Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 77
Hier is pagina 77 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
kookduel ®
Flamiche aux Maroilles
(
)
6 personen e 1u
ie
1 verpakking Spar bladerdeeg
200 g Fauquet Maroilles
andrlon kandeacenten ww
50 g Spar boter
zachte kaas
1 el Boni Selection olijfolie
espelettepeper
16 stuks e 1 u + opstijven
4 grote preien
nootmuskaat
150 g Spar gerookte
extra:
200 g Spar boter (op kamer-
200 g Flandrien grand cru
spekblokjes
bakpapier
temperatuur)
espelettepeper
3 grote Spar eieren
taartvorm (® 24 cm)
200 g Boni Selection bloem
nootmuskaat
1 dl Boni Selection room
bakparels/steunvulling
11 Boni Selection melk
200 g paneermeel
6 Spar eieren
extra:
1 dl Boni Selection room
bloem
Spoel de prei grondig. Snij het witte en lichtgroene gedeelte
van de prei in fijne ringen.
200 g Spar gemalen
frituurolie
emmentaler
1 citroen
Verwarm de boter samen met de olie in een pot en stoof de
preiringen hierin zacht. Voeg de spekblokjes toe en laat nog
5 min bakken. Kruid met peper en zout.
Rasp de Flandrien-kaas fijn.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter in een ruime pot. Roer de bloem met een
Bekleed een bakvorm met het deeg.
garde door de gesmolten boter tot een stevige roux. Blijf
Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg het bakpapier
roeren en laat bakken en een beetje uitdrogen.
erover en vul met bakparels.
Voeg de melk toe en roer met de garde stevig tot een dikke
Bak 15 min in de voorverwarmde oven (= blind bakken). Haal
bechamelsaus.
Haal van het vuur en laat de 2 kazen er al roerend in smelten.
uit de oven en verwijder de bakparels.
Klop de eieren los met de room en kruid met espelettepeper,
Scheid de eieren. Klop de dooiers los met de room en voeg bij
nootmuskaat, peper en zout.
het kaasmengsel. Hou het eiwit opzij voor het paneren van de
Schraap de korst van de Maroilles en snij de kaas in fijne plakjes.
kroketten.
Verdeel het preimengsel over de taartbodem en schenk het
Breng op smaak met espelettepeper, zout en nootmuskaat.
eimengsel erover. Schik de plakken kaas erop.
Wrijf een ruime, rechthoekige ovenschaal in met olie en giet
10. Bak goudbruin en gaar in 30 min.
het mengsel erin. Strijk de bovenzijde glad met een spatel en
11. Snij in stukken en serveer.
druk er een vel bakpapier op. Strijk de lucht eruit. Laat hele-
maal afkoelen en opstijven. (*)
Snij het beslag in vierkantjes.
Fauguet Mavoilles is een
Zet een schaaltje bloem, kom met losgeklopt eiwit en een
kom met paneermeel klaar.
10
genassenkorstkaas, dat wil zeggen
Haal de kroketten eerst door de bloem en zorg ervoor dat ze
volledig bedekt zijn, ook de zijkanten. Schud de overtollige
dat hij eerst gewassen wovdt en dan
bloem eraf en haal aan alle zijden door het eiwit.
mag vijpen — zo'n 2 tot 3 maanden.
4
Dompel ze vervolgens aan alle kanten in het paneermeel.
12
Bak per 2 stuks goudbruin en gaar in hete frituurolie van
170°C.
13
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met een kwartje
citroen.
ae a
Ag
X)
(*) Dit kan je perfect de dag voordien doen.
I
(A
N
ve,
CS
Le "en
É
ke
Rodenbach Grand Cru (6%)
- roodbruin bier
Chimay Tripel (8%)
- friszure smaak en complexe fruitigheid
« blond, amberkleurig bier
* gedeeltelijke rijping in eikenhouten vaten
* smaakt zacht met een frisse bitterheid
nn