Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 91




Hier is pagina 91 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

IN DE SPOTLIGHT Pi

Al

GEZONDER

EEL

B

A

Zkemnuo

Te

Dn

a

PETER CHRISTIAENS

a

EN

Rn

LEVERANCIER ZEETONG — PETER FISH

ZAAN

“4

Peters grootvader en oom waren

visboeren, en zijn schoonbroers vissers …

À

Dus je kunt wel zeggen dat hij tussen

À

de vis opgegroeid is. In 1998 startte hij

L

Peter Fish met zijn vrouw. De verfijnde,

delicate zeetong die je bij Delhaize in de

koeling vindt, komt van dit kleinschalige

familiebedrijf.

“We vissen (en eten) veel zeetong in België …

=

ij

Wat is daar de reden voor?”

N

PETER CHRISTIAENS: “Zeetong voelt zich letterlijk als

een vis in het water in de ondiepe wateren van

onze Noordzee met zijn zanderige bodem. Dus we

hebben geluk in België, want onze boten liggen op

een boogscheut van de gebieden waar de zeetong

goed gedijt. Je kunt stellen dat het onze lokale

vis is”

“Waaraan herken je onze Belgische zeetong?”

PETER: “Aan zijn smaak natuurlijk! De zeetong die

N

voor onze kust gevangen wordt, is tegelijk een

|

vaste, malse en sappige vis … Een streling voor

de tong.”

“Jullie vissers gebruiken een duurzamere vismethode …”

PETER: “Ja, SumWing heet die. Ze vissen met een

staaf, waaraan het net hangt, die net boven de

zeebodem zweeft. Daardoor woelen we minder de

LS

ÿ

zeebodem om en beschadigen we het ecosysteem

zo weinig mogelijk”

“Wat is het beste seizoen om zeetong te eten?”

PETER: “Van mei tot december. Maar we vangen het

hele jaar door tong. Mijn dagelijkse werk bestaat

Ml

a pe

à

erin om de beste visgebieden te vinden. Zo kun jij

12 maanden per jaar genieten”

“Van genieten gesproken, hoe eet jij je zeetong liefst?”

PETER: “Meunière, of op zijn Normandisch met

een roomsaus en grijze garnalen. Mmm … en een

lekkere schep puree.”

9