Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 59




Hier is pagina 59 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

NN feestmenu @

RS

$



Kreeft met

Kk

gepekelde tomaat,

kreeftenmayonaise

en kruidensla

We

4 personen e 1u

|



2 gekookte kreeften

1sjalot

=

ml

1 stengel witte selder

Me.

U

A

T.

/

1 el Boni Selection tomatenpuree

me

|

N

Lel Spar boter

400 ml kreeftenfond

. |

150 ml Boni Selection mayonaise

LU

a

200 g gekleurde kerstomaten

Pa

4

80 ml Boni Selection witte wijnazijn

ll

a

re.

I

%

20 g Boni Selection fijne suiker

C4

120 g Boni Selection maïsolie

Es

% bakje tuinkers

% bussel kervel

lj

9

% bussel waterkers

Ent

% potje verse dille

fleur de sel

LT

mi

de

Pel de sjalot en snij in 2. Was de selder

en snij in grove stukken.

2;

Smelt wat boter in een steelpan en bak

de sjalot en selder 1 min.

>

Voeg de tomatenpuree toe en laat kort

en al roerend meebakken.

4.

Blus met de kreeftenfond.

si

Le

Breng het geheel aan de kook en laat

zonder deksel % inkoken (% van de

Pi

massa moet verdampen).

jd

ll

Zeef en laat volledig afkoelen.

Voeg 50 ml van de afgekoelde kreeften-

bouillon bij de mayonaise en meng

in

goed. Bewaar koud in een spuitzak.

>

Di

Breng water aan de kook.

|

3

9:

Snij met de punt van een scherp mes

een kruis in de onderkant van elk kers-

tomaatje.

10

Dompel de tomaatjes per kleur in het

kokende water tot het velletje scheurt.

15. Meng de tuinkers, kervel, waterkers en

11

dille tot een kruidensla.

Haal ze uit het water en leg onmiddel-

lijk in water met ijs. Laat kort afkoelen

16. Besprenkel met enkele lepels van de

Le Chasnoy

pouilly-fumé

en giet af. Pel de tomaten.

tomatendressing. Kruid met zwarte

12

Meng de witte wijnazijn, suiker, mais-

peper en zout.

Loire, Frankrijk



olie en een snuifje zout.

17. Serveer % kreeft per persoon met de

Lichtgele kleur, frisse

m

13.

Leg de tomaten in de dressing. Roer ze

gepekelde kerstomaten en enkele toef-

aroma's van appel en

voorzichtig om en laat 10 min trekken.

jes kreeftenmayonaise. Werk af met de

citrusfruit en levendige

14.

Haal het vlees uit de kreeften en snij in

kruidensla, zwarte peper en fleur de sel.

en volle fruitsmaak.

kleinere stukken.

en