Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 71
Hier is pagina 71 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
À
het verhaal van ©
)
Rundvlees van “ag
Huts Famous Cuts:
1
verantwoord genieten
Sinds dit voorjaar is de beenhouwerij van je Spar winkel weer
een smakelijke aanwinst rijker: rundvlees van het label Huts
Famous Cuts. Ben Célis, Spar aankoper vers vlees en gevogelte,
]
trok naar Heeten, een dorpje in Nederland. Hij ontdekt hoe het
2)
eraan toe gaat in familiebedrijf Hutten Beef.
Duurzaam telen
Nadat ze verdoofd en geslacht worden, blijven ze
|
Ben: “De kwaliteit van het vlees hangt natuurlijk
1 dag in de dieptekoeling om vervolgens verder
af van het rund en de kwaliteit van de voeding en
versneden en verpakt te worden. Dat doen de
vakmannen op de meest efficiënte manier en
verzorging. Mede dankzij Omega 3 in de voeding
verkrijg je een superieure kwaliteit. Enkel de
volgens de HACCP-normen.”
beste Holstein melkkoeien komen in aanmerking
Ô
voor Huts Famous Cuts. Ze geven eerst een aantal
ì
jaren melk en worden geslacht als ze tussen
de 4 en 6 jaar oud zijn. Door de koeien op deze
IE
leeftijd te slachten, heeft het vlees een mooie
er
marmering van vet. De dubbele functie, melk- en
“=
vleesopbrengst, zorgt ervoor dat de ecologische
voetafdruk van het proces een stuk lager is. Het is
ke
L
dus veel duurzamer telen.”
|
“Huts Famous Cuts
|:
he
{
gebvuikt enkel Holstein
melkkoeien.”
|
4
A
|
“Minstens 160 dagen per jaar staan de dieren op
de weide in Twente, Salland. Om meer structuur
Rijke geschiedenis
LEE à 1
en gelaagde diepgang in het vlees te krijgen,
Al sinds 1928 slacht en verwerkt familie-
ie
Ie
worden de koeien met extra graan en omega 3
bedrijf Hutten Beef runderen van de
=
gevoederd. Het intramusculaire vet van hun
beste kwaliteit. Vandaag werken ze in een
un
hit
koeien is niet zo wit als dat van vleeskoeien. Dat
ultramodern slachthuis waar het hele proces
verschil verklaart de lekkere smaak.”
plaatsvindt in een gesloten circuit. Om je
het beste vlees van de markt aan te bieden,
Zo weinig mogelijk stress
“De weg van de boerderij naar het slachthuis is
werkt de familie samen met een groot aantal
boeren en leveranciers uit Nederland.
kort. Zo blijft het stressniveau van de dieren laag.