Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 56
Hier is pagina 56 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
F5 ONZE PRODUCENTEN ACHTERNA
“Dag Andrea. La Lorraine en Delhaize werken al een hele tijd samen, niet?”
“Ja, al meer dan een halve eeuw … Het is onze gouden
bruiloft! Het verhaal van La Lorraine begint met Gérard Vanherpe.
Hij had een molen in Gent in de jaren 40. Later, in de jaren 60 kocht
hij samen met zijn zonen Erik en Johan de ambachtelijke bakkerij
La Lorraine in Ninove. Die bracht haar producten aan de man in een
winkel op het Sint-Katelijneplein in Brussel. Het is via deze kleine
wijkwinkel dat La Lorraine brood aan Delhaize begon te leveren.
Vandaag staat de 3de generatie Vanherpe aan het roer van het bedrijf.
De onderneming is flink gegroeid, maar nog altijd een op-en-top
à
Belgisch familiebedrijf. Dat is wat me aantrok in de job. Ik ben eigenlijk
landbouwingenieur van opleiding, maar als kind wou ik altijd al
bakker worden”
“Voor de RUSTIK-broden gebruiken jullie enkel Belgische tarwe?”
\
“Inderdaad. Sinds januari van dit jaar is de tarwebloem voor deze
traditionele broden 100% Belgisch. Samen met onze molenaar hebben
N
Apr
we een samenwerking op lange termijn opgezet met een twintigtal
lokale boeren die speciaal voor ons tarwe verbouwen. De andere soorten
bloem die we voor onze RUSTIK-broden gebruiken, worden vanaf
=
SE
a
U
à
È
september 2021 ook Belgisch.”
“as
|
“Wat is het idee achter RUSTIK?”
#7
“We willen terug naar de basis van het brood. Eenvoudige
ingrediënten (huisgemaakte desem, Belgische bloem, water en een snufje
De
zout), tijd (om te rusten en te rijzen), met de hand gevormd en gebakken
op vulkanische steen … met de ervaring van 80 jaar vakmanschap!
Al deze heerlijke traditionele broden worden onder de naam RUSTIK op
de markt gebracht. Zo kun je ze gemakkelijk herkennen in de winkel.”
“ Ja, het RUSTIK-brood is vers, dus je
M kunt het gerust invriezen en tot
6 maanden bewaren. Als je dan een
hongertje hebt, haal je gewoon een
paar sneetjes uit de vriezer en bak je ze
Sven in de broodrooster.
“Denk je dat beter brood ook bijdraagt aan een betere wereld?”
“Natuurlijk. Ik denk dat al onze initiatieven, hoe klein ook,
Wit, bruin, volkoren, zuurdesem …
kunnen bijdragen. Door lokaal te werken, is ons brood nu al heel wat
Voor een evenwichtig dieet is
duurzamer. Van akker tot bakker! Een brood moet niet alleen lekker zijn
afwisseling essentieel, dat geldt zowel
voor de persoon die het eet, maar het moet ook de boer, de molenaar, de
voor brood als andere voeding.
bakker en de verkoper voeden. Dat is het leitmotiv van onze bakkerij!”
Dat komt goed uit want ons RUSTIK-
“Wat is jouw favoriete brood?”
gssortiment biedt je een ruime keuze.
's Morgens eet ik graag Averbode-brood met noten, lichtjes
geroosterd zodat de smaak van de noten heerlijk tot zijn recht komt …
Dan blijft het (nog) langer vers,
zalig gewoon! 's Middags eet ik brood van Weleer, heerlijk bij soep.
Of met boter en confituur, om in de koffie te soppen (ah ja, ik kom uit
maar zo kun je ook je tanden zetten
Henegouwen). En 's avonds is ons bruin zuurdesembrood de perfecte
in een heerlijk dikke boterham.
combinatie met abdijkaas, Ardense ham en een Belgisch biertje!”
Da's puur genot.
56