Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 49
Hier is pagina 49 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
oe feestmenu @
Griesmeeltaart met pistache en meringue met oranjebloesem
15 personen «e 1 u
ENTE
Verwarm de oven voor op 160°C.
Voeg de notenolie toe tot je een soort marse-
1 el natriumbicarbonaat
Klop de eieren dik en romig in de keukenrobot
pein bekomt en vorm tot een bal.
10 g bakpoeder
met de arachideolie, yoghurt, suiker en een kl
10.
Rol de pistachebal tussen 2 vellen bakpapier
150 ml arachideolie
zout.
uit tot een cirkel met eenzelfde diameter als de
150 ml Boni Selection yoghurt
3,
Klop het griesmeel er met een garde door. Voeg
taart.
che
150 g blonde kandijsuiker
natriumbicarbonaat en bakpoeder beetje bij
Leg een taartbodem op een serveerschaal. Druk
2 Spar eieren
beetje toe onder voortdurend kloppen.
de pistachelaag erop en sluit af met de andere
taartbodem.
2 dl suikersiroop
Wrijf de springvormen in met olie en bestrooi
meringue:
lichtjes met griesmeel.
12.
Meringue: breng in een pot 200 g suiker met het
230 g suiker
Verdeel het deeg over de vormen. Bak goudbruin
water, citroensap en oranjebloesemwater aan
60 ml water
en gaar in 40 à 45 min in de voorverwarmde
de kook tot een siroop.
2el citroensap
oven.
13.
Meet de temperatuur met een suikerthermo-
1 el oranjebloesemwater
Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen in de
meter. Klop, zodra de suikersiroop 113°C is, de
2 eiwitten
vorm. Ontvorm en maak met een satéprikker
eiwitten, maizena en rest van de suiker (30 g) in
1 el maïzena
gaatjes in het deeg. Druppel de suikersiroop in
de keukenrobot tot yoghurtdikte.
pistachelaag:
de gaatjes. Laat de griesmeeltaarten helemaal
LU
Voeg de suikersiroop in een dun straaltje toe,
400 g Spar gepelde pistachenoten
afkoelen.
onder voortdurend kloppen op de hoogste
k
150 g bloemsuiker
Pistachelaag: maal de noten tot poeder in de
stand in de keukenrobot. Klop net zo lang tot je
1 eidooier
keukenrobot. Hou 2 el pistachepoeder opzij voor
glimmende, stijve pieken bekomt en het geheel
3 el Boni Selection notenolie
de garnering.
afgekoeld is.
extra:
Voeg de bloemsuiker, de eidooier en een mes-
LE
Spatel de meringue over de taart en bestrooi
2 springvormen (® 24 cm)
punt zout toe aan het pistachepoeder en laat
met de rest van het pistachepoeder.
suikerthermometer
draaien tot een pasta.
2
&
en
LEE
ce
es
» -
Gre
re
P
Kd
2
w
EL
Er
=
|
ne
IP
7
‚smaak van 1.007 naehb
Mandarine
Oranjebloesemwater is afkomstig van de Dadesvallei in
Napoléon (38%)
Marokko. Het wordt er gedestilleerd uit de blaadjes van
Een verfijnde
sinaasappelbloesem van de bittere sinaasappelboom.
|
combinatievan cognac
Oranjebloesem geeft je gerechten een exotische toets.
en mandarijnen.
Maar opgelet, de smaak domineert snel. Wees dus zuinig!
2
nn
ak