Albert Heijn - Folder van 16.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 78
Hier is pagina 78 van 226 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
BEARNAISE-
GROENE-PEPER-
4 SAUS
ROOMSAUS
Deze rijke, luxe saus met
Deze romige saus op basis
z'n anijsachtige smaak
van fond en slagroom krijgt
en weelderige romigheid
pit door de ingemaakte
past perfect bij een
groene-peperkorrels.
gebraden of gegrild stuk
Tijdenshet eten proef je kleine
rundvlees. Maar is ook
knapperige smaakbommetjes.
erg lekker bij gevogelte met bijvoorbeeld
haricots verts. Franse klassieker pur sang
3 Splits ondertussen de eieren, de eiwitten
worden niet gebruikt. Klop de eidooiers in
+ Isjalot
de vuurvaste kom los met lel water. Voeg
+509 roomboter
„tlwitte-peperkorrels
het sjalottenmengsel toe en hang de kom
+ el groene-peperkorrels
+ 2sjalotten
in de pan met kokend water. de kom mag
(potje 106 ml, Carbonell)
“el gedroogde dragon
het water niet raken (au bain-marie). Klop
laurierblaadje
« 50 ml droge witte wij
het mengsel met een garde in 5 min. tot
+ 380 ml vleesfond
+ 3 el dragonazi
een dikke saus. De saus moet als een lint
+ 250 mislagroom
« mespunt zout
‘aan de garde blijven hangen
+ 250 groomboter
4 Neem de kom uit de pan en voeg
1 Snipper desjalot. Verhit de boterin
« 4 middelgrote eieren
druppelsgewijs enal Kloppend de
‘een koekenpan en bak de sjalot met
+ V2 citroen
geklaarde boter toe. Pers de halve citroen
de peperkorrels en het laurierblaadje 3 min
uit. Meng de rest van de dragon en een,
Voeg de vleesfond toe enlaat op hoog vuur
2 el citroensap door de saus. Breng
tot de helft inkoken. Dit duurt ca. 10 min,
1 Kneus de peperkorrels met het lemmet
Van een mes, Snijd de sjalotten in dunne
eventueel op smaak met zout.
Voeg de slagroom toe en laat tot Vs
inkoken. Je moet in totaal ca. 250 ml saus
ringen en de dragon grof. Breng de
TIP In plaats van gedroogde dragon kun
peperkorrels, sjalot en %4 van de dragon
je ook 10 9 verse dragon gebruiken.
overhouden. Dit duurt ca. 10 min.
met de wijn. dragonazijn en het zout in een,
TIP Deze saus is ook lekker bijlamsrack
2 Verwijder het laurierblaadje en breng
steelpan aan de kook. Laat op laag vuur
of zalmfilet.
de saus eventueel op smaak met zout.
tot %4 inkoken, Dit duurt ca. 5 min. Doe het
TIP Deze saus is ook lekker bij gebraden
rosbief of runderrollade.
mengsel in een zeef en druk met de bolle
BEVAT p.p. 250 kcal -2 geïwit 269 vet.
kant van een houten lepel het vocht eruit.
waarvan 17 q verz.-1g koolhydraten.
TIP Vlees gebakken? Roer nahet rusten
Laat helemaal afkoelen.
waarvan g suikers - O1 9 zout 0 9 vezels
van het vlees het bakvet door de saus.
- Pris pp. € 060
Lekker!
2 Smelt de boter ineensteelpan op laag
Vuur, de boter mag niet koken. Zet het vuur
uit als de boter zich scheidt in een helder
x
Je kunt deze saus 2 dagen van tevoren
(vet) en een troebel (eiwitten) deel.
#
maken. Bewaar afgedekt in de koelkast
Schenk het heldere deel (de zogenaamde
À
en verwarm op laag vuur.
geklaarde boter) voorzichtig door een fine
X
x
4
zeef in een kommetje. Stop wanneer het
#
Ÿ
AN
BEVAT pp. 155 kcal-19 eiwit 16 9 vet.
troebele deel meekomt, dit wordt niet
N
7
x
Waarvan Il gverz.- 2 g koolhydraten,
gebruikt. Breng een laag water aan de kook
7
7
waarvan! g suikers 0,5 gzout -Ogvezels
\
in een pan waar een vuurvaste kom in past
“Prijspp. €055
Ÿ
78