Spar - Folder van 01.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 49




Hier is pagina 49 van 116 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

oe feestmenu @

Griesmeeltaart met pistache en meringue met oranjebloesem

15 personen «e 1 u

ENTE

Verwarm de oven voor op 160°C.

Voeg de notenolie toe tot je een soort marse-

1 el natriumbicarbonaat

Klop de eieren dik en romig in de keukenrobot

pein bekomt en vorm tot een bal.

10 g bakpoeder

met de arachideolie, yoghurt, suiker en een kl

10.

Rol de pistachebal tussen 2 vellen bakpapier

150 ml arachideolie

zout.

uit tot een cirkel met eenzelfde diameter als de

150 ml Boni Selection yoghurt

3,

Klop het griesmeel er met een garde door. Voeg

taart.

che

150 g blonde kandijsuiker

natriumbicarbonaat en bakpoeder beetje bij

Leg een taartbodem op een serveerschaal. Druk

2 Spar eieren

beetje toe onder voortdurend kloppen.

de pistachelaag erop en sluit af met de andere

taartbodem.

2 dl suikersiroop

Wrijf de springvormen in met olie en bestrooi

meringue:

lichtjes met griesmeel.

12.

Meringue: breng in een pot 200 g suiker met het

230 g suiker

Verdeel het deeg over de vormen. Bak goudbruin

water, citroensap en oranjebloesemwater aan

60 ml water

en gaar in 40 à 45 min in de voorverwarmde

de kook tot een siroop.

2el citroensap

oven.

13.

Meet de temperatuur met een suikerthermo-

1 el oranjebloesemwater

Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen in de

meter. Klop, zodra de suikersiroop 113°C is, de

2 eiwitten

vorm. Ontvorm en maak met een satéprikker

eiwitten, maizena en rest van de suiker (30 g) in

1 el maïzena

gaatjes in het deeg. Druppel de suikersiroop in

de keukenrobot tot yoghurtdikte.

pistachelaag:

de gaatjes. Laat de griesmeeltaarten helemaal

LU

Voeg de suikersiroop in een dun straaltje toe,

400 g Spar gepelde pistachenoten

afkoelen.

onder voortdurend kloppen op de hoogste

k

150 g bloemsuiker

Pistachelaag: maal de noten tot poeder in de

stand in de keukenrobot. Klop net zo lang tot je

1 eidooier

keukenrobot. Hou 2 el pistachepoeder opzij voor

glimmende, stijve pieken bekomt en het geheel

3 el Boni Selection notenolie

de garnering.

afgekoeld is.

extra:

Voeg de bloemsuiker, de eidooier en een mes-

LE

Spatel de meringue over de taart en bestrooi

2 springvormen (® 24 cm)

punt zout toe aan het pistachepoeder en laat

met de rest van het pistachepoeder.

suikerthermometer

draaien tot een pasta.

2

&

en

LEE

ce

es

» -

Gre

re

P

Kd

2

w

EL

Er

=

|

ne

IP

7

‚smaak van 1.007 naehb

Mandarine

Oranjebloesemwater is afkomstig van de Dadesvallei in

Napoléon (38%)

Marokko. Het wordt er gedestilleerd uit de blaadjes van

Een verfijnde

sinaasappelbloesem van de bittere sinaasappelboom.

|

combinatievan cognac

Oranjebloesem geeft je gerechten een exotische toets.

en mandarijnen.

Maar opgelet, de smaak domineert snel. Wees dus zuinig!

2

nn

ak