Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 32




Hier is pagina 32 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

kie

À © eo

—< ad

Gevulde kalkoenfilet en gehaktbrood

met gratin van spitskool en witlof,

ed

aardappel in stervorm en spruitjes

|

4 personen + 1 u 30 min

1 snede wit brood

1 Spar gevulde kalkoenfilet

met kastanje, pistache en

2 el Boni Selection melk

nr

fijne champignons

3 blaadjes verse salie

400 g Spar gratin van

2 el Spar pistachenoten

spitskool en witlof

1 sjalot

à

600 g spruitjes

125 g Spar champignons

150 g Spar gerookte

1teentje look

We”,

spekblokjes

Spar boter

6 grote Spar vastkokende

Boni Selection olijfolie

aardappelen

extra:

fn

Boni Selection frituurolie

uitsteekvorm in de vorm

gehaktbrood:

van een ster

500 g gemengd gehakt

Verwarm de oven voor op 180°C.

Gehaktbrood: week het brood kort in de melk en knijp uit.

Pel de sjalot en look en snipper fijn.

Hak de champignons fijn.

Bak de champignons, sjalot en look aan in 1 el boter.

Snij de salie fijn en bak kort mee.

N Ou BW NH

Meng het gehakt met het brood, de champignons, de look, de

sjalot en de gehakte pistachenoten. Kruid met peper en zout.

Slaatje met ganzenlever, rode biet,

Besprenkel een ovenschotel met wat olijfolie en verdeel het

gehakt over de schotel.

vijg en appel

Strijk het gehakt in met 1 el olijfolie en bak + 30 a 40 min in

4 personen e 20 min

de voorverwarmde oven, tot het gehaktbrood gaar is.

10

Steek de kalkoenfilet eveneens in de oven en laat gedurende

230 g ganzenlever of faux gras

sap van 1 limoen

1 u 20 min bakken.

en

Zet de gratin er de laatste 20 min bij en laat opwarmen.

1 voorgekookte rode biet

4 el vijgenconfituur

.

1 zak Spar jonge slablaadjes

4 sneden Spar rozijnenbrood

12

Haal de buitenste blaadjes van de spruitjes.

2 verse vijgen

1el Spar notenmengeling

13

Kook de spruitjes al dente in gezouten, kokend water. Voeg

eee

1 Jonagold-appel

Spar boter

% kl bicarbonaat aan het kookwater toe, zo blijven ze mooi

groen. Laat ze na het koken onmiddellijk schrikken onder koud

I

water en laat uitlekken.

Snij de sneden rozijnenbrood schuin in 2 en bak ze goudbruin

in wat boter.

14.

Bak de spekblokjes goudbruin in 2 el boter.

Snij de rode biet in dunne reepjes en de vijgen in partjes.

15.

Voeg de gare spruitjes bij de spekblokjes en bak kort mee.

Snij de ganzenlever in middelgrote blokjes.

Kruid met peper en zout.

Snij de appel in fijne reepjes en besprenkel met limoensap.

16.

Schil de aardappelen en snij in dikke schijven. Steek met de

u1 PB W N

Maak aan 1 kant van het bord een halve cirkel met 1 el

uitsteekvorm sterren uit de aardappelschijven.

vijgenconfituur per bord.

17.

Kook de steraardappelen 5 min in gezouten, kokend water.

a

Werk de cirkel af met de stukjes ganzenlever, reepjes rode

Spoel ze onder koud water en dep droog.

biet en appel, partjes vijg en slablaadjes.

18

Bak de steraardappelen verder gaar en goudbruin in de fri-

Strooi wat gehakte noten over het slaatje.

teuse op 180°C.

Leg het gebakken rozijnenbrood aan de andere kant van het

19.

Haal het vlees uit de oven en laat even rusten. Snij de kal-

bord.

koenfilet in dikke plakken. Snij het gehaktbrood in punten.

20

Schik alles op tafel en serveer.