Albert Heijn - Folder van 16.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 98
Hier is pagina 98 van 226 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
x
x
Ed x
mal
EENDENBORST
HERTEN-
MET
BIEFSTUK MET
ARABISCHE
CRANBERRY-
KRUIDEN EN
<
an
SAUS
PASTINAAK-
Hert is vol, kruidig en mild
PUREE
Château La Marzenac
van smaak, dus ideaal
Een knapperig vel en tegelijkertijd perfect
Smaak stevig
voor een kerstdiner.
rosé vanbinnen, dat krijg je met dit recept
Herkomst Frankrijk, Bordeaux
Een zoetige, ietsje kruidige saus, zoals
voor eendenborst. Het gerecht heeft én
Prijs €1099
Een dinerwijn die zachter smaakt
de cranberrysaus, past er perfect bij.
kruidigheid én pit én een zoet je. Dit wil je.
als je m drinkt bij gebraden vlees
‘en wild. De wijn komt niet uit de
stad Saint Emilion zelf, maar uit
en van de dorpen rondom. Dat
er toch Saint Emilion op het etiket
staat (achter de naam van het
+ 1sinaasappel
+ 3takjes tij
+ 2 eendenborsten
+ Isinaasappel
dorp waarhet wijnkasteel ligt}
(schoongeboend)
«kaneelstokje
(koud, niet
{schoongeboend)
geeft aan dat-ie qua stij op
+100 9 rietsuiker
+ 4kruidnagels
op kamer-
+3 el rozenharissa
een Saint Emilion lijkt
+75 mlrode port
+ 50 groomboter
temperatuur)
(potje 230 9)
+ 250 gdoosjevol
+500 gherten-
«tl baharat
+125 9 crème fraîche
cranberry's
biefstuk (op
(specerijen-
+ lelsumak (specerij
(doosje. diepvries)
kamertemperatuur)
melange)
potje 75 9. Euroma)
« Vz tl zout
+ 50 g geroosterde
amandelen
1 Rasp de helft van de oranje schil van
+ 25 groomboter
de sinaasappelen pers de vrucht uit. Doe
+ 8009 pastinaak
+ Va bakje peterselie
het sinaasappelrasp, -sap. de suiker. port,
« 2 tenen knoflook
(à15 a)
cranberry's tijm. het kaneelstokje en de
(gepeld)
* staafmixer
5 Schilde pastinaak en snijd in blokjes van
kruidnagels in een steelpan en breng al
2 em. Kook de blokjes met de hele tenen
knoflook in water met eventueel zout in
roerend aan de kook. Zet dan het vuur laag
1 Snijd met een scherp mes een ruitpatroon
enlaat 20 min. zachtjes koken. Druk af en
Van een V2 cm diep in het vel van de
6 min. beetgaar. Rasp ondertussen de
toe een paar cranberry's met een houten
eendenborsten zonder het vlees te raken.
oranje schil van de sinaasappel
lepel stuk tegen de zijkant van de pan.
Verpak de eend in vershoudfolie en laat in
6 Giet de pastinaak af maar vang een
maar laat er ook een aantal heel.
Tuur op kamertemperatuurkomen
kopje kookvocht op. Pureer de pastinaak
met de knoflook, rozenharissa en crème
2 Verhit ondertussen de boter in een
2 Meng de boharat met het zout. Wrijf de
koekenpan. Bestrooi de hertenbiefstukken
velkanten van de eend in met elk Va van het
fraîche met de staafmixer tot een gladde
met peper en zout en bak ze in 4 min:
baharatmengsel. Bestrooi de vleeskanten
puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe
‘goudbruin Keer halverwege. Neem uit
van de eend met derest van het mengsel
om de puree dunner te maken. Schep de
de panenlaat 5 min. op een bord losjes
3 Verhit een koekenpan zonder olie of
puree terug in de pan en roer de sinaas-
afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
boter op middelhoog vuur en bak de eend
appelschil, sumak en eventueel zout erdoor.
3 Verwijderde rijm, het kaneelstokje
op de velkant 5 min. Neem uit de pan, giet
Verwarm op laag vuur tot serveren.
‘en de kruidnagels uit de sausen breng
het vrijgekomen vet in een hittebestendige
7 Hak de amandelen en peterselie grof.
op smaakmet peper en eventueel zout.
kom (dit wordt niet meer gebruikt). Bak de
‘Snijd de eend in dunne plakken. Verdeel
Serveer de hertenbiefstuk met de saus.
eend nog 5 min.op de velkant. Met minder
de puree over de borden en leg de plakken
TIP Eten er kinderen mee? Vervang
vet in de pan krijg je een extra krokant vel
eend erop. Verdeelde amandelen en
dan de port door AH Excellent Merlot
4 Keer de eend op de vieeskant, voeg de
peterselie erover.
druivensap.
roomboter toe en bak 5 min. Schep onder-
tussen de smeltende boter over de eend.
BEVAT pp. 500 kcal - 31 geiwit -29g vet.
BEVAT p.p.380 kcal- 27 geiwit-15g vet.
Neem de eenduit de pan enlaat met de
Wwoarvon 13g verz.- 24 g koolhydraten,
Wwoorvan8 gverz.-32 gkoolhydraten,
velkant naar boven 10 min.op een bord
waarvan 129 suikers 1,6 9 zout 10 9 vezels
waarvan 319 suikers 019 zout + 29 vezels
losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.
- Pris pp.€ 5.00
- Pris pp.€ 5.65
Onder ‘wild’ kan worden verstaan: ‘gehouden wild’ en ‘vrij wild’. Zie pag. 223
9