Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 91
Hier is pagina 91 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
IN DE SPOTLIGHT Pi
Al
GEZONDER
EEL
B
A
Zkemnuo
Te
Dn
a
PETER CHRISTIAENS
a
EN
Rn
LEVERANCIER ZEETONG — PETER FISH
ZAAN
“4
Peters grootvader en oom waren
visboeren, en zijn schoonbroers vissers …
À
Dus je kunt wel zeggen dat hij tussen
À
de vis opgegroeid is. In 1998 startte hij
L
Peter Fish met zijn vrouw. De verfijnde,
delicate zeetong die je bij Delhaize in de
koeling vindt, komt van dit kleinschalige
familiebedrijf.
“We vissen (en eten) veel zeetong in België …
=
ij
Wat is daar de reden voor?”
N
PETER CHRISTIAENS: “Zeetong voelt zich letterlijk als
een vis in het water in de ondiepe wateren van
onze Noordzee met zijn zanderige bodem. Dus we
hebben geluk in België, want onze boten liggen op
een boogscheut van de gebieden waar de zeetong
goed gedijt. Je kunt stellen dat het onze lokale
vis is”
“Waaraan herken je onze Belgische zeetong?”
PETER: “Aan zijn smaak natuurlijk! De zeetong die
N
voor onze kust gevangen wordt, is tegelijk een
|
vaste, malse en sappige vis … Een streling voor
de tong.”
“Jullie vissers gebruiken een duurzamere vismethode …”
PETER: “Ja, SumWing heet die. Ze vissen met een
staaf, waaraan het net hangt, die net boven de
zeebodem zweeft. Daardoor woelen we minder de
LS
ÿ
zeebodem om en beschadigen we het ecosysteem
zo weinig mogelijk”
“Wat is het beste seizoen om zeetong te eten?”
PETER: “Van mei tot december. Maar we vangen het
hele jaar door tong. Mijn dagelijkse werk bestaat
Ml
a pe
à
erin om de beste visgebieden te vinden. Zo kun jij
12 maanden per jaar genieten”
“Van genieten gesproken, hoe eet jij je zeetong liefst?”
PETER: “Meunière, of op zijn Normandisch met
een roomsaus en grijze garnalen. Mmm … en een
lekkere schep puree.”
9