Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 11




Hier is pagina 11 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

zz

oneel a ®

nn

=



=

1

=

IR,

7

|

UA

U 4

>

m

5

ON

Fr

en

I

U EU U

à

U

N

EE:

Ka:

ee,

LL

|

|

|

4

1

En

|

m

nie

ra

In

En

z

|

=

1 - A

=

&

!

rd

4

j

Ë

$

|

F

=

5

à

ni

|

5

5

Da

rt:

|

st

|

|

“Ne contvoleven,

le

wa:

:

SG

UN eN schudden de

ber



=

==

Fi

A

|

oshews vegelmatig

g.

m

if

Ei

|

|

Le

eld

MES

Oesters ‘oogsten’

|

“In de zomer zit de oester vol melk om

=

zich voort te planten. Dat komt de smaak

=

Met een tik testen of

|

en kwaliteit niet ten goede. De oesters

de oesters goed

®

zijn nadien ‘mager’ en zien er glazig uit.

E

à

mr

|

In de winter ‘vreten’ ze zich vol en zijn

|

ze veel vleziger. Nu snap je waarom ze

zo populair zijn tijdens de feestdagen.

Geoogste oesters brengen we aan wal,

P

=

waar we ze meteen terug in proper zee-

L

water leggen. Daarna spoelen en borste-

|

5

|

len we ze. Door de oesters tegen elkaar

te tikken, testen we of ze goed zijn. Dan

en

USE

H

ee

|

gaan ze in houten mandjes en vertrek-

ken ze naar het distributiecentrum van

Je

l

a

=

5

Spar in Mechelen.”

Le

2

|

|

Ka RE

Mm

A



D,

e

pP

Deze grilloester met

{ |

\

1. Leg de oester op een handdoek om te

En

d

gvatinsausje steek je

=

vermijden dat hij wegglijdt.

es

2. Steek een oestermes tussen de twee

gewoon in de oven en

.

schelpen van de oester.

klaar!

3. Beweeg het mes van links naar rechts

P

en snij de spier door.

Meer weten over de verschillende

od

4, Haal de bovenste schelp weg en maak

u

soorten? Blader door naar p. 54.

de oester los.

D ES ere ease

m

Ben

UN

u

I