Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 45




Hier is pagina 45 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

®

nu@®

-

Ÿ fee

Pa]

ie

£

DN

|

m)

be Ne

Clomonté

LE

Cal

2

Cuvée réserve

LE

| 1

Chardonnay, Pays d'Oc,

ca

ce

Frankrijk

Een Franse klassieker

die niet mag ontbreken

Bi

/

“|

op je feesttafel.

je



us

Dahl van spliterwten

en

=

met citroengras, mango

I

re

eh

en kabeljauw

pas

à

"a

tt

4 personen e 1 u + weken: 1 nacht

En

>:

4

N

4 kabeljauwhaasjes (500 g)



1 kl hot currypoeder

dk

tad

aA

doi

Li

Ë

% kl kurkuma

Kk

Ed

2 el Boni Selection olijfolie

dahl:

Die

100 g spliterwten

1 grote sjalot

14

=

FL

Cut

70 g citroengrasstengels

cu

sr

4 cm duimdikke gember

B

Hs



60 ml Boni Selection olijfolie

Ni

375 ml groentebouillon

}

250 ml kokosmelk

3 Thaise mango's

% el hot currypoeder

LE

Cul:

1 kl kurkuma

E,

fleur de sel

À

4

afwerken:

we

bosje koriander

Er %

120 gBoni Selection Griekse yoghurt

ns

zeste van 1 limoen

Fr

er

Spoel de spliterwten en doe ze in een kom. Overgiet met water

vuur garen. Roer af en toe om.

en laat 1 nacht weken.

Meng de olijfolie met de curry en kurkuma. Borstel de kabel-

Dahl: schil de mango en snij het vruchtvlees in stukjes (+ 300 g).

jauw in met dit mengsel en schik in een ovenschaal. Dek af met

Pluk de korianderblaadjes.

plastic folie en laat staan op kamertemperatuur.

10.

Snij het citroengras in fijne plakjes om de vezels te breken. Pel

Verwarm de oven voor op 190°C.

en snij de sjalot in stukjes. Schil de gember en snij in stukjes.

11.

Verwijder, wanneer de dahl gaar is, de plastic folie. Zet de vis in

Mix het citroengras, de sjalot en de gember tot een fijne pasta.

de oven. Bak net gaar in 15 min.

Verhit een scheut olie in een pot en roerbak de citroengraspasta

a2

Mix de dahl samen met de kurkuma en een kl fleur de sel.

13.

10 à 15 min op een laag vuur zonder te laten kleuren.

Verdeel de dahl over 4 voorverwarmde diepe borden. Schik de

Overgiet met de bouillon en kokosmelk. Voeg de mango, het

vis erop.

14

currypoeder en de uitgelekte spliterwten toe.

Werk af met limoenzeste, een lepeltje Griekse yoghurt en be-

Breng aan de kook. Dek de pot af en laat 40 min op een laag

strooi met korianderblaadjes.