Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 57




Hier is pagina 57 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

N feestmenu @

Aardappelsoep

met truffelkaas en

kwartelei

N ei

4 personen e 35 min

1ui

% wit van prei

|

250 g Spar bloemige aardappelen

Aug

Bk

1,5 Il kippenbouillon

arn

Rn

1 Boni Selection kruidentuiltje

‘FE

ss

F

2 takjes rozemarijn

4 kwarteleitjes

120 g Cremeux de Bourgogne aux truffes

Tripel Karmeliet (84%)

+

% potje verse bieslook

Dit karaktervol, kruidig, mild

1 scheutje azijn

bitter driegranenbier wordt.

“Qi

Spar boter

Boni Selection piment d’espelette

nog steeds gebrouwen volgens _

een bierrecept uit 1679.

#

OA

1

Pel de ui en snipper fijn.

2

Li

Was de prei en snipper fijn.

=

3

Schil de aardappelen, snij ze in stukken

en was ze.

Smelt 2 el boter in een kookpot en bak

de ui en prei glazig.

Voeg de aardappelstukken toe en roer

even om.

mie

Pi

Blus met de kippenbouillon en breng

aan de kook met de rozemarijn en het

+

kruidentuiltje. Laat 25 min rustig koken.

=:

Pocheer de kwarteleieren. Breng

750 ml water met een scheut azijn

ae



aan de kook. Verlaag het vuur zodat

het water net niet kookt. Breek een

PAL

kwartelei voorzichtig open en leg in

een koffietas. Roer met een lepel of

ET

4

garde in het water tot er een draai-

kolk ontstaat. Laat het ei in het water

glijden en laat 1,5 min pocheren. Schep



®

a

het kwartelei voorzichtig uit het water

=

met een schuimspaan en laat uitlekken

op keukenpapier. Doe hetzelfde voor de

overige 3 eitjes.

Snij de korst van de kaas en snipper de

bieslook fijn.

Haal de rozemarijn en het kruidentuil-

tje na gaartijd uit de soep.

10

Voeg de kaas toe en mix de soep fijn.

Kruid met zwarte peper en zout.

11

Verdeel de soep over 4 soepborden.

Pocheer de kwarteleitjes op voorhand. Leg ze na,

12

Leg een gepocheerd kwartelei in het

het pocheren even in ijswater, laat uitlekken en

midden van elk bord.

13

Versier met bieslook en wat piment

bewaar afgedekt in de koelkast.

d’espelette.