Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 61




Hier is pagina 61 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

@)

4)

NE stmenu

ER

|

Ai

Roodbaars met

amandelkorst,

\

peterselie-

wortelereme,

=

pompoenrisotto

LS

en zeekraal

4 personen e 2u

|

4 Spar roodbaarsfilets (op vel)

ae

1 potje verse platte peterselie

25 g Spar rucola

50 g Boni Selection zwarte

olijven (ontpit)

40 g Spar amandelschilfers

85 g Boni Selection zonne-

bloemolie

fe

50 g Parmezaanse kaas

et

1 citroen

170 g Spar boter

in een hakmolen tot een

12

. Schil de peterseliewortel en

19. Kook de zeekraal 2 min in

crème van peterseliewortel:

grove pesto. Bewaar in de

snij in stukken.

water zonder zout.

500 g peterseliewortel

koelkast tot gebruik.

13.

Kook de peterseliewortel

20

Rooster de pompoenpitten

250 ml Boni Selection melk

Smelt 2 el boter in een pan.

20 min in de melk tot deze

al roerend op een matig

250 ml groentebouillon

Dep de roodbaars goed

gaar is. Giet af en verwijder

vuur in een antikleefpan.

3 takjes rozemarijn

droog met keukenrol.

de rozemarijn. Mix fijn en

Kruid met zout.

1teen look

Bak de roodbaars krokant

21

kruid met zwarte peper en

Trek een streep peterselie-

pompoenrisotto:

aan 1 zijde in een antikleef-

zout.

wortelcrème op een bord.

300 g butternutpompoen

pan. Leg de vis op de gebak-

14

Pompoenrisotto: schil de

Leg de roodbaars erbij.

50 ml witte wijn

ken zijde in een ovenschotel

butternut en snij in fijne

Verdeel de pompoenrisotto

50 ml groentebouillon

Laat afkoelen en smeer de

brunoise. Pel de look en

erover en werk af met pom-

bovenkant van de vis in

1 dopje Boni Selection saffraan

pers fijn.

poenpitten en zeekraal.

1 teen look

met de amandelkorst.

15.

Smelt 2 el boter in een pot.

1 kl balsamicoazijn

Gratineer de vis onder de

Wentel de butternut met

Tip:

bak de vis gerust op voor-

2 el Spar boter

voorverwarmde ovengrill.

de look en saffraan door de

hand. Bewaar en gril vlak

afwerking:

Snipper de overige platte

boter.

voor het serveren. Ook de

100 g Spar zeekraal

peterselie fijn.

16.

Blus met witte wijn en laat

botersaus en crème van

50 g Boni Selection

Laat 150 g boter smelten in

inkoken.

peterseliewortel kan je op

17.

voorhand maken.

pompoenpitten

de bakpan van de vis. Haal

Voeg de groentebouillon

van het vuur en roer de

toe en laat 2 min met dek-

Verwarm de grill van de

peterselie eronder. Breng

sel en 2 min zonder deksel

oven voor.

op smaak met citroensap,

stoven tot de pompoen

Rooster de amandelschil-

zwarte peper en zout.

beetgaar is. Breng de

Kasteelbier

fers goudbruin al roerend

10.

Crème van peterseliewor-

risotto op smaak met

in een pan zonder vetstof

tel: pel de look en plet fijn

zwarte peper, zout en

tripel (11%)

Een sterk blond bier

op een matig vuur.

met de platte kant van een

balsamicoazijn.

Mix de amandelschilfers

groot mes.

18

Afwerking: breek de

met duidelijk

met % potje verse peter-

11

Breng de melk met de

houterige uiteindes van de

aanwezige

selie, Parmezaanse kaas,

groentebouillon, look en

zeekraal. Spoel overvloe-

hopbitteren

rucola, zwarte olijven, zon-

takjes rozemarijn aan de

dig met koud water om te

fruitigheid.

nebloemolie en % kl zout

kook.

ontzouten.