Albert Heijn - Folder van 16.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 156




Hier is pagina 156 van 226 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

kant gestold, maar de crème in het midden

n

nog een beetje wiebelig is. Hijmag zeker

CL

niet vloeibaar zijn: verleng eventueel de

br

baktijd tot de juiste gaarheid bereikt is.

IJS

Haal de schaaltjes uit het waterbad en

Ditis zo ongeveer het

laat op eenrooster 30 min. afkoelen.

meest eenvoudige

5 Dek de schaaltjes af met vershoudfolie

iijsrecept dat er bestaat:

en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

van room en geconden-

Verdeel vlak voor het serveren de rest van

seerde melk, zo hup de

de suiker erover en karamelliseer de suiker

vriezer in. De karamel, daar moet je even

Care Lila

met de crème-brüléebrander. Houd de

Het geheim van dit ultieme

bijblijven. en vooral niet roeren.

dessert? De combinatie

brander niet te dichtbij, dan verbrandt de

van krokante karamel

suiker. Serveer direct.

| en zachte custard,

TIP Hoe lager je ovenschaaltje is,

gemoedelijk samen in een

hoe eerder de custard gaar is.

mooi rond ovenschaaltje.

TIP Geen crème-brûléebrander?

«vanillestokje

Verwarm de ovengrill op de hoogste

+500 ml slagroom

stand. Zet de met suiker bestrooide

+ 1blikje gecondenseerde melk (379 g)

schaaltjes onder de grill tot de suiker

« 2009 fijne kristalsuiker

gesmolten is en bruin begint te kleuren.

« diepvriesbak{(ca.1 iter)

Let op: blijf erbij, want dit duurt maar

« bakpapier

«1 vanilestokje

2 min. Zet de crème brûlée daarna

+ 500 mislagioom

10 min. terug in de koelkast.

1 Snijd het vanillestokje in de lengte open

* 4 eieren

‘en schraap met een mespunt het merg eruit

«120 g kristalsuiker

Je kunt de crème brûlée 1dag van tevoren

Doe dit samen met de slagroom en gecon-

« eenpersoons ovenschaaltjes

bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

denseerde melk in een kom en klop met een

(ramequins, à 150 ml)

Breng op de dag zelf het suikerlaagje aan

mixerin5 min stijf Schep in de diepvriesbak

braadslee of grote ovenschaal

en doe de dekselerop. Zet buur in de vriezer.

- crème-brüléebrander

BEVAT p.610 kcal-6 geiwit - 50 gvet,

Je hoeft tussentijds niet te roeren.

waarvan 31 9 verz.-34 g koolhydraten.

2 Doe de kristalsuiker met 3el water neen

1 Verwarm de oven voor op 135 °C. Halveer

waarvan 34 g suikers - O1 9 zout -O 9 vezels

Steelpan en laat op middelhoog vuur

het vanillestokje in de lengte en schraap

- Pris pp. € 185

karameliseren tot de suiker goudbruin, tegen

met een mespunt het merg eruit. Breng de

koperkleurig aan. is. Roer niet. maar draaïaf

slagroom met het vanillestokje en merg

en toe met de pan, zodat de karamel loskomt

‘aande kook. Laat op laag vuur 5 min

van de randen. Giet de karamel op een vel

trekken. Verwijder het vanillestokje

bakpapier. Tilde randen van het vel voorzich-

2 Splits ondertussen de eieren, de eiwitten

tig op om de karamel te verspreiden. Let op:

x

Wordenniet gebruikt. Klop de eidooiers in

het is erg heet! Laat 45 min. afkoelen en breek

‘een kom met 70 q suiker en een snufje zout

de helft in stukken. Hak de andere helft grof.

3 Breng de room op middelhoog vuur weer

Kant-en-klare

3 Schep bollen van het js in mooie kommen

brûlée voor twee

tegen de kook aan. Schenk de hete room

of glazen, bestrooi met de gehakte karamel

geleidelijk door het eimengselen roer goed

en steeker een paar karamelschotsen in,

tot je een wat dikkere custard hebt. Giet de

EL

TIP Geen zin of tijd om karamel te maken?

warme custard door een zeef boven een

Sla 100 g karamelbabbels (zak 175 g) met

CREME

BR!

maatbeker en vervolgensinde schaaltjes

Be!

een deegroller stuk in een plastic zakje en

4 Zet de schaaltjes in de braadslee en

A

bestrooi het ijshiermee.

plaats in het midden van de oven. Vulde

és

braadslee tot halverwege de rand van de

Je kunt het ijs maximaal 3 maanden

schaaltjes voorzichtig met heet water en

Met karamelvlokken.

bewaren in de vriezer.

Voor een knapperig

laat de custard in de oven in ca. 35 min. gaar

gelarameliseerd laagje.

worden. De custard is gaar als de boven-

AH Crème brûlée

BEVAT pp. 380 kcal: 5 g eiwit 219 vet.

Waarvan 14g verz. -43 9 koolhydraten,

2x100 9€ 159

waarvan 43 g suikers -0.2 g zout -O g vezels

- Pris pp. CO80

Fotografie Sven Benjomins, Astrid Zuidema foodslying Martine Steenstra, igmar Niezen, sting Urika Gustafsson, Nicole de Werk, visagie Niels Wahlers, Cecie Holle

156