Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 56




Hier is pagina 56 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

F5 ONZE PRODUCENTEN ACHTERNA

“Dag Andrea. La Lorraine en Delhaize werken al een hele tijd samen, niet?”

“Ja, al meer dan een halve eeuw … Het is onze gouden

bruiloft! Het verhaal van La Lorraine begint met Gérard Vanherpe.

Hij had een molen in Gent in de jaren 40. Later, in de jaren 60 kocht

hij samen met zijn zonen Erik en Johan de ambachtelijke bakkerij

La Lorraine in Ninove. Die bracht haar producten aan de man in een

winkel op het Sint-Katelijneplein in Brussel. Het is via deze kleine

wijkwinkel dat La Lorraine brood aan Delhaize begon te leveren.

Vandaag staat de 3de generatie Vanherpe aan het roer van het bedrijf.

De onderneming is flink gegroeid, maar nog altijd een op-en-top

à

Belgisch familiebedrijf. Dat is wat me aantrok in de job. Ik ben eigenlijk

landbouwingenieur van opleiding, maar als kind wou ik altijd al

bakker worden”

“Voor de RUSTIK-broden gebruiken jullie enkel Belgische tarwe?”

\

“Inderdaad. Sinds januari van dit jaar is de tarwebloem voor deze

traditionele broden 100% Belgisch. Samen met onze molenaar hebben

N

Apr

we een samenwerking op lange termijn opgezet met een twintigtal

lokale boeren die speciaal voor ons tarwe verbouwen. De andere soorten

bloem die we voor onze RUSTIK-broden gebruiken, worden vanaf

=

SE

a

U

à

È

september 2021 ook Belgisch.”

“as

|

“Wat is het idee achter RUSTIK?”

#7

“We willen terug naar de basis van het brood. Eenvoudige

ingrediënten (huisgemaakte desem, Belgische bloem, water en een snufje

De

zout), tijd (om te rusten en te rijzen), met de hand gevormd en gebakken

op vulkanische steen … met de ervaring van 80 jaar vakmanschap!

Al deze heerlijke traditionele broden worden onder de naam RUSTIK op

de markt gebracht. Zo kun je ze gemakkelijk herkennen in de winkel.”

“ Ja, het RUSTIK-brood is vers, dus je

M kunt het gerust invriezen en tot

6 maanden bewaren. Als je dan een

hongertje hebt, haal je gewoon een

paar sneetjes uit de vriezer en bak je ze

Sven in de broodrooster.

“Denk je dat beter brood ook bijdraagt aan een betere wereld?”

“Natuurlijk. Ik denk dat al onze initiatieven, hoe klein ook,

Wit, bruin, volkoren, zuurdesem …

kunnen bijdragen. Door lokaal te werken, is ons brood nu al heel wat

Voor een evenwichtig dieet is

duurzamer. Van akker tot bakker! Een brood moet niet alleen lekker zijn

afwisseling essentieel, dat geldt zowel

voor de persoon die het eet, maar het moet ook de boer, de molenaar, de

voor brood als andere voeding.

bakker en de verkoper voeden. Dat is het leitmotiv van onze bakkerij!”

Dat komt goed uit want ons RUSTIK-

“Wat is jouw favoriete brood?”

gssortiment biedt je een ruime keuze.

's Morgens eet ik graag Averbode-brood met noten, lichtjes

geroosterd zodat de smaak van de noten heerlijk tot zijn recht komt …

Dan blijft het (nog) langer vers,

zalig gewoon! 's Middags eet ik brood van Weleer, heerlijk bij soep.

Of met boter en confituur, om in de koffie te soppen (ah ja, ik kom uit

maar zo kun je ook je tanden zetten

Henegouwen). En 's avonds is ons bruin zuurdesembrood de perfecte

in een heerlijk dikke boterham.

combinatie met abdijkaas, Ardense ham en een Belgisch biertje!”

Da's puur genot.

56