Albert Heijn - Folder van 16.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 156
Hier is pagina 156 van 226 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
kant gestold, maar de crème in het midden
n
nog een beetje wiebelig is. Hijmag zeker
CL
niet vloeibaar zijn: verleng eventueel de
br
baktijd tot de juiste gaarheid bereikt is.
IJS
Haal de schaaltjes uit het waterbad en
Ditis zo ongeveer het
laat op eenrooster 30 min. afkoelen.
meest eenvoudige
5 Dek de schaaltjes af met vershoudfolie
iijsrecept dat er bestaat:
en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
van room en geconden-
Verdeel vlak voor het serveren de rest van
seerde melk, zo hup de
de suiker erover en karamelliseer de suiker
vriezer in. De karamel, daar moet je even
Care Lila
met de crème-brüléebrander. Houd de
Het geheim van dit ultieme
bijblijven. en vooral niet roeren.
dessert? De combinatie
brander niet te dichtbij, dan verbrandt de
van krokante karamel
suiker. Serveer direct.
| en zachte custard,
TIP Hoe lager je ovenschaaltje is,
gemoedelijk samen in een
hoe eerder de custard gaar is.
mooi rond ovenschaaltje.
TIP Geen crème-brûléebrander?
«vanillestokje
Verwarm de ovengrill op de hoogste
+500 ml slagroom
stand. Zet de met suiker bestrooide
+ 1blikje gecondenseerde melk (379 g)
schaaltjes onder de grill tot de suiker
« 2009 fijne kristalsuiker
gesmolten is en bruin begint te kleuren.
« diepvriesbak{(ca.1 iter)
Let op: blijf erbij, want dit duurt maar
« bakpapier
«1 vanilestokje
2 min. Zet de crème brûlée daarna
+ 500 mislagioom
10 min. terug in de koelkast.
1 Snijd het vanillestokje in de lengte open
* 4 eieren
‘en schraap met een mespunt het merg eruit
«120 g kristalsuiker
Je kunt de crème brûlée 1dag van tevoren
Doe dit samen met de slagroom en gecon-
« eenpersoons ovenschaaltjes
bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
denseerde melk in een kom en klop met een
(ramequins, à 150 ml)
Breng op de dag zelf het suikerlaagje aan
mixerin5 min stijf Schep in de diepvriesbak
braadslee of grote ovenschaal
en doe de dekselerop. Zet buur in de vriezer.
- crème-brüléebrander
BEVAT p.610 kcal-6 geiwit - 50 gvet,
Je hoeft tussentijds niet te roeren.
waarvan 31 9 verz.-34 g koolhydraten.
2 Doe de kristalsuiker met 3el water neen
1 Verwarm de oven voor op 135 °C. Halveer
waarvan 34 g suikers - O1 9 zout -O 9 vezels
Steelpan en laat op middelhoog vuur
het vanillestokje in de lengte en schraap
- Pris pp. € 185
karameliseren tot de suiker goudbruin, tegen
met een mespunt het merg eruit. Breng de
koperkleurig aan. is. Roer niet. maar draaïaf
slagroom met het vanillestokje en merg
en toe met de pan, zodat de karamel loskomt
‘aande kook. Laat op laag vuur 5 min
van de randen. Giet de karamel op een vel
trekken. Verwijder het vanillestokje
bakpapier. Tilde randen van het vel voorzich-
2 Splits ondertussen de eieren, de eiwitten
tig op om de karamel te verspreiden. Let op:
x
Wordenniet gebruikt. Klop de eidooiers in
het is erg heet! Laat 45 min. afkoelen en breek
‘een kom met 70 q suiker en een snufje zout
de helft in stukken. Hak de andere helft grof.
3 Breng de room op middelhoog vuur weer
Kant-en-klare
3 Schep bollen van het js in mooie kommen
brûlée voor twee
tegen de kook aan. Schenk de hete room
of glazen, bestrooi met de gehakte karamel
geleidelijk door het eimengselen roer goed
en steeker een paar karamelschotsen in,
tot je een wat dikkere custard hebt. Giet de
EL
TIP Geen zin of tijd om karamel te maken?
warme custard door een zeef boven een
Sla 100 g karamelbabbels (zak 175 g) met
CREME
BR!
maatbeker en vervolgensinde schaaltjes
Be!
een deegroller stuk in een plastic zakje en
4 Zet de schaaltjes in de braadslee en
A
bestrooi het ijshiermee.
plaats in het midden van de oven. Vulde
és
braadslee tot halverwege de rand van de
Je kunt het ijs maximaal 3 maanden
schaaltjes voorzichtig met heet water en
Met karamelvlokken.
bewaren in de vriezer.
Voor een knapperig
laat de custard in de oven in ca. 35 min. gaar
gelarameliseerd laagje.
worden. De custard is gaar als de boven-
AH Crème brûlée
BEVAT pp. 380 kcal: 5 g eiwit 219 vet.
Waarvan 14g verz. -43 9 koolhydraten,
2x100 9€ 159
waarvan 43 g suikers -0.2 g zout -O g vezels
- Pris pp. CO80
Fotografie Sven Benjomins, Astrid Zuidema foodslying Martine Steenstra, igmar Niezen, sting Urika Gustafsson, Nicole de Werk, visagie Niels Wahlers, Cecie Holle
156