Spar - Folder van 01.04.2020 tot 30.04.2020 - Pagina 103




Hier is pagina 103 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.04.2020 tot 30.04.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

brouwerij ®

a

Il

ya

en

u.

5

zu

7

=

bc

à

1





L

=

dr

en

h

Mi

ET

=

|

N

ST.

m

ce

ee

sd

nt

fi

m

BIT

1m:

MECHELE

El

=

-

Al meer dan 500 jaar geleden brouwden

Op die temperatuur treedt versuikering

de Mechelse begijnen bier in hun be-

op. Dat beslag reist door naar de wortfil-

giijnhof. Op die plek staat vandaag een

ter, die de graanvezels buitenspel zet. De

topbrouwerij die gouden zaken doet. De

vezels worden verwerkt tot veevoeder.

Maneblussers zijn terecht fier op het bier

De volgende bestemming van het meng-

uit eigen stad. Ook buiten de landsgren-

sel is de kookketel. Hop en specerijen

zen krijgt Gouden Carolus veel lof. In 2013

vervoegen zich bij de vloeibare wort en de

voegde Charles Leclef een single malt

temperatuur stijgt naar 100°C. Een whirl-

whisky toe aan het assortiment. Die was

pool verwijdert de overgebleven vaste

zo lekker dat zijn smaak al snel inspiratie

deeltjes. Om de temperatuur opnieuw te

bracht voor een schitterend huwelijk tus-

laten afnemen tot 21°C, komt de warmte-

sen hun bier en whisky.

wisselaar op het toneel.

Als het brouwsel de juiste temperatuur

heeft, vertrekt het naar de gistingstanks.

De hoofdgisting duurt zeven dagen.

Daarna daalt de temperatuur opnieuw, dit

keer tot -1°C. Dit betekent de start van het



À

rijpingsproces. Acht weken, zo lang neemt

her

de weg van mout tot bier in beslag.

a

EEE

|

Voor het bier in flesjes gaat, krijgt het nog

Van mout tot goud

een filterbeurt. Er wordt nog een kleine

Om te garanderen dat elk flesje Gouden

hoeveelheid gist en suiker toegevoegd

u

Carolus zijn verwachtingen waarmaakt,

zodat het bier hergist op de fles. Voor-

hanteert de brouwerij een specifiek

dat het bier vertrekt naar horecazaken

brouwproces. Alles begint in de beslag-

en supermarkten, verblijft het nogeen

kuip: verschillende mouten vermengen

drietal weken in de warme kamers van de

zich met water en worden verhit tot 72°C.

brouwerij.