Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 75




Hier is pagina 75 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

NN feestmenu @

RE

LE

à

En

hr

Er

kr

en

iel

oh

Se

#d,

gen

an

RR

Ravioli met rillette van eend, champignonsaus en geraspte eidooier

4 personen (12 ravioli's) + 1 u 20 min + oven: 3 u + pekelen: 4 dagen

et

4,"

ser

ser

ge,

„ie

ravioli:

1

\ 4

Geraspte dooier: meng het zout en de

400 g Boni Selection bloem

suiker en verdeel % van het mengsel

5 Spar eieren

over de bodem van een bakje.

175 grillette van eend

Maak kuiltjes in het zoutmengsel en

:

champignonsaus:

leg hierin een eidooier.

1 sjalot

Bedek voorzichtig met het overige

200 g shiitake

zoutmengsel. De eidooiers moeten

200 ml Boni Selection volle room

volledig bedekt zijn. Dek af met plastic

ve

150 ml kippenbouillon

folie, maar laat 1 kant wat open.

Boni Selection arachideolie

Bewaar 4 dagen in de koelkast.

H

+ "4

u

geraspte dooier:

Warm de oven voor op 65°C.

2 Spar eidooiers

Haal de dooiers uit het mengsel en

D

id

60 g zout

spoel het zoutmengsel er met koud

mu

40 g Boni Selection suiker

water volledig af.

..

nr

afwerking:

Laat ze 3 u op een rooster drogen in de

"on

CE

2 lente-uitjes

oven.

ijsblokjes

De dooiers blijven tot een maand goed

extra:

in een luchtdichte doos in de koelkast.

uitsteekvorm (d 8 cm)

Ravioli: meng de pastabloem met

*

4 eieren en kneed tot een gladde bol

met de keukenrobot.

10

Pak de pasta in met plastic folie en laat

30 min rusten op kamertemperatuur.

11

Bebloem het werkoppervlak. Rol de

per fijn. Snij de shiitake in schijfjes.

x

17.

pasta door een pastamachine dun uit

Verhit 3 el arachideolie in een sauspan.

tot brede linten. Leg een breed lint op

Bak de shiitake 2 min. Voeg de sjalot toe

en roer om.

een bebloemd werkoppervlak.

12

Leg hierop een kl van de rillette naast

18

Blus met kippenbouillon en room. Laat

elkaar, met telkens 5 cm tussen, een

inkoken tot een romige saus.

2-tal cm van de rand.

19.

Afwerking: snij het groen van de lente-

13

Château Grand

Klop het ei los met een scheutje water.

ui en snipper in lange, smalle repen

Smeer met een borstel rond elke vulling

(= julienne).

Colombier

wat ei.

20.

Leg de julienne in ijswater en laat krul-

Montagne

au ven

14.

Leg een tweede pastavel op het eerste

len tot gebruik.

Saint-Emilion, Frankrijk

21

over de vulling en druk langs de vul-

Breng water met zout aan de kook.

Soepel en een beetje

lingen goed aan.

22

Kook de ravioli beetgaar in + 12 min.

=

15

Steek met een ronde uitsteekvorm de

23

vettig in de mond met

Verdeel 3 raviolis op elk bord. Lepel de

lange finale. Zeer goede

ravioli uit. Bewaar ze op bakpapier en

warme champignonsaus erover.

24.

structuur met diepgaande

afgedekt met plastic folie in de koelkast

Werk af met het groen van lente-ui en

tannines.

tot gebruik.

enkele blaadjes peterselie.

nn

16

Champignonsaus: pel de sjalot en snip-

25

Rasp de eidooier erover.