Albert Heijn - Folder van 16.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 22




Hier is pagina 22 van 226 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

x

me

COCKTAIL

De hoofdrol in deze

cocktail is weggelegd voor

SMOKEY

de Hollandse garnaal.

Met zn malse.s

stevige structuur en zachte

abon

ziltheid een echte smaakmaker.

MET AVOCADO

Deze versie krijgt door

de chipotlein adobosaus

+75 gcrème fraîche

een lekker pittige en

+ 4el mayonaise

rokerige smaak. Een feestganger die met

+ 2elketchup

z'n pittige karakter de toon zet.

+ lel whisky (Gall & Gall)

+ llcitroensap

11 Pel de gamalen,snijd de rug in met een

* tltabasco

Scherp mesje en verwijder met de punt van

«ve kropsla

het mesje het zwarte darmkanaal. Rasp de

«300 9 Hollandse garnalen

« 450 g ongepelde reuzengarnalen

groene schilvan de limoen en pers de

+ Va bakje peterselie (&15 9)

(diepvries, ontdooid)

vrucht uit. Snijd de koriander fijn. Meng de

+ 4 glazen coupes

+ 1limoen (schoongeboend)

garnalen in een kom met Tel limoensap. de

*l bakje koriander (15 9)

helft van de koriander, een Vz el chipotle-

1 Meng de crème fraîche met de mayo-

+ Teldiced chipotle pepper

saus, 3elolie en eventueel zout. Zet

naise, ketchup en whisky tot cocktailsaus.

(potje 230 9. La Morena)

afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Breng op smaak met het citroensap.

+ 4elextra vierge olijfolie

2 Meng derest van de chipotlesaus met de

de tabasco, peper en eventueel zout.

+ 4 elmayonaise

mayonaise, het imoenrasp, de rest vanhet

«1 kleine rode ui

2 Haalde blaadjes sla los van de krop,

limoensap en de rest van de koriander.

Was en droog ze,

+ 3 snoepkomkommers

3 Snipper de rodeuiheel fin. Halveer de

3 Verdeel 4 mooie slablaadjes als een

+ 2 eetripe avocados

komkommers inde lengte, verwijder de

bedje over de coupes. snijd de rest van de

«1bakje tuinkers

zaadlijsten met een theelepel en snijd het

sla inreepjes en verdeel ook over de coupes.

«kookring (57 cm)

vruchtvlees in blokjes van een Vz cm. Snijd

Verdeel de gamalen en vervolgens de

de avocados overlangs doormidden en

cocktailsaus over de coupes Snijd de

verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met

peterselie grof en gebruik als garnering,

eenlepel uit de schil en snijd in blokjes van

TIP Eten er kinderen mee? Maak dan

een Va cm. Meng met de rode ui. komkom-

(een deel van) de cocktailsaus zonder

Van Hollandse

mer en chipotlemayonaise.Breng eventueel

zeebodem

de whisky en tabasco.

op smaak met zout.

TIP Je kunt ook 100 g voorgesneden

4 Verhit de rest van de olie in een koeken-

botersla gebruiken.

Pan en bak de garnalen in 3-4 min. gaar.

5 Zet de kookring op een bord waarop je

BEVAT pp. 275 kcal 16 g eiwit 219 vet.

het gerecht wilt serveren en verdeeler

waarvan 5 9 verz. 39 koolhydraten,

Vavan het avocadomengsel over. Verwijder

waarvan 3 9 suikers 19 9 zout 19 vezels

de ring voorzichtig. Herhaal dit op nog

- Prijs pp. € 340

3borden. Verdeelde garnalen erover.

Hollands trots. Delicaat

Garneer met de tuinkers.

van smaak. Duurzaam

wildgevangen (MSC)

AH Excellent Hollandse

BEVAT pp. 520 kcal 22 g eiwit -45 g vet.

Waarvan 5 g verz.-4 gkoolhydraten.

garnalen 200 9 € 649

waarvan 3 9 suikers 0,69 zout «59 vezels

-Prijspp. €360

Fotografie Alan Jensen, Astrid Zuidema, foodstyling Bart Stuart, styling Cyn Ferdinandus, Nicole de Werk