Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 28
Hier is pagina 28 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
HA PROEF HET SEIZOEN
‘NO WASTE” ASPERGESOEP
ASPERGESALADE
W
W
ASPERGES, MOUSSELINESAUS
W
MET VERSE KRUIDEN
P128
MET WATERKERS EN
P128
EN GEPOCHEERDE EIEREN
P128
© 25 MIN + 20 MIN KOOKTUD @ GEMAKKELIJK
GEGRILDE MAKREEL
25 MIN © GEMIDDELD
AA PERS.
GESTEIGERT
Vetten:30g - Koolhydraten:5g
oe
Vezels: 2 Eiwitten: 98
‘verten:28 g Koolhydraten: 9g
‘verten:55 g Koolhydraten 7g
©®
Vezels: 4g- Eiwitten: 48
Go)
Vezels 3g - Eiwitten: 258
Verwijder het harde uiteinde van
Breek het harde uiteinde van
Verwijder het harde uiteinde van
2 bussels witte asperges en schil ze.
2 bussels witte asperges en schil ze.
2 bussels witte asperges, schil ze en
Kook ze : 10 min in kokend gezouten
Smelt 40 g boter in een kookpot
water of stoom ze. Bekleed 4 kleine
en doe er de uiteinden bij. Fruit ze
snijd ze in schuine stukken. Houd de
punten apart en dompel de rest in een
kommen met een vierkant stuk
2 min op een hoog vuur, samen met
kookpot kokend gezouten water. Voeg
vershoudfolie en smeer ze lichtjes in
1 grote gehakte ui, 1 laurierblaadje
de aspergepunten na 3 min toe en laat
met olie. Breek er 4 eieren in en knoop
en 2 takjes tijm. Overgiet met
nog 2 min koken. Giet de asperges af en
de hoekjes van de vershoudfolie dicht
11 water, voeg 2 verkruimelde
laat ze in ijskoud water schrikken. Houd
tot bundeltjes. Verwarm een kookpot
groentebouillonblokjes toe, breng aan
de blaadjes van 2 bussels waterkers
water tot net onder het kookpunt. Doe
de kook en laat 20 min sudderen. Mix fijn
apart. Mix het bovenste deel van de
intussen 1 eidooier, 5 cl witte wijn,
en filter door een zeef met fijn rooster.
2,5 cl witte azijn, peper en zout in
Giet de soep terug in de kookpot, breng
stengels met 2,5 dl slaolie, 4 gehakte
salieblaadjes en 1 geperst klein
een steelpan. Verwarm ze op een heel
ze aan de kook en dompel er de asperges
teentje knoflook. Kruid met peper,
zacht vuurtje, terwijl je voortdurend
in kleine stukjes in (houd 1 ongesneden
met zout en voeg naar eigen smaak een
klopt in de vorm van een 8 net als een
asperge apart voor de afwerking). Laat
beetje geraspte citroenzeste toe. Schil
sabayon. Voeg dan beetje bij beetje en al
5 min pruttelen, voeg 20 g boter en
1biocitroen à vif en snijd de partjes
kloppend 100 g gesmolten boter toe.
2 dl room toe. Breng verder op smaak.
tussen de vliezen uit. Dresseer de borden
Let erop dat de saus niet kookt! Dompel
Snijd de laatste asperge met een
met de waterkersblaadjes, de asperges,
de bundeltjes met de eieren in het
dunschiller in fijne slierten. Schik een
warme water en pocheer ze 3 min. Laat
hoopje verse kruiden naar keuze
de citroenpartjes, 480 g gegrilde
makreelfilets in olijfolie (4 blikjes) en
ze meteen in koud water schrikken om
(kervel, dille, bieslook, waterkers …
8 takjes dille. Besprenkel met dressing
het kookproces te stoppen. Dresseer de
in totaal + 20 g) in elk bord. Voeg de
en serveer.
asperges en de saus op warme borden.
aspergeslierten toe en giet er voorzichtig
Haal de gepocheerde eieren voorzichtig
de soep rond. Dien meteen op.
uit hun bundeltjes en leg ze op de
asperges. Prik elk ei open, kruid met
GEGRILDE ASPERGES
peper en smul meteen.
MET GEDROOGDE TOMATEN
P128
ASPERGEKROKETTEN
EN PARMIGIANO
EEE
A4 PERS,
Vetten: 298 - Koolhydraten:32g
Vetten: 17g- Koolhydraten: 9g
©®
Vezeis.3g- Eiwitten.&g
©o0®
Vezeis: 5g - Eiwitten:8g
Breek het harde uiteinde van 1bussel witte asperges en schil ze. Smelt 25 gboter
in een kookpot en voeg de restjes toe. Fruit ze gedurende 2 min op een hoog vuur,
samen met 1 kleine gehakte ui, 1 laurierblaadje en 2 takjes tijm. Overgiet met
Verwarm een grill(pan). Verwijder het
5 dl water, voeg 1 verkruimeld groentebouillonblokje toe, breng aan de kook en
harde uiteinde van 2 bussels witte
laat 20 min sudderen. Mix fijn en filter door een fijne zeef. Je hebt 5 dl nodig (voeg
asperges en schil ze. Bestrijk ze langs
indien nodig een beetje water toe). Snijd de asperges in kleine blokjes en kook ze
alle kanten met 3 el olie uit 1 schaaltje
4 min in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
halfgedroogde tomaten met olie
Smelt 100 g boter in een kookpot, bestuif met 100 g bloem en meng tot je een lichte
Sud’n’Sol (220 g). Kruid met peper,
koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de soep bij.
en zout en bestrooi met 4 takjes tijm.
Laat 2 min op een zacht vuurtje inkoken en haal de pan van het vuur. Roer er een
Leg de asperges op de hete grill en bak
scheutje citroensap en Y gehakte bussel bieslook onder. Voeg de uitgelekte
ze rondom. Snijd de tomaten in kleine
aspergeblokjes toe, meng en breng verder op smaak. Bedek een grote schaal met
stukjes en rasp 50 g parmigiano. Schik
bakpapier, verdeel er de bereiding over met een ijsschep (12 stuks), dek af en laat
de gegrilde asperges op borden of op een
12 u in de koelkast rusten. Klop 2 eieren met peper en zout. Rol de balletjes in bloem,
dienschotel, bestrooi ze met de stukjes
haal ze door de losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in 100 g paneermeel. Laat
tomaat, de parmigiano, en besprenkel
ze minstens 2 u in de koelkast rusten. Bak de kroketjes goudbruin in hete frituurolie
ze met een scheutje olie. Serveer als
van 180°C. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met citroenpartjes
voorgerecht of als bijgerecht met vis.
en peterselie.
28