Albert Heijn - Folder van 16.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 98




Hier is pagina 98 van 226 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

x

x

Ed x

mal

EENDENBORST

HERTEN-

MET

BIEFSTUK MET

ARABISCHE

CRANBERRY-

KRUIDEN EN

<
an

SAUS

PASTINAAK-

Hert is vol, kruidig en mild

PUREE

Château La Marzenac

van smaak, dus ideaal

Een knapperig vel en tegelijkertijd perfect

Smaak stevig

voor een kerstdiner.

rosé vanbinnen, dat krijg je met dit recept

Herkomst Frankrijk, Bordeaux

Een zoetige, ietsje kruidige saus, zoals

voor eendenborst. Het gerecht heeft én

Prijs €1099

Een dinerwijn die zachter smaakt

de cranberrysaus, past er perfect bij.

kruidigheid én pit én een zoet je. Dit wil je.

als je m drinkt bij gebraden vlees

‘en wild. De wijn komt niet uit de

stad Saint Emilion zelf, maar uit

en van de dorpen rondom. Dat

er toch Saint Emilion op het etiket

staat (achter de naam van het

+ 1sinaasappel

+ 3takjes tij

+ 2 eendenborsten

+ Isinaasappel

dorp waarhet wijnkasteel ligt}

(schoongeboend)

«kaneelstokje

(koud, niet

{schoongeboend)

geeft aan dat-ie qua stij op

+100 9 rietsuiker

+ 4kruidnagels

op kamer-

+3 el rozenharissa

een Saint Emilion lijkt

+75 mlrode port

+ 50 groomboter

temperatuur)

(potje 230 9)

+ 250 gdoosjevol

+500 gherten-

«tl baharat

+125 9 crème fraîche

cranberry's

biefstuk (op

(specerijen-

+ lelsumak (specerij

(doosje. diepvries)

kamertemperatuur)

melange)

potje 75 9. Euroma)

« Vz tl zout

+ 50 g geroosterde

amandelen

1 Rasp de helft van de oranje schil van

+ 25 groomboter

de sinaasappelen pers de vrucht uit. Doe

+ 8009 pastinaak

+ Va bakje peterselie

het sinaasappelrasp, -sap. de suiker. port,

« 2 tenen knoflook

(à15 a)

cranberry's tijm. het kaneelstokje en de

(gepeld)

* staafmixer

5 Schilde pastinaak en snijd in blokjes van

kruidnagels in een steelpan en breng al

2 em. Kook de blokjes met de hele tenen

knoflook in water met eventueel zout in

roerend aan de kook. Zet dan het vuur laag

1 Snijd met een scherp mes een ruitpatroon

enlaat 20 min. zachtjes koken. Druk af en

Van een V2 cm diep in het vel van de

6 min. beetgaar. Rasp ondertussen de

toe een paar cranberry's met een houten

eendenborsten zonder het vlees te raken.

oranje schil van de sinaasappel

lepel stuk tegen de zijkant van de pan.

Verpak de eend in vershoudfolie en laat in

6 Giet de pastinaak af maar vang een

maar laat er ook een aantal heel.

Tuur op kamertemperatuurkomen

kopje kookvocht op. Pureer de pastinaak

met de knoflook, rozenharissa en crème

2 Verhit ondertussen de boter in een

2 Meng de boharat met het zout. Wrijf de

koekenpan. Bestrooi de hertenbiefstukken

velkanten van de eend in met elk Va van het

fraîche met de staafmixer tot een gladde

met peper en zout en bak ze in 4 min:

baharatmengsel. Bestrooi de vleeskanten

puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe

‘goudbruin Keer halverwege. Neem uit

van de eend met derest van het mengsel

om de puree dunner te maken. Schep de

de panenlaat 5 min. op een bord losjes

3 Verhit een koekenpan zonder olie of

puree terug in de pan en roer de sinaas-

afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

boter op middelhoog vuur en bak de eend

appelschil, sumak en eventueel zout erdoor.

3 Verwijderde rijm, het kaneelstokje

op de velkant 5 min. Neem uit de pan, giet

Verwarm op laag vuur tot serveren.

‘en de kruidnagels uit de sausen breng

het vrijgekomen vet in een hittebestendige

7 Hak de amandelen en peterselie grof.

op smaakmet peper en eventueel zout.

kom (dit wordt niet meer gebruikt). Bak de

‘Snijd de eend in dunne plakken. Verdeel

Serveer de hertenbiefstuk met de saus.

eend nog 5 min.op de velkant. Met minder

de puree over de borden en leg de plakken

TIP Eten er kinderen mee? Vervang

vet in de pan krijg je een extra krokant vel

eend erop. Verdeelde amandelen en

dan de port door AH Excellent Merlot

4 Keer de eend op de vieeskant, voeg de

peterselie erover.

druivensap.

roomboter toe en bak 5 min. Schep onder-

tussen de smeltende boter over de eend.

BEVAT pp. 500 kcal - 31 geiwit -29g vet.

BEVAT p.p.380 kcal- 27 geiwit-15g vet.

Neem de eenduit de pan enlaat met de

Wwoarvon 13g verz.- 24 g koolhydraten,

Wwoorvan8 gverz.-32 gkoolhydraten,

velkant naar boven 10 min.op een bord

waarvan 129 suikers 1,6 9 zout 10 9 vezels

waarvan 319 suikers 019 zout + 29 vezels

losjes afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

- Pris pp.€ 5.00

- Pris pp.€ 5.65

Onder ‘wild’ kan worden verstaan: ‘gehouden wild’ en ‘vrij wild’. Zie pag. 223

9