Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 47




Hier is pagina 47 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

&

\ feestmenu @

de

Ss,

fzang voeer de hwartel

zh

De kwartel komt van oorsprong uit het Middellandse zeegebied en

Midden-Oosten. Hier liggen ook zijn culinaire roots. Zijn klein formaat — hij

W

weegt 150 tot 200 gram — maakt hij meer dan goed in smaak. Het is een

echte delicatesse, net zoals kwarteleitjes trouwens. Gelukkig wordt de

kwartel ook in onze contreien gekweekt. Zo kunnen we naar hartenlust

N |

genieten van zijn vederlichte smaak.





Geroosterde kwartel met hummus

ur |

>

F

en granaatappel

4 personen » 40 min + marineren: minstens 2 u

4 kwartels

hummus:

EU

Spar granaatappelpitjes

400 g zachtgekookte kikkererwten

LE

marinade:

(uitgelekt)

2 el Boni Selection olijfolie

170 g tahinpasta

1 el balsamicoazijn

2 geperste teentjes look

1 kl Boni Selection honing

2 el citroensap

x

1,5 el sojasaus

mespunt komijnpoeder

1 kl zeste van citroen

1 dl ijskoud water

salsa:

%

2 geperste tenen look

1 kl esdoornsiroop

10 g bladpeterselieblaadjes

Re

1teen look

2 takjes tijm

1 kl fleur de sel

% el citroenzeste

Lel citroensap

à

Laat de kwartels op kamertemperatuur komen.

Leg de kwartels met de borst naar beneden op de snijplank. Neem het uiteinde vast en

knip met een schaar links naast de ruggengraat richting nek. Doe hetzelfde langs de

rechterkant van de ruggengraat en verwijder de ruggengraat. Draai de kwartel om en

druk het borstbeen naar beneden met je hand.

Marinade: meng de ingrediënten in een kom en kruid met versgemalen zwarte peper.

Bestrijk de gevlinderde kwartels met de marinade. Leg ze op elkaar en schep de rest van

de marinade erover.

Zet koel en laat minstens 2 u marineren.

Hummus: mix de uitgelekte kikkererwten fijn in de blender. Voeg, terwijl je blijft mixen,

tahin, citroensap, look, komijn en een kl zout toe.

Druppel het ijskoude water er heel langzaam bij en roer tot een gladde puree. Voeg

indien nodig meer water toe.

Dek af met plastic folie en laat 30 min rusten.

Salsa: mix de ingrediënten in het hakmolentje en breng op smaak met peper en zout.

10.

Verwarm de oven voor op 200°C.

11

Plaats de gevlinderde kwartels op een bakplaat. Giet de rest van de marinade erover en

bak goudbruin en gaar in 30 min.

12

Haal uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.

13.

Verdeel de hummus over de borden. Schik de kwartels erop, besprenkel met salsa en

werk af met granaatappelpitjes.