Albert Heijn - Folder van 16.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 65
Hier is pagina 65 van 226 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 16.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
HOOFDGERECHTEN
3 Verwarm de oven voor op 225 °C. Neem
‘de kalkoen uit de pekelen dep droog met
keukenpapier. Maak de huid voorzichtig los
x
bij de borsten poten en vulde ruimte die
daardoor ontstaat tussen de huid en het
GEPEKELDE
vlees met stukjes knoflookboter. Leg de
kalkoen in de braadslee met de borst naar
oC, #
boven, dek losjes af met aluminiumfolie en
kl
MET
zet in de oven. Draai de temperatuur na
Niets-meer-
BOURBONSAUS
aan-doen-kalkoen
30 min, naar 175 °C en bak de kalkoen nog
EN CRISPY
ca. 2 uur, bedruip om het halfuurmet
BACONBITS
bakvet. Neem het laatste halfuur de
Pekelen — ofwel marineren
aluminiumfolie van de kalkoen, zodat de
7
in een zoutoplossing —
huid mooi bruin wordt. Neem de kalkoen uit
Ba
voordat je hem verder
de oven als de kerntemperatuur in het
gaat bereiden, is de allerbeste manier om
dikste deelvan een dij 75 °C is. Laat onder
een kalkoen sappig en mals te houden.
aluminiumfolie 20-25 min. rusten.
ih
=
m.
4 Bok ondertussen de reepjes ontbijtspek
helemaaluit in een koekenpanen laat
Het pronkstuk voor op tafel
uitlekken op keukenpapier. zodat ze extra
Sappig en makkelijk te vullen
knapperig worden. Voeg het bakvet van de
AHExcellent Kerstkalkoen
kalkoen toe aan het bakvet van het spek,
ca. 25 kilo, perkdo €799
» 250 g grof zeezout
samen met de slagroom en de Bourbon
Reserveer ijdig, ophalen kan
vanaf 20 december.
+150 g suiker
Laat inkoken tot saus met de dikte van
+ 2 citroenen (schoongeboend)
drinkyoghurt. Breng op smaak met peper
* laurierblaadjes
en eventueel zout.
“el peperkorrels
5 Snijd eerst een poot van de kalkoen en
* lkalkoen (ca. 2.5 kilo)
leg op een grote schaal. Snijd daarna de
+100 g knoflookboter
borst van die kant van de kalkoen. Snijd de
L
+100 g gerookt ontbijtspek
borst in plakken enleg bijde poot opde
%
« 250 mi slagroom
schaal. Snijd de vleugel van de kalkoen en
* 3 el Bourbon (bijv. Jack Daniels, Gall & Gall)
leg ook op de schaal. Draai de kalkoen om
«bakje bieslook (25 g)
en doe hetzelfde met de andere zijde van
Gekruide kalkoenfilet, kan
met schaal en al de oven in.
* soeppan van minimaal liter
dekalkoen.
+ bakkwast
6 Schenk de saus in een kom. Verkruimel
AH Excellent Kalkoen-
gebraad met kipvulling*
* ovenschaal (25 x 35 cm) of braadslee
het uitgebakken spek en strooi /s in de saus
5609 €798
+ vleesthermometer
en de rest over de kalkoen. Snijd de bieslook
fijn en doe Vs inde saus en strooi de rest
1 Doe het zout en de suiker met liter water
over de kalkoen. Serveer de kalkoen met
de saus.
in een grote soeppan. Breng aan de kook en
roer tot het zout en de suiker zijn opgelost.
TIP Liever een saus zonder alcohol?
Snijd ondertussen de citroenen in dikke
Vervang de bourbon door 1 el ketchup.
plakken. Voeg de citroen met de laurier-
blaadjes en peperkorrels toe aan de pekel
BEVAT p.p.665 kcal 59 9 eiwit -46 9 vet.
Zo makkelijk kan lekker zijn:
kalkoenfilet met cranberry
en vul aan met 3 iterijskoud water. Laat
waarvan 23 9 verz. 39 koolhydraten,
de pekel helemaal afkoelen.
waarvan 2 g suikers 2.2 g zout 0 9 vezels
compote en rode druiven uit
de oven.
2 Spoelde kalkoen vanbinnen en vanbuiten
Prijs pp. € 5,50
schoon onder koud stromend water. Doe
AH Excellent Kalkoenfilet*
5009 € 599
de kalkoen in de pan met de pekel. De
kalkoen moet helemaal onder staan. Laat
©
“Dit product is vanaf
ca.5 uur pekelen (reken een uur per pond
How to kalkoen
16 december verkrijgbaar.
kalkoen) op een koude plek bij voorkeur
Op ah.nl/allerhande/video/kalkoen-snijden
in de koelkast.
zie je stap voor stap hoe je kalkoen snijdt.
allerhande $