Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 55




Hier is pagina 55 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

NN feestmenu @

Oesters met

Oesters met appel

Gegratineerde oesters

komkommergranité

barigoulesaus

met dillesaus

4 personen e 40 min + diepvries: 3 u

4 personen e 45 min + koken: 1 u

4 personen e 30 min

12 Spar Zeeuwse platte oesters

12 Spar Zeeuwse holle oesters

12 Zeeuwse holle oesters

enkele blaadjes munt

% venkel

250 ml Boni Selection volle room

komkommergranité:

1 wortel

3 kl mierikswortel

10 ml Boni Selection appelazijn

Lui

% potje verse dille

25 g Boni Selection suiker

100 g Spar gerookte spekblokjes

2 Spar eidooiers

% komkommer

200 ml witte wijn

100 g grof zout

1 Granny Smith-appel

30 ml witte wijnazijn

tartaar:

1 blokje kippenbouillon

1

Open de oesters. Haal ze uit de schelp en

% Granny Smith-appel

6 takjes tijm

leg ze in een zeef op een kom om al het

% komkommer

3 takjes rozemarijn

oestervocht op te vangen.

% rode ui

100 ml Boni Selection volle room

Laat goed uitlekken en leg de oesters

% limoen

Spar boter

weer in de schelp. Bewaar ze afgedekt in

extra:

de koelkast.

25 g Griekse yoghurt

extra:

100 g grof zout

Breng het oestervocht, de room en de

mierikswortel aan de kook. Laat inkoken

crushed ijs

1

Open de oesters. Haal ze uit de schelp

tot sausdikte op een matig vuur.

4

Komkommergranite: verwarm 75 ml

en leg ze in een zeefop een kom om al

Snipper de dille fijn.

water met de suiker tot de suiker vol-

het oestervocht op te vangen.

Haal de saus van het vuur en roer de dille

ledig is opgelost. Laat afkoelen.

Laat goed uitlekken en leg de oesters

erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

Duw de komkommer door de sap-

weer in de schelp. Bewaar ze afgedekt

Roer de eidooiers met een klopper door

in de koelkast.

de saus.

centrifuge voor 75 ml sap.

Duw de Granny Smith door de sap-

Pel de ui. Was de wortel en venkel. Snij

Verwarm de grill van de oven.

centrifuge voor 75 ml sap.

de venkel, wortel en ui grof.

Plaats de oesters in een ovenschotel op

Schep het schuim van de 2 sappen.

Verhit boter in een kookpot.

aluminiumfolie om ze recht te houden.

u

Meng de suikerstroop met 75 ml

Bak de groenten en het spek al roerend

Lepel wat dillesaus over elke oester.

komkommersap, de appelazijn en 75 ml

enkele min.

10.

Zet 2 min onder een hete ovengril tot de

Blus met het oestervocht en de witte

appelsap.

saus mooi gegratineerd is.

Doe deze massa in een ovenschotel en

wijn en laat volledig inkoken.

11

Serveer op een bord bestrooid met grof

zout.

plaats in de diepvriezer. Laat volledig

Voeg 750 ml water, het kippenbouillon-

bevriezen.

blokje en de verse kruiden toe en laat

Tartaar: pel de rode ui en snipper fijn.

minimum 1 u lichtjes koken.

OP maak het jezelf makkelijk

Snij brunoise van de Granny Smith met

Zeef de saus en voeg de witte wijnazijn

toe.

schil. Snij de komkommer zonder de

en kies voor de Spar

zaadjes in fijne brunoise.

Haal de oesters 30 min voor het serve-

9.

ren uit de koelkast.

grilloesters met gratinsaus.

Meng de appel- en komkommer-

brunoise met de rode ui en Griekse

10.

Warm de saus op met de room. Mix

yoghurt.

met een staafmixer de oppervlakte van

10

Breng op smaak met limoensap, zwarte

de saus tot schuim.

11

peper en zout.

Lepel het schuim van de saus en ver-

11

Haal de bevroren granité 30 min voor

deel over de oesters.

12

@

gebruik uit de diepvriezer en laat licht-

Serveer de oesters in de schelp op een

jes ontdooien.

bord met grof zout.

Corazon Reserva

42:

Brut, Spanje

Open de oesters. Legze op een bord

met crushed ijs.

Een mooie pareling en fruitige

13

Leg een lepel tartaar op elke oester.

smaak van boomgaardfruit en

14

Schraap de granité los met een vork en

ee

citrus. Een oerdegelijke droge

werk de oesters ermee af.

Il

cava op basis van macabeo,

15

Serveer met een blaadje munt.

LE

parellada en xarel-lo.

|