Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 73




Hier is pagina 73 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

het verhaal van ©



|

zl

Dj

Ed

en

x

7 +

à”

u“

es

En

Yan

2

k

pe

A

id

Fe

ia“

.

2

>

LE

|

Entrecôte met bearnaisesaus en stroaardappelen

4 personen e 1 u 15 min

2 x400 g entrecôte

1 potje verse dragon

salade:

800 g Spar frietaardappelen

230 g geklaarde boter

200 g Spar slaharten

bearnaisesaus:

% potje verse platte peterselie

20 ml witte wijnazijn

150 ml witte wijn

3 Spar eidooiers

60 ml Boni Selection olijfolie extra vierge

50 ml dragonazijn

cayennepeper

% potje verse bieslook

2 sjalotten

1

Bearnaisesaus: de basis van een

gesmolten, geklaarde boter erbij tot je

15. Schil de aardappelen en was ze. Dep

bearnaisesaus is een gastrique. Meng

een gebonden warme ‘mayonaise’ krijgt.

goed droog.

daarvoor de witte wijn, dragonazijn,

Kruid met zout en cayennepeper. Roer

16.

Snij de aardappelen in flinterdunne

2 takken dragon en de gepelde en in

de gehakte, groene kruiden eronder.

plakjes van 2 mm en nadien in friet-

2 gesneden sjalotten en breng aan de

Hou de bearnaisesaus warm.

jes van 2 mm breed. Gebruik een

kook. Laat inkoken tot er slechts een bo-

Entrecôte: warm de oven voor op 160°C.

mandoline voor een extra fijn resultaat.

dem overblijft van het mengsel en zeef.

10

Verhit 30 g boter in een pan.

17.

Frituur de frietjes 5 min tot goudbruin.

Smelt 200 g geklaarde boter en bewaar

11

Bak de entrecôte 1 min aan elke kant.

Laat uitlekken op keukenpapier. Kruid

apart tot gebruik.

Kruid met zwarte peper en zout.

met zout en serveer onmiddellijk.

12

Rits de blaadjes van de overige takken

Leg de entrecôte in een ovenschotel

18

Salade: meng de slaharten met de

dragon en snipper fijn.

en gaar nog 10 à 15 min in de voorver-

olijfolie, fijngesnipperde bieslook en

Snipper de platte peterselie fijn.

warmde oven. De kerntemperatuur van

witte wijnazijn. Kruid met zwarte peper

Klop de eidooiers los met 50 g van de

het vlees moet 54°C zijn.

en zout.

13.

19.

gastrique.

Haal het vlees na baktijd uit de oven en

Snij het vlees in plakjes en schik op het

Zet op een medium vuur en blijf klop-

laat nog 5 min rusten op een rooster

bord. Serveer de salade en stroaard-

onder aluminiumfolie.

pen tot de massa schuimig wordt en

appelen erbij. Werk af met de bearnaise-

gaat binden. Haal van het vuur.

14.

Stroaardappelen: warm de friteuse voor

saus.

Roer al kloppend en straalsgewijs de

op 175°C.