Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 27


Hier is pagina 27 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.



Spar Folder 01.04.2020

Hier is pagina 27 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 27

passioneel product ® Melk omtoveren tot cheddar duurt on- geveer 5 uur. De rauwe melk wordt eerst gepasteuriseerd en overgepompt naar ketels waar enzymen en startculturen de melk vergezellen. Nadat de melk 2 uur lang verhit wordt, houden de kaasmakers wron- gel en wei over. Dat laatste vloeit weg door kleine gaatjes in een lopende band. — Vanaf dan is er enkel nog wrongel. Bij an- dere kazen wordt de wrongel in een vorm geperst, maar dat is niet zo bij deze cheddar. De droge wrongel krijgt zout over zich heen À en wordt gepompt naar de hoge torens. € E\ Dankzij het gewicht van de wrongel zakt de = kaas weer naar beneden. Hij belandt vervol- #2! yi gens in grote plastic zakken van 20 kg. De el =d zakken worden vacuüm getrokken en ge- sloten. Ze worden in karton verpakt, krijgen een datum en de kaas wordt gedraaid. Dan EI „isk vertrekt de cheddar naar de snelkoeler. Eens Ei op temperatuur, worden de dozen opnieuw ES D —- = gedraaid. De kaas gaat op paletten naar de rijpingsplaatsen. Tijdens dat proces blijft | = het gewicht stabiel. | \ \al - De volgende stap is van groot belang: het u testen van de cheddar op uitzicht, smaak en we. structuur door de kaasmakers. Zo bepalen ze of de kaas jong verkocht wordt of dat 8 pe hij doorrijpt naar‘mature’ of zelfs ‘vintage’ kaas. Een vintage cheddar heeft minstens % Spar 18 maanden gerijpt, langer mag ook. Ge ik | = N ar Winands volgende bestemming is New- castle West. Daar maakt de familie Cahill al vier generaties lang kaas. Ze weten precies hoelang een kaas moet rijpen om de beste versie van zichzelf te zijn. Eenmaal de experts goedkeuring geven over de rijping van de cheddar, wordt hij versneden in de juiste grootte: blokken van 2,5 kg. Winand krijgt de eer om de eerste kaas te selecteren die in de winkelrekken van Spar komt te liggen. Om de cheddar tijdens het transport te beschermen, krijgt hij twee keer een il bad met zwarte was. De waxmachine is eigenlijk een chocolademachi- ne. Vervolgens vertrekt hij naar het distributiecentrum in Mechelen, den waar hij zijn tocht verder zet naar de verschillende Spar winkels.

Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 27