Albert Heijn - Folder van 16.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 78




Hier is pagina 78 van 226 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BEARNAISE-

GROENE-PEPER-

4 SAUS

ROOMSAUS

Deze rijke, luxe saus met

Deze romige saus op basis

z'n anijsachtige smaak

van fond en slagroom krijgt

en weelderige romigheid

pit door de ingemaakte

past perfect bij een

groene-peperkorrels.

gebraden of gegrild stuk

Tijdenshet eten proef je kleine

rundvlees. Maar is ook

knapperige smaakbommetjes.

erg lekker bij gevogelte met bijvoorbeeld

haricots verts. Franse klassieker pur sang

3 Splits ondertussen de eieren, de eiwitten

worden niet gebruikt. Klop de eidooiers in

+ Isjalot

de vuurvaste kom los met lel water. Voeg

+509 roomboter

„tlwitte-peperkorrels

het sjalottenmengsel toe en hang de kom

+ el groene-peperkorrels

+ 2sjalotten

in de pan met kokend water. de kom mag

(potje 106 ml, Carbonell)

“el gedroogde dragon

het water niet raken (au bain-marie). Klop

laurierblaadje

« 50 ml droge witte wij

het mengsel met een garde in 5 min. tot

+ 380 ml vleesfond

+ 3 el dragonazi

een dikke saus. De saus moet als een lint

+ 250 mislagroom

« mespunt zout

‘aan de garde blijven hangen

+ 250 groomboter

4 Neem de kom uit de pan en voeg

1 Snipper desjalot. Verhit de boterin

« 4 middelgrote eieren

druppelsgewijs enal Kloppend de

‘een koekenpan en bak de sjalot met

+ V2 citroen

geklaarde boter toe. Pers de halve citroen

de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min

uit. Meng de rest van de dragon en een,

Voeg de vleesfond toe enlaat op hoog vuur

2 el citroensap door de saus. Breng

tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min,

1 Kneus de peperkorrels met het lemmet

Van een mes, Snijd de sjalotten in dunne

eventueel op smaak met zout.

Voeg de slagroom toe en laat tot Vs

inkoken. Je moet in totaal ca. 250 ml saus

ringen en de dragon grof. Breng de

TIP In plaats van gedroogde dragon kun

peperkorrels, sjalot en %4 van de dragon

je ook 10 9 verse dragon gebruiken.

overhouden. Dit duurt ca. 10 min.

met de wijn. dragonazijn en het zout in een,

TIP Deze saus is ook lekker bijlamsrack

2 Verwijder het laurierblaadje en breng

steelpan aan de kook. Laat op laag vuur

of zalmfilet.

de saus eventueel op smaak met zout.

tot %4 inkoken, Dit duurt ca. 5 min. Doe het

TIP Deze saus is ook lekker bij gebraden

rosbief of runderrollade.

mengsel in een zeef en druk met de bolle

BEVAT p.p. 250 kcal -2 geïwit 269 vet.

kant van een houten lepel het vocht eruit.

waarvan 17 q verz.-1g koolhydraten.

TIP Vlees gebakken? Roer nahet rusten

Laat helemaal afkoelen.

waarvan g suikers - O1 9 zout 0 9 vezels

van het vlees het bakvet door de saus.

- Pris pp. € 060

Lekker!

2 Smelt de boter ineensteelpan op laag

Vuur, de boter mag niet koken. Zet het vuur

uit als de boter zich scheidt in een helder

x

Je kunt deze saus 2 dagen van tevoren

(vet) en een troebel (eiwitten) deel.

#

maken. Bewaar afgedekt in de koelkast

Schenk het heldere deel (de zogenaamde

À

en verwarm op laag vuur.

geklaarde boter) voorzichtig door een fine

X

x

4

zeef in een kommetje. Stop wanneer het

#

Ÿ

AN

BEVAT pp. 155 kcal-19 eiwit 16 9 vet.

troebele deel meekomt, dit wordt niet

N

7

x

Waarvan Il gverz.- 2 g koolhydraten,

gebruikt. Breng een laag water aan de kook

7

7

waarvan! g suikers 0,5 gzout -Ogvezels

\

in een pan waar een vuurvaste kom in past

“Prijspp. €055

Ÿ

78