Albert Heijn - Folder van 16.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 92




Hier is pagina 92 van 226 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

3 Snipper de andere sjalot. Verhit de boter

in een steelpan en fruit de sjalot 2 min.

Voeg 125 ml wijn en 125 ml visfond toe en

laat op hoog vuur tot de helft inkoken.

ms

Dit duurt ca. 5 min. Voeg de slagroom toe en

KABELJAUW-

laat nog 5 min. inkoken tot sausdikte. Breng

&

op smaak met peper en eventueel zout.

HAAS JES IN

4 Breng ondertussen een laagje water

BACON

aan de kook en kook de zeekraal 30 sec.

Bacon in combinatie

(blancheren). Laat uitlekken.

met vis? Zeker weten!

5 Breng de rest van de wijn, de rest van

De zoutige bacon

de fond en 200 ml water in de stoompan

past perfect bij de zilte smaak van de

vs

aan de kook. Verwijder de folie van de

vis, geeft hem een krokant jasje en zorgt

h

SCHOL-

scholrolletjes en stoom de rolletjes met

ervoor dat de vis makkelijk te bakken is.

ROLLETJES

de deksel op de pan in 7 min. gaar.

Dit kan iedereen!

MET ZALM IN

Geen stoompan? Gebruik een gewone

: WITTEWIJN-

panenstoom de rolletjes in een zeef of

/ SAUS

vergiet (met de deksel op de pan} of in

Klassieke combinatie van

een stoommandje. Halveer de rolletjes

+ 1bake Haliaanse kruidenmix (20 g)

zalm en en Door de milde smaak van

Serveer met de wittewijnsaus en zeekraal

+ Icitroen (schoongeboend)

de vissoorten lust iedereen dit gerecht.

+ 6el (olifiolie

BEVAT p.p.440kcal- 42 geiwit -24 gvet,

+ 500 gkabeljauwhaasjes (2 stuks)

waarvan 1lg verz.-10 g koolhydraten.

+ 200 g bacon

waarvan 3 9 suikers 1.5 gzout- 2 g vezels

* staafmixer

+ 2 witte boterhammen

- Pris pp. € 605

+ bakkwastje

* 4el melk

+ 2sjalotten

1 Hacl de blaadjes van de takjes kruiden

«bakje peterselie (15 9)

en doe in een hoge beker. Rasp de gele schil

+160 9 zalmfilet

van de citroen en voeg het rasp samen met

«1ellemon pepper (Jonnie Boer)

4el olie aan de kruiden toe. Maal glad met

* 660 g scholfilet (schaal 220 g)

de staafmixer. Verdeel over 2kommetjes.

+15gboter

2 Halveer de kabeljauwhaasjes zodat je

+ 250 ml droge witte wij

4 gelijke stukken hebt. Leg 14 van de bacon

«1 potje visfond (280 ml)

in een rechthoek op het werkblad. Laat

+125 ml slagroom

de plakjes elkaar voor de helft overlappen,

+100 g zeekraal

Bestrijk de stukken vis met behulp van het

* staafmixer

bakkwastje rondom met de helft van

Porcupine Ridge Chenin

« stoompan, zeef. vergiet of stoommandje

de kruidenolie en leg ze op de bacon.

3 Vouw de bacon zo strak mogelijk om

Smaak vol & droog

1 Snijd de korstjes van het brood. Doe het

Herkomst Zuid-Afrika

de kabeljauwhaasjes. Deze moeten aan

Prijs € 699

brood in een diep bord en schenk de melk

De chenin blanc is een druif

alle kanten met de bacon bedekt zijn.

erover. Knijp het brood uit en doe met

Herhaal met de rest van de vis en de bacon.

die van oorsprong uit de Loire

Tsjalot en de peterselie in een hoge beker.

Komt, maar alheellang wordt

4 Verhit lel olie in een koekenpan en bak

Maal fijn met de staafmixer. Snijd de zalm in

verbouwd in Zuid-Afrika. Vooral

de vis op middelhoog vuur in 8 min. bruin

stukken en voeg samen met de lemon

de chenin blanc-druiven uit

en gaar. Keer halverwege. Roer de rest van

Swartland hebben een unieke

de olie door de rest van de kruidenolie.

pepper toe. Maal tot een glad, maar niet al

smaak: fris en vol met aroma's

te fijn mengsel. Breng op smaak met zou.

5 Snijd de citroen in parten. Serveer de vis

van exotisch fruit. Die passen per-

2 Bestrooi de scholfilet aan beide kanten

fect bij de zalm en lemon pepper

met de rest van de kruidenolie en de

met peper en eventueel zout. Leg ze met

in de romige scholrolletjes.

citroenparten.

de grijze kant naar boven. Verdeel het

zalmmengsel erover en strijk glad met een

BEVAT pp. 385 kcal- 34 geiwit- 26g vet.

mes of de bolle kant van een lepel. Rol de

waarvan 5 9 verz. 39 koolhydraten.

filets op. Rol strak in vershoudfolie en

waarvan 29 suikers- 22 9 zout -1 9 vezels

bewaar in de koelkast.

- Pris pp. € 495

92