Primark winkelfolderZo, je bent dus op zoek naar de folder van Primark?

De winkels van Primark zijn razend populair en dat heeft vooral te maken met hun zeer lage prijzen. Je vindt namelijk nergens anders kledij, schoenen, woonaccessoires beautyproducten en snoep aan zulke bodemprijzen. Een t-shirt kan je al kopen voor € 4 en broeken voor slechts € 8.

In tegenstelling tot Zeeman en Wibra heeft Primark geen goedkope uitstraling, maar wel even lage prijzen. Deze shop valt dan ook vooral bij jongeren in de smaak aangezien je al een trendy outfit kan scoren voor slechts enkele euro’s.

Veel mensen kopen er zakken vol met kleding zonder dat ze hiervoor een heel maandloon moeten neertellen en dat is natuurlijk mooi meegenomen.Primark – Winkelfolder

Er zijn momenteel nog geen folders van Primark beschikbaar. Wel kan je verschillende outfits en nieuwe producten bekijken op hun website en kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief. Daarin word je als eerste op de hoogte gehouden over het laatste modenieuws.

Primark – Aanbod en wetenswaardigheden

Momenteel zijn er vier winkels van Primark in België, namelijk in Hasselt, Brussel, Gent en Luik en zijn er plannen om nieuwe winkels te openen in Antwerpen, Charleroi en Bergen. Overal waar er een winkel van Primark opengaat, is het een drukte van jewelste. Reeds uren voor dat de winkels opengaan staan er buiten lange rijen vol met wachtende mensen. Bij de opening van de winkel in Brussel ontstond er zelfs zo’n grote massa mensen dat de politie moest ingrijpen.

Primark kan deze lage prijzen aanbieden doordat ze geen geld uitgeven aan dure reclame campagnes. Ze maken meestal zelfs helemaal geen reclame, enkel als er een nieuwe winkel geopend wordt. Ze rekenen vooral op mond-tot-mondreclame.

Primark ModewinkelDaarnaast plaatsen ze zeer grote bestellingen bij hun leveranciers en dit doen ze meestal lang voordat het product in de winkel wordt verkocht. Op die manier kunnen ze telkens tegen de laagste prijs aankopen. De leveranciers maken kleding met een eenvoudig ontwerp en goedkope stoffen. Ook kiezen ze voor leveranciers die efficiënte productieprocessen hanteren en werken met goed opgeleid personeel.

Primark heeft een website waar je alle artikelen die ze verkopen kan bekijken. Je kan er zoeken per product en je kan er ook een winkel bij je in de buurt zoeken. Het is echter niet mogelijk om online iets aan te kopen, daarvoor moet je naar de winkel.

Via Primania krijg je de mogelijkheid om een foto te uploaden van je eigen Primark-outfit om deze zo te delen met andere klanten. Je moet je dan wel even registreren als gebruiker van de website.

Primark – Geschiedenis en waar het allemaal begon

De eerste winkel van Primark ging open in Dublin te Ierland in 1969. Deze winkel kende een groot succes waarna er al snel nog vier andere winkels opengingen rond Dublin. De winkels zijn in Ierland gekend onder de naam ‘Penneys’. In 1973 breidde Primark verder uit in het Verenigd Koninkrijk. 20 jaar later telde Primark in totaal 66 vestigingen waarvan 32 in Groot-Britannië en 34 in Ierland.

In 1992 kocht Primark een flagship store in Manchester met een oppervlakte van 14.400 m2 verdeeld over drie verdiepingen. Dit is tot nu toe de grootste winkel van Primark. In 2005 nam Primark een groot aantal winkels van Littlewoods over, hierdoor kwamen er nog eens 41 winkels bij.

Daarna werd de uitbreiding verdergezet in de rest van Europa. In Spanje werden er drie winkels van Primark geopend in 2006. Primark sloeg ook in Spanje aan bij het publiek waarna er enkele jaren later nog eens acht winkels werden geopend.

In 2008 opende de eerste Primark van Rotterdam zijn deuren en niet veel later volgden ook Portugal, Duitsland en België.

In 2015 ging Primark nog een stapje verder met de opening van hun eerste Amerikaanse winkel in Boston.