Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 95
Hier is pagina 95 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DO IT YOURSELF HA
x
ROLLEN, SNIJDEN,
KORSTDEEG
BAKKEN
VOOR TAARTBODEM
Meng alle ingrediënten en kneed met de
Rol het deeg uit op een licht bebloemd
‘hand of de keukenmachine, totdat je een
werkblad tot een lap van : 4 mm dik.
gebonden, egaal deeg hebt. Sommige
Bekleed een ronde springvorm of gekartelde
m
\
degen moeten rusten vooraleer je ze
quichevorm’ met het deeg en snijd het
Weren: 12 Kooliydraten: 248
NUTRI-SCORE
©
uitrolt, andere niet. Als je gist gebruikt,
overhangende deeg af. Gebruik de restjes
Vezels1g- Eiwkten Ag
moet je deeg eerst rusten. Je kunt kiezen
deeg om je taart te versieren. Goed om te
voor verse of droge gist. De smaak van
weten: je hoeft klassiek taartdeeg niet altijd
KT
verse gist is iets intenser dan die van,
eerst blind te bakken, zoals het geval is bij
de droge variant. Let op: verse gist is
bladerdeeg, Bedek je taartbodem met je
7
gevoeliger voor dat mespuntje zout. Zorg
favoriete vulling en schuif voor minstens
RE
À
ervoor dat beide niet direct met elkaar in
40 min in een voorverwarmde oven van
be
aanraking komen. Verwerk eerst je gist
180°C. Je taart is klaar als het deeg een
en voeg het zout pas op het einde toe.
mooie goudbruine kleur heeft.
Bol het deeg op na het kneden en laat
het minstens 1 u rijzen op een warme,
+ De meesterecepten gaan uit van een taart vorm meteen.
diameter van 25 am. Heb jeeen kleinere af een grotere vorm?
Kneed 140 g boter op
tochtvrije plek.
Herbereken dan de hoeveelheden van je basisingredi£nten.
kamertemperatuur, 75 g bloemsuiker
en 1 snufje zout in een slakom tot
een homogeen mengsel. Voeg lei toe,
samen met 25 g amandelpoeder, en
3 baktips van onze chef
kneed opnieuw.
BOTER VERSUS
VOORKOM SCHEURTJES
BEBLOEMEN:
Alsje deeg te koud of
12
BLOEM
YES OR NO?
te warm is, kun je het
Hoe meer boter je
moeilijk uitrollen. Last van
Je hoeft je taartvorm niet
/
gebruikt, hoe krokanter
te bekleden met bakpapier
à
scheurtjes? Zet je deeg dan
je taartbodem … maar
even in de koelkast. Nog.
of te bebloemen als je
ook hoe gevoeliger je
steeds last van scheurtjes?
een deeg gebruikt dat je
taartbodem wordt voor
Je kunt ze herstellen door er
kunt uitrollen. Een laagje
———
vocht. Als je een taart met
een stukje deeg bovenop te
(karne-) boter of margarine
een vochtige vulling maakt
leggen en weer uit te rollen.
in de vorm is voldoende.
Voeg beetje bij beetje 250 g bloem toe
en kneed tot een homogeen en soepel
= bijvoorbeeld op basis
Vouw je deeg vervolgens
Het deeg plakt zo iets beter
2
van banketbakkersroom of
dubbel over je deegrol, zodat
tegen de randen van je
deeg, Haal het deeg uit de slakom en
fruitmoes) - gebruik je dus
je het beter kunt oppakken,
vorm en de korst wordt zo
voeg indien nodig een beetje bloem.
beter iets meer bloem.
ook mooi bruin.
toe: het deeg mag niet meer plakkerig,
en ontvouwen in de vorm.
zijn. Wikkel het in vershoudfolie
en laat 2 u in de koelkast rusten (of
30 min in de diepvriezer).
wr
DE BASIS vu1 je taartbodem met je favoriete vulling.
De meest gebruikte vullingen zijn banketbakkersroom,
sis
fruitmoes),frangipane … of een afgeleide daarvan. Zo is
rijsttaart eigenlijk een taart op basis van banketbakkersroom
met dessertrijst.
à
DE SMAAKMAKER Breng je basisvulling op smaak met
verrassende smaakmakers zoals citrus (voor een fris zuurtje),
specerijen (voor extra kruidigheid) of drank (voor extra diepte
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi
in de smaak). Tip: laat ze meekoken tijdens de bereiding van je
Zanddeeg -
het werkvlak met bloem. Rol het deeg
vulling voor een extra intense smaak.
Delhaize
met een deegrol uit en bekleedt er een
DE TOPPING werk je taart tenslotte af met een fine
Vers deeg opgerold rond
grote taartvorm mee (of 2 middelmatige).
een bakpapier, zodat jijje
Snijd de randen weg, prik wat gaatjes in
finishing touch. Je kunt hiervoor restjes deeg gebruiken die je
deeg meteen kunt uitrollen
de bodem met een vork en schuif 15 min
eerst in repen snijdt en vervolgens kruislings over je taart legt.
in je favriete bakvorm.
in de oven. Laat de taartbodem afkoelen
Je kunt ook kiezen voor een topping die je pas na het bakken
vóór je hem garneert.
toevoegt, zoals gehakte noten of vers fruit.
| ZUIVELAFDELNG |
95