Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 71




Hier is pagina 71 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

À

het verhaal van ©

)

Rundvlees van “ag

Huts Famous Cuts:

1

verantwoord genieten

Sinds dit voorjaar is de beenhouwerij van je Spar winkel weer

een smakelijke aanwinst rijker: rundvlees van het label Huts

Famous Cuts. Ben Célis, Spar aankoper vers vlees en gevogelte,

]

trok naar Heeten, een dorpje in Nederland. Hij ontdekt hoe het

2)

eraan toe gaat in familiebedrijf Hutten Beef.

Duurzaam telen

Nadat ze verdoofd en geslacht worden, blijven ze

|

Ben: “De kwaliteit van het vlees hangt natuurlijk

1 dag in de dieptekoeling om vervolgens verder

af van het rund en de kwaliteit van de voeding en

versneden en verpakt te worden. Dat doen de

vakmannen op de meest efficiënte manier en

verzorging. Mede dankzij Omega 3 in de voeding

verkrijg je een superieure kwaliteit. Enkel de

volgens de HACCP-normen.”

beste Holstein melkkoeien komen in aanmerking

Ô

voor Huts Famous Cuts. Ze geven eerst een aantal

ì

jaren melk en worden geslacht als ze tussen

de 4 en 6 jaar oud zijn. Door de koeien op deze

IE

leeftijd te slachten, heeft het vlees een mooie

er

marmering van vet. De dubbele functie, melk- en

“=

vleesopbrengst, zorgt ervoor dat de ecologische

voetafdruk van het proces een stuk lager is. Het is

ke

L

dus veel duurzamer telen.”

|

“Huts Famous Cuts

|:

he

{

gebvuikt enkel Holstein

melkkoeien.”

|

4

A

|

“Minstens 160 dagen per jaar staan de dieren op

de weide in Twente, Salland. Om meer structuur

Rijke geschiedenis

LEE à 1

en gelaagde diepgang in het vlees te krijgen,

Al sinds 1928 slacht en verwerkt familie-

ie

Ie

worden de koeien met extra graan en omega 3

bedrijf Hutten Beef runderen van de

=

gevoederd. Het intramusculaire vet van hun

beste kwaliteit. Vandaag werken ze in een

un

hit

koeien is niet zo wit als dat van vleeskoeien. Dat

ultramodern slachthuis waar het hele proces

verschil verklaart de lekkere smaak.”

plaatsvindt in een gesloten circuit. Om je

het beste vlees van de markt aan te bieden,

Zo weinig mogelijk stress

“De weg van de boerderij naar het slachthuis is

werkt de familie samen met een groot aantal

boeren en leveranciers uit Nederland.

kort. Zo blijft het stressniveau van de dieren laag.