Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 45
Hier is pagina 45 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
®
nu@®
-
Ÿ fee
Pa]
ie
£
DN
|
m)
be Ne
Clomonté
LE
Cal
2
Cuvée réserve
LE
| 1
Chardonnay, Pays d'Oc,
ca
ce
Frankrijk
Een Franse klassieker
die niet mag ontbreken
Bi
/
“|
op je feesttafel.
je
—
us
Dahl van spliterwten
en
=
met citroengras, mango
I
re
eh
en kabeljauw
pas
à
"a
tt
4 personen e 1 u + weken: 1 nacht
En
>:
4
N
4 kabeljauwhaasjes (500 g)
”
1 kl hot currypoeder
dk
tad
aA
doi
Li
Ë
% kl kurkuma
Kk
Ed
2 el Boni Selection olijfolie
dahl:
Die
100 g spliterwten
1 grote sjalot
14
=
FL
Cut
70 g citroengrasstengels
cu
sr
4 cm duimdikke gember
B
Hs
LÉ
60 ml Boni Selection olijfolie
Ni
375 ml groentebouillon
}
250 ml kokosmelk
3 Thaise mango's
% el hot currypoeder
LE
Cul:
1 kl kurkuma
E,
fleur de sel
À
4
afwerken:
we
bosje koriander
Er %
120 gBoni Selection Griekse yoghurt
ns
zeste van 1 limoen
Fr
er
Spoel de spliterwten en doe ze in een kom. Overgiet met water
vuur garen. Roer af en toe om.
en laat 1 nacht weken.
Meng de olijfolie met de curry en kurkuma. Borstel de kabel-
Dahl: schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes (+ 300 g).
jauw in met dit mengsel en schik in een ovenschaal. Dek af met
Pluk de korianderblaadjes.
plastic folie en laat staan op kamertemperatuur.
10.
Snij het citroengras in fijne plakjes om de vezels te breken. Pel
Verwarm de oven voor op 190°C.
en snij de sjalot in stukjes. Schil de gember en snij in stukjes.
11.
Verwijder, wanneer de dahl gaar is, de plastic folie. Zet de vis in
Mix het citroengras, de sjalot en de gember tot een fijne pasta.
de oven. Bak net gaar in 15 min.
Verhit een scheut olie in een pot en roerbak de citroengraspasta
a2
Mix de dahl samen met de kurkuma en een kl fleur de sel.
13.
10 à 15 min op een laag vuur zonder te laten kleuren.
Verdeel de dahl over 4 voorverwarmde diepe borden. Schik de
Overgiet met de bouillon en kokosmelk. Voeg de mango, het
vis erop.
14
currypoeder en de uitgelekte spliterwten toe.
Werk af met limoenzeste, een lepeltje Griekse yoghurt en be-
Breng aan de kook. Dek de pot af en laat 40 min op een laag
strooi met korianderblaadjes.