en snipper fijn.
minimum 1 u lichtjes koken.
OP maak het jezelf makkelijk
Snij brunoise van de Granny Smith met
Zeef de saus en voeg de witte wijnazijn
toe.
schil. Snij de komkommer zonder de
en kies voor de Spar
zaadjes in fijne brunoise.
Haal de oesters 30 min voor het serve-
9.
ren uit de koelkast.
grilloesters met gratinsaus.
Meng de appel- en komkommer-
brunoise met de rode ui en Griekse
10.
Warm de saus op met de room. Mix
yoghurt.
met een staafmixer de oppervlakte van
10
Breng op smaak met limoensap, zwarte
de saus tot schuim.
11
peper en zout.
Lepel het schuim van de saus en ver-
11
Haal de bevroren granité 30 min voor
deel over de oesters.
12
@
gebruik uit de diepvriezer en laat licht-
Serveer de oesters in de schelp op een
jes ontdooien.
bord met grof zout.
Corazon Reserva
42:
Brut, Spanje
Open de oesters. Legze op een bord
met crushed ijs.
Een mooie pareling en fruitige
13
Leg een lepel tartaar op elke oester.
smaak van boomgaardfruit en
14
Schraap de granité los met een vork en
ee
citrus. Een oerdegelijke droge
werk de oesters ermee af.
Il
cava op basis van macabeo,
15
Serveer met een blaadje munt.
LE
parellada en xarel-lo.
|