Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 49




Hier is pagina 49 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

EE

mijn keuken @

‘Koken met bloemkool

66 Silvie: “Mijn dochter pleit ervoor

om minder vlees te eten. Een steak van

i

Pr

1

bloemkool krijg ik dus zeker verkocht thuis

ca

Cu

Fr.

a

De ‘o zo’ veelzijdige

Ten

‘à

bloemkool

re

1

D

AT

Bloemkool is rijk aan vitamine Cen K

|

en zit boordevol vezels. Ze schittert in tal

\

h%

a |

dl

van Belgische klassiekers en doet het goed

N

hid

in hippe bereidingen, als bloemkoolrijst,

N

A

Y

pizzadeeg op basis van bloemkool of …

Li

bloemkoolsteak.

Bloemkoolsteak met oreganosalsa,

en bloemkoolhummus «7

2 personen e 45 min

1 grote bloemkool

1el ciderazijn

40 g Spar boter

1 kl Boni Selection vloeibare honing

En

++

1eltahin

1 potje verse oregano

1 Boni Selection bio citroen

1 opgehoopte el Boni Selection

1 potje verse salie

kappertjes

m

2 uien

zeezout

60 ml Boni Selection Griekse olijfolie

Pluk 3 el oreganoblaadjes.

w

Schaaf de zeste van % citroen.

Pel de uien en snipper fijn.

ER

Verwijder het bloemkoolblad maar laat de steel zitten.

u1 B W NH

Snij beide zijkanten van de bloemkool en snij van het midden 2 ‘steaks’ van

hd

4 cm dik en hou deze opzij.

ne

yi

zogen

a

Bloemkoolhummus: snij de rest van de bloemkool in roosjes en kook ze

it

gaar. Laat uitlekken. Mix tot puree en breng op smaak met tahin, vers-

gemalen zwarte peper, zeezout en een kneepje citroensap. Hou warm.

N

Verwarm de oven voor op 190°C.

a

Smelt de boter in een grote braadpan en bak de bloemkoolsteaks. Bestrooi

met zout, enkele blaadjes salie en de zeste van citroen.

Laat de bloemkoolsteaks kleuren aan 1 kant en draai daarna om. Bak nog

5

5 min en leg op een bakplaat. Zet in de oven om verder te laten garen.

10.

Oreganosalsa: giet 3 el olie in de braadpan en bak de uisnippers zacht. Laat

licht karamelliseren en roer de azijn en honing erdoor. Schep de oregano-

blaadjes en een mespunt zout erdoor. Haal van het vuur.

i

11

Verhit 2 el olie in een steelpan en frituur de kappertjes in 1 min krokant.

If)

Laat uitlekken op keukenpapier.

12.

Verdeel de hummus over voorverwarmde borden en strijk uit. Schik de

LI

bloemkoolsteak erop.

Liep

rh

13

Werk af met de oreganosalsa en kappertjes.

er

Fi

co

"

/