Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 30




Hier is pagina 30 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

U

TA

Q

M

A

El

Il

&

63

63

ge

sioneerd

Ft |

A)

Wi

Hoe vieren jullie Pasen?

=.

“Alle kinderen en kleinkinderen

komen eitjes rapen op de ‘konijnen-

L#

berg’. Dat is ons stukje bos met gro-

1

te vijver. Mijn man heeft een vlot

LR 7

CP

gebouwd met een imposante hou-

ten haas op. Nadat de kleinkinderen

alle eitjes gevonden hebben, mogen

ze het vlot binnentrekken. Dan zit

de zoektocht er officieel op en volgt

een feestmaaltijd. Naast ons paas-

4

a

feest staat er in de paasvakantie

+

ook altijd een familieweekendje

gepland. Dan trekken we met z'n

allen naar Zeeland.”

ine (32 jaar

,

hef en lesgeve

J

Colr

iN

yt Group Academy

x

Wat staat er meestal op het

paasmenu?

“Het paasfeest bij mijn ouders

sluiten we meestal af met een

barbecue. Als het weer geen bar-

becue toelaat, duik ik de keuken

in om te koken voor de familie. Op

familieweekend in Zeeland staan

Soezen met zalmmousse

er sowieso ‘patatjes met eieren en

16 à 20 stuks s 1 u 40 min + oven: 30 à 40 min + koelen: 2 u

melksaus’ op het menu. Dat is een

klassieker, die al generaties lang

soezendeeg:

Verwarm de oven voor op 200°C.

75 ml water

meegaat.”

Soezendeeg: breng het water, de melk,

75 ml Boni Selection volle melk

het zout en de boter aan de kook op

Je

Le

4

b

ek

’ (85 jaar),

15 g witte suiker

een matig vuur.

gepensioneerd

75 g Spar boter (in blokjes gesneden)

Meng de suiker met de bloem in een

kom

Hoe werd er vroeger Pasen gevierd?

1 snuifje zout

“Mijn vader was bakker en dus

110 g patisseriebloem

Haal de kookpot van het vuur en voeg

de bloem met suiker in 1 keer toe en

was er meestal niet zoveel tijd om

3 Spar eieren (medium)

te vieren. Vaak was het een van

zalmmousse:

roer goed door.

de drukste dagen van het jaar. 's

100 g Spar zalmfilet

Zet de kookpot terug op het matige

Avonds kwamen we, na een lange

150 g Spar gerookte zalm

vuur.

werkdag, samen en aten we aan

100 g mascarpone

Roer door met een spatel tot een sa-

één lange tafel soep met patatjes.

100 ml Boni Selection room

menhangende, gladde bol.

100 ml visfumet

Mijn vader bakte ook altijd een cake

Schep het deeg in een grote kom.

met crème au beurre en gesuikerde

cayennepeper

Voeg, stevig roerend, de eieren 1 na

50 ml Boni Selection zure room

paaseitjes.”

1 toe om een glanzend, stevig deeg te

zalmeitjes

bekomen. Het deeg is goed als het glad

is, zijn vorm kan behouden en twijfe-