Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 104




Hier is pagina 104 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

*

Le

ge

Er

feel

En

<<

qi

EN

un

en

In

|

we

u ft rg



tn

=

N

+

DU

h

LI

FARMA

Fe

u

5

ES

til

25

gar

L

Het land van de Hertog

I

Terre Ducali betekent ‘land van de hertog’.

toch de wei van Parmezaanse kaas, dat

|

pa

Tijdens de middeleeuwen woonde de her-

is de vloeistof die ontstaat bij de kaasbe-

tog in het prachtige kasteel dat vandaag

reiding. Dit geeft hun vlees een unieke

+=

nog steeds fier staat te pronken op de Ita-

smaak en structuur. Da's ideaal voor char-

GE

liaanse heuvel. We hebben er een fenome-

cuterie die lang moet drogen.”

#5

Ee |

Kur

naal zicht op de regio. In de shop van het

kasteel kan je alle Terre Ducali producten

Italiaans handenwerk

==



es:

LA

kopen. Op het etiket prijkt —logischerwijs

Giulio (commercieel verantwoordelijke):

=

— de herkenbare contour van het kasteel.

“Bij ons gebeurt alles manueel. Daar zijn

I

we trots op! Zo maken we onze eigen

m

Italiaanse varkentjes

kruidenmengelingen voor de charcuterie

mt

de

N

Na het kasteelbezoek trekken we naar de

En voordat we het vlees drogen, zouten

prosciuttificio van de familie Gherri. “Om

we het tweemaal. Zo krijgt het superveel

een kwaliteitsvol product te maken, moet

smaak. De laatste stap in het proces, het

je al vanaf de eerste stap zeker weten dat

versnijden, pakken we anders aan dan

alles perfect zit”, steekt Giorgio, de produc-

sommige concurrenten. Zij vriezen het

13

=

EL

tieverantwoordelijke, van wal. “Daarom

vlees eventjes in, zodat het makkelijker

|

|

werken we al lang samen met zes var-

te versnijden is. Maar zo verandert de

7

kenskwekerijen uit de regio. Zij kweken

structuur en gaat er smaak verloren. Wij

L

me

voor ons voornamelijk het Duroc-varken.

versnijden dus op een temperatuur van

wan (|

Dat zijn die varkentjes met een donkere

drie à vier graden Celsius. Het resultaat

vacht en hangende oren. Echte Italianen

zijn flinterdunne sneetjes bomvol smaak.

zijn het. Net als ons, eten ze naast granen

Onze charcuterie is bovendien gluten- en

=

Bi. À

ook geregeld Parmezaanse kaas (lacht). Of

lactosevrij en bevat geen allergenen.”

nie