Albert Heijn - Folder van 16.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 65




Hier is pagina 65 van 226 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

HOOFDGERECHTEN

3 Verwarm de oven voor op 225 °C. Neem

‘de kalkoen uit de pekelen dep droog met

keukenpapier. Maak de huid voorzichtig los

x

bij de borsten poten en vulde ruimte die

daardoor ontstaat tussen de huid en het

GEPEKELDE

vlees met stukjes knoflookboter. Leg de

kalkoen in de braadslee met de borst naar

oC, #

boven, dek losjes af met aluminiumfolie en

kl

MET

zet in de oven. Draai de temperatuur na

Niets-meer-

BOURBONSAUS

aan-doen-kalkoen

30 min, naar 175 °C en bak de kalkoen nog

EN CRISPY

ca. 2 uur, bedruip om het halfuurmet

BACONBITS

bakvet. Neem het laatste halfuur de

Pekelen — ofwel marineren

aluminiumfolie van de kalkoen, zodat de

7

in een zoutoplossing —

huid mooi bruin wordt. Neem de kalkoen uit

Ba

voordat je hem verder

de oven als de kerntemperatuur in het

gaat bereiden, is de allerbeste manier om

dikste deelvan een dij 75 °C is. Laat onder

een kalkoen sappig en mals te houden.

aluminiumfolie 20-25 min. rusten.

ih

=

m.

4 Bok ondertussen de reepjes ontbijtspek

helemaaluit in een koekenpanen laat

Het pronkstuk voor op tafel

uitlekken op keukenpapier. zodat ze extra

Sappig en makkelijk te vullen

knapperig worden. Voeg het bakvet van de

AHExcellent Kerstkalkoen

kalkoen toe aan het bakvet van het spek,

ca. 25 kilo, perkdo €799

» 250 g grof zeezout

samen met de slagroom en de Bourbon

Reserveer ijdig, ophalen kan

vanaf 20 december.

+150 g suiker

Laat inkoken tot saus met de dikte van

+ 2 citroenen (schoongeboend)

drinkyoghurt. Breng op smaak met peper

* laurierblaadjes

en eventueel zout.

“el peperkorrels

5 Snijd eerst een poot van de kalkoen en

* lkalkoen (ca. 2.5 kilo)

leg op een grote schaal. Snijd daarna de

+100 g knoflookboter

borst van die kant van de kalkoen. Snijd de

L

+100 g gerookt ontbijtspek

borst in plakken enleg bijde poot opde

%

« 250 mi slagroom

schaal. Snijd de vleugel van de kalkoen en

* 3 el Bourbon (bijv. Jack Daniels, Gall & Gall)

leg ook op de schaal. Draai de kalkoen om

«bakje bieslook (25 g)

en doe hetzelfde met de andere zijde van

Gekruide kalkoenfilet, kan

met schaal en al de oven in.

* soeppan van minimaal liter

dekalkoen.

+ bakkwast

6 Schenk de saus in een kom. Verkruimel

AH Excellent Kalkoen-

gebraad met kipvulling*

* ovenschaal (25 x 35 cm) of braadslee

het uitgebakken spek en strooi /s in de saus

5609 €798

+ vleesthermometer

en de rest over de kalkoen. Snijd de bieslook

fijn en doe Vs inde saus en strooi de rest

1 Doe het zout en de suiker met liter water

over de kalkoen. Serveer de kalkoen met

de saus.

in een grote soeppan. Breng aan de kook en

roer tot het zout en de suiker zijn opgelost.

TIP Liever een saus zonder alcohol?

Snijd ondertussen de citroenen in dikke

Vervang de bourbon door 1 el ketchup.

plakken. Voeg de citroen met de laurier-

blaadjes en peperkorrels toe aan de pekel

BEVAT p.p.665 kcal 59 9 eiwit -46 9 vet.

Zo makkelijk kan lekker zijn:

kalkoenfilet met cranberry

en vul aan met 3 iterijskoud water. Laat

waarvan 23 9 verz. 39 koolhydraten,

de pekel helemaal afkoelen.

waarvan 2 g suikers 2.2 g zout 0 9 vezels

compote en rode druiven uit

de oven.

2 Spoelde kalkoen vanbinnen en vanbuiten

Prijs pp. € 5,50

schoon onder koud stromend water. Doe

AH Excellent Kalkoenfilet*

5009 € 599

de kalkoen in de pan met de pekel. De

kalkoen moet helemaal onder staan. Laat

©

“Dit product is vanaf

ca.5 uur pekelen (reken een uur per pond

How to kalkoen

16 december verkrijgbaar.

kalkoen) op een koude plek bij voorkeur

Op ah.nl/allerhande/video/kalkoen-snijden

in de koelkast.

zie je stap voor stap hoe je kalkoen snijdt.

allerhande $