Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 47
Hier is pagina 47 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
&
\ feestmenu @
de
Ss,
fzang voeer de hwartel
zh
De kwartel komt van oorsprong uit het Middellandse zeegebied en
Midden-Oosten. Hier liggen ook zijn culinaire roots. Zijn klein formaat — hij
W
weegt 150 tot 200 gram — maakt hij meer dan goed in smaak. Het is een
echte delicatesse, net zoals kwarteleitjes trouwens. Gelukkig wordt de
kwartel ook in onze contreien gekweekt. Zo kunnen we naar hartenlust
N |
genieten van zijn vederlichte smaak.
—
”
Geroosterde kwartel met hummus
ur |
>
F
en granaatappel
4 personen » 40 min + marineren: minstens 2 u
4 kwartels
hummus:
EU
Spar granaatappelpitjes
400 g zachtgekookte kikkererwten
LE
marinade:
(uitgelekt)
2 el Boni Selection olijfolie
170 g tahinpasta
1 el balsamicoazijn
2 geperste teentjes look
1 kl Boni Selection honing
2 el citroensap
x
1,5 el sojasaus
mespunt komijnpoeder
1 kl zeste van citroen
1 dl ijskoud water
salsa:
%
2 geperste tenen look
1 kl esdoornsiroop
10 g bladpeterselieblaadjes
Re
1teen look
2 takjes tijm
1 kl fleur de sel
% el citroenzeste
Lel citroensap
à
Laat de kwartels op kamertemperatuur komen.
Leg de kwartels met de borst naar beneden op de snijplank. Neem het uiteinde vast en
knip met een schaar links naast de ruggengraat richting nek. Doe hetzelfde langs de
rechterkant van de ruggengraat en verwijder de ruggengraat. Draai de kwartel om en
druk het borstbeen naar beneden met je hand.
Marinade: meng de ingrediënten in een kom en kruid met versgemalen zwarte peper.
Bestrijk de gevlinderde kwartels met de marinade. Leg ze op elkaar en schep de rest van
de marinade erover.
Zet koel en laat minstens 2 u marineren.
Hummus: mix de uitgelekte kikkererwten fijn in de blender. Voeg, terwijl je blijft mixen,
tahin, citroensap, look, komijn en een kl zout toe.
Druppel het ijskoude water er heel langzaam bij en roer tot een gladde puree. Voeg
indien nodig meer water toe.
Dek af met plastic folie en laat 30 min rusten.
Salsa: mix de ingrediënten in het hakmolentje en breng op smaak met peper en zout.
10.
Verwarm de oven voor op 200°C.
11
Plaats de gevlinderde kwartels op een bakplaat. Giet de rest van de marinade erover en
bak goudbruin en gaar in 30 min.
12
Haal uit de oven en laat even rusten onder aluminiumfolie.
13.
Verdeel de hummus over de borden. Schik de kwartels erop, besprenkel met salsa en
werk af met granaatappelpitjes.