Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 73
Hier is pagina 73 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
het verhaal van ©
—
|
zl
Dj
Ed
en
x
7 +
à”
u“
es
En
Yan
2
k
pe
A
id
Fe
ia“
.
2
>
LE
|
Entrecôte met bearnaisesaus en stroaardappelen
4 personen e 1 u 15 min
2 x400 g entrecôte
1 potje verse dragon
salade:
800 g Spar frietaardappelen
230 g geklaarde boter
200 g Spar slaharten
bearnaisesaus:
% potje verse platte peterselie
20 ml witte wijnazijn
150 ml witte wijn
3 Spar eidooiers
60 ml Boni Selection olijfolie extra vierge
50 ml dragonazijn
cayennepeper
% potje verse bieslook
2 sjalotten
1
Bearnaisesaus: de basis van een
gesmolten, geklaarde boter erbij tot je
15. Schil de aardappelen en was ze. Dep
bearnaisesaus is een gastrique. Meng
een gebonden warme ‘mayonaise’ krijgt.
goed droog.
daarvoor de witte wijn, dragonazijn,
Kruid met zout en cayennepeper. Roer
16.
Snij de aardappelen in flinterdunne
2 takken dragon en de gepelde en in
de gehakte, groene kruiden eronder.
plakjes van 2 mm en nadien in friet-
2 gesneden sjalotten en breng aan de
Hou de bearnaisesaus warm.
jes van 2 mm breed. Gebruik een
kook. Laat inkoken tot er slechts een bo-
Entrecôte: warm de oven voor op 160°C.
mandoline voor een extra fijn resultaat.
dem overblijft van het mengsel en zeef.
10
Verhit 30 g boter in een pan.
17.
Frituur de frietjes 5 min tot goudbruin.
Smelt 200 g geklaarde boter en bewaar
11
Bak de entrecôte 1 min aan elke kant.
Laat uitlekken op keukenpapier. Kruid
apart tot gebruik.
Kruid met zwarte peper en zout.
met zout en serveer onmiddellijk.
12
Rits de blaadjes van de overige takken
Leg de entrecôte in een ovenschotel
18
Salade: meng de slaharten met de
dragon en snipper fijn.
en gaar nog 10 à 15 min in de voorver-
olijfolie, fijngesnipperde bieslook en
Snipper de platte peterselie fijn.
warmde oven. De kerntemperatuur van
witte wijnazijn. Kruid met zwarte peper
Klop de eidooiers los met 50 g van de
het vlees moet 54°C zijn.
en zout.
13.
19.
gastrique.
Haal het vlees na baktijd uit de oven en
Snij het vlees in plakjes en schik op het
Zet op een medium vuur en blijf klop-
laat nog 5 min rusten op een rooster
bord. Serveer de salade en stroaard-
onder aluminiumfolie.
pen tot de massa schuimig wordt en
appelen erbij. Werk af met de bearnaise-
gaat binden. Haal van het vuur.
14.
Stroaardappelen: warm de friteuse voor
saus.
Roer al kloppend en straalsgewijs de
op 175°C.