Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 95




Hier is pagina 95 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DO IT YOURSELF HA

x

ROLLEN, SNIJDEN,

KORSTDEEG

BAKKEN

VOOR TAARTBODEM

Meng alle ingrediënten en kneed met de

Rol het deeg uit op een licht bebloemd

‘hand of de keukenmachine, totdat je een

werkblad tot een lap van : 4 mm dik.

gebonden, egaal deeg hebt. Sommige

Bekleed een ronde springvorm of gekartelde

m

\

degen moeten rusten vooraleer je ze

quichevorm’ met het deeg en snijd het

Weren: 12 Kooliydraten: 248

NUTRI-SCORE

©

uitrolt, andere niet. Als je gist gebruikt,

overhangende deeg af. Gebruik de restjes

Vezels1g- Eiwkten Ag

moet je deeg eerst rusten. Je kunt kiezen

deeg om je taart te versieren. Goed om te

voor verse of droge gist. De smaak van

weten: je hoeft klassiek taartdeeg niet altijd

KT

verse gist is iets intenser dan die van,

eerst blind te bakken, zoals het geval is bij

de droge variant. Let op: verse gist is

bladerdeeg, Bedek je taartbodem met je

7

gevoeliger voor dat mespuntje zout. Zorg

favoriete vulling en schuif voor minstens

RE

À

ervoor dat beide niet direct met elkaar in

40 min in een voorverwarmde oven van

be

aanraking komen. Verwerk eerst je gist

180°C. Je taart is klaar als het deeg een

en voeg het zout pas op het einde toe.

mooie goudbruine kleur heeft.

Bol het deeg op na het kneden en laat

het minstens 1 u rijzen op een warme,

+ De meesterecepten gaan uit van een taart vorm meteen.

diameter van 25 am. Heb jeeen kleinere af een grotere vorm?

Kneed 140 g boter op

tochtvrije plek.

Herbereken dan de hoeveelheden van je basisingredi£nten.

kamertemperatuur, 75 g bloemsuiker

en 1 snufje zout in een slakom tot

een homogeen mengsel. Voeg lei toe,

samen met 25 g amandelpoeder, en

3 baktips van onze chef

kneed opnieuw.

BOTER VERSUS

VOORKOM SCHEURTJES

BEBLOEMEN:

Alsje deeg te koud of

12

BLOEM

YES OR NO?

te warm is, kun je het

Hoe meer boter je

moeilijk uitrollen. Last van

Je hoeft je taartvorm niet

/

gebruikt, hoe krokanter

te bekleden met bakpapier

à

scheurtjes? Zet je deeg dan

je taartbodem … maar

even in de koelkast. Nog.

of te bebloemen als je

ook hoe gevoeliger je

steeds last van scheurtjes?

een deeg gebruikt dat je

taartbodem wordt voor

Je kunt ze herstellen door er

kunt uitrollen. Een laagje

———

vocht. Als je een taart met

een stukje deeg bovenop te

(karne-) boter of margarine

een vochtige vulling maakt

leggen en weer uit te rollen.

in de vorm is voldoende.

Voeg beetje bij beetje 250 g bloem toe

en kneed tot een homogeen en soepel

= bijvoorbeeld op basis

Vouw je deeg vervolgens

Het deeg plakt zo iets beter

2

van banketbakkersroom of

dubbel over je deegrol, zodat

tegen de randen van je

deeg, Haal het deeg uit de slakom en

fruitmoes) - gebruik je dus

je het beter kunt oppakken,

vorm en de korst wordt zo

voeg indien nodig een beetje bloem.

beter iets meer bloem.

ook mooi bruin.

toe: het deeg mag niet meer plakkerig,

en ontvouwen in de vorm.

zijn. Wikkel het in vershoudfolie

en laat 2 u in de koelkast rusten (of

30 min in de diepvriezer).

wr

DE BASIS vu1 je taartbodem met je favoriete vulling.

De meest gebruikte vullingen zijn banketbakkersroom,

sis

fruitmoes),frangipane … of een afgeleide daarvan. Zo is

rijsttaart eigenlijk een taart op basis van banketbakkersroom

met dessertrijst.

à

DE SMAAKMAKER Breng je basisvulling op smaak met

verrassende smaakmakers zoals citrus (voor een fris zuurtje),

specerijen (voor extra kruidigheid) of drank (voor extra diepte

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi

in de smaak). Tip: laat ze meekoken tijdens de bereiding van je

Zanddeeg -

het werkvlak met bloem. Rol het deeg

vulling voor een extra intense smaak.

Delhaize

met een deegrol uit en bekleedt er een

DE TOPPING werk je taart tenslotte af met een fine

Vers deeg opgerold rond

grote taartvorm mee (of 2 middelmatige).

een bakpapier, zodat jijje

Snijd de randen weg, prik wat gaatjes in

finishing touch. Je kunt hiervoor restjes deeg gebruiken die je

deeg meteen kunt uitrollen

de bodem met een vork en schuif 15 min

eerst in repen snijdt en vervolgens kruislings over je taart legt.

in je favriete bakvorm.

in de oven. Laat de taartbodem afkoelen

Je kunt ook kiezen voor een topping die je pas na het bakken

vóór je hem garneert.

toevoegt, zoals gehakte noten of vers fruit.

| ZUIVELAFDELNG |

95