Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 30
Hier is pagina 30 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
U
TA
Q
M
A
El
Il
&
63
63
ge
sioneerd
Ft |
A)
Wi
Hoe vieren jullie Pasen?
=.
“Alle kinderen en kleinkinderen
komen eitjes rapen op de ‘konijnen-
L#
berg’. Dat is ons stukje bos met gro-
1
te vijver. Mijn man heeft een vlot
LR 7
CP
gebouwd met een imposante hou-
ten haas op. Nadat de kleinkinderen
alle eitjes gevonden hebben, mogen
ze het vlot binnentrekken. Dan zit
de zoektocht er officieel op en volgt
een feestmaaltijd. Naast ons paas-
4
a
feest staat er in de paasvakantie
+
ook altijd een familieweekendje
gepland. Dan trekken we met z'n
allen naar Zeeland.”
ine (32 jaar
,
hef en lesgeve
J
Colr
iN
yt Group Academy
x
Wat staat er meestal op het
paasmenu?
“Het paasfeest bij mijn ouders
sluiten we meestal af met een
barbecue. Als het weer geen bar-
becue toelaat, duik ik de keuken
in om te koken voor de familie. Op
familieweekend in Zeeland staan
Soezen met zalmmousse
er sowieso ‘patatjes met eieren en
16 à 20 stuks s 1 u 40 min + oven: 30 à 40 min + koelen: 2 u
melksaus’ op het menu. Dat is een
klassieker, die al generaties lang
soezendeeg:
Verwarm de oven voor op 200°C.
75 ml water
meegaat.”
Soezendeeg: breng het water, de melk,
75 ml Boni Selection volle melk
het zout en de boter aan de kook op
Je
Le
4
b
ek
’ (85 jaar),
15 g witte suiker
een matig vuur.
gepensioneerd
75 g Spar boter (in blokjes gesneden)
Meng de suiker met de bloem in een
kom
Hoe werd er vroeger Pasen gevierd?
1 snuifje zout
“Mijn vader was bakker en dus
110 g patisseriebloem
Haal de kookpot van het vuur en voeg
de bloem met suiker in 1 keer toe en
was er meestal niet zoveel tijd om
3 Spar eieren (medium)
te vieren. Vaak was het een van
zalmmousse:
roer goed door.
de drukste dagen van het jaar. 's
100 g Spar zalmfilet
Zet de kookpot terug op het matige
Avonds kwamen we, na een lange
150 g Spar gerookte zalm
vuur.
werkdag, samen en aten we aan
100 g mascarpone
Roer door met een spatel tot een sa-
één lange tafel soep met patatjes.
100 ml Boni Selection room
menhangende, gladde bol.
100 ml visfumet
Mijn vader bakte ook altijd een cake
Schep het deeg in een grote kom.
met crème au beurre en gesuikerde
cayennepeper
Voeg, stevig roerend, de eieren 1 na
50 ml Boni Selection zure room
paaseitjes.”
1 toe om een glanzend, stevig deeg te
zalmeitjes
bekomen. Het deeg is goed als het glad
is, zijn vorm kan behouden en twijfe-