Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 77




Hier is pagina 77 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

kookduel ®

Flamiche aux Maroilles

(

)

6 personen e 1u

ie

1 verpakking Spar bladerdeeg

200 g Fauquet Maroilles

andrlon kandeacenten ww

50 g Spar boter

zachte kaas

1 el Boni Selection olijfolie

espelettepeper

16 stuks e 1 u + opstijven

4 grote preien

nootmuskaat

150 g Spar gerookte

extra:

200 g Spar boter (op kamer-

200 g Flandrien grand cru

spekblokjes

bakpapier

temperatuur)

espelettepeper

3 grote Spar eieren

taartvorm (® 24 cm)

200 g Boni Selection bloem

nootmuskaat

1 dl Boni Selection room

bakparels/steunvulling

11 Boni Selection melk

200 g paneermeel

6 Spar eieren

extra:

1 dl Boni Selection room

bloem

Spoel de prei grondig. Snij het witte en lichtgroene gedeelte

van de prei in fijne ringen.

200 g Spar gemalen

frituurolie

emmentaler

1 citroen

Verwarm de boter samen met de olie in een pot en stoof de

preiringen hierin zacht. Voeg de spekblokjes toe en laat nog

5 min bakken. Kruid met peper en zout.

Rasp de Flandrien-kaas fijn.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Smelt de boter in een ruime pot. Roer de bloem met een

Bekleed een bakvorm met het deeg.

garde door de gesmolten boter tot een stevige roux. Blijf

Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg het bakpapier

roeren en laat bakken en een beetje uitdrogen.

erover en vul met bakparels.

Voeg de melk toe en roer met de garde stevig tot een dikke

Bak 15 min in de voorverwarmde oven (= blind bakken). Haal

bechamelsaus.

Haal van het vuur en laat de 2 kazen er al roerend in smelten.

uit de oven en verwijder de bakparels.

Klop de eieren los met de room en kruid met espelettepeper,

Scheid de eieren. Klop de dooiers los met de room en voeg bij

nootmuskaat, peper en zout.

het kaasmengsel. Hou het eiwit opzij voor het paneren van de

Schraap de korst van de Maroilles en snij de kaas in fijne plakjes.

kroketten.

Verdeel het preimengsel over de taartbodem en schenk het

Breng op smaak met espelettepeper, zout en nootmuskaat.

eimengsel erover. Schik de plakken kaas erop.

Wrijf een ruime, rechthoekige ovenschaal in met olie en giet

10. Bak goudbruin en gaar in 30 min.

het mengsel erin. Strijk de bovenzijde glad met een spatel en

11. Snij in stukken en serveer.

druk er een vel bakpapier op. Strijk de lucht eruit. Laat hele-

maal afkoelen en opstijven. (*)

Snij het beslag in vierkantjes.

Fauguet Mavoilles is een

Zet een schaaltje bloem, kom met losgeklopt eiwit en een

kom met paneermeel klaar.

10

genassenkorstkaas, dat wil zeggen

Haal de kroketten eerst door de bloem en zorg ervoor dat ze

volledig bedekt zijn, ook de zijkanten. Schud de overtollige

dat hij eerst gewassen wovdt en dan

bloem eraf en haal aan alle zijden door het eiwit.

mag vijpen — zo'n 2 tot 3 maanden.

4

Dompel ze vervolgens aan alle kanten in het paneermeel.

12

Bak per 2 stuks goudbruin en gaar in hete frituurolie van

170°C.

13

Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met een kwartje

citroen.

ae a

Ag

X)

(*) Dit kan je perfect de dag voordien doen.

I

(A

N

ve,

CS

Le "en

É

ke

Rodenbach Grand Cru (6%)

- roodbruin bier

Chimay Tripel (8%)

- friszure smaak en complexe fruitigheid

« blond, amberkleurig bier

* gedeeltelijke rijping in eikenhouten vaten

* smaakt zacht met een frisse bitterheid

nn