Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 28




Hier is pagina 28 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

HA PROEF HET SEIZOEN

‘NO WASTE” ASPERGESOEP

ASPERGESALADE

W

W

ASPERGES, MOUSSELINESAUS

W

MET VERSE KRUIDEN

P128

MET WATERKERS EN

P128

EN GEPOCHEERDE EIEREN

P128

© 25 MIN + 20 MIN KOOKTUD @ GEMAKKELIJK

GEGRILDE MAKREEL

25 MIN © GEMIDDELD

AA PERS.

GESTEIGERT

Vetten:30g - Koolhydraten:5g

oe

Vezels: 2 Eiwitten: 98

‘verten:28 g Koolhydraten: 9g

‘verten:55 g Koolhydraten 7g

©®

Vezels: 4g- Eiwitten: 48

Go)

Vezels 3g - Eiwitten: 258

Verwijder het harde uiteinde van

Breek het harde uiteinde van

Verwijder het harde uiteinde van

2 bussels witte asperges en schil ze.

2 bussels witte asperges en schil ze.

2 bussels witte asperges, schil ze en

Kook ze : 10 min in kokend gezouten

Smelt 40 g boter in een kookpot

water of stoom ze. Bekleed 4 kleine

en doe er de uiteinden bij. Fruit ze

snijd ze in schuine stukken. Houd de

punten apart en dompel de rest in een

kommen met een vierkant stuk

2 min op een hoog vuur, samen met

kookpot kokend gezouten water. Voeg

vershoudfolie en smeer ze lichtjes in

1 grote gehakte ui, 1 laurierblaadje

de aspergepunten na 3 min toe en laat

met olie. Breek er 4 eieren in en knoop

en 2 takjes tijm. Overgiet met

nog 2 min koken. Giet de asperges af en

de hoekjes van de vershoudfolie dicht

11 water, voeg 2 verkruimelde

laat ze in ijskoud water schrikken. Houd

tot bundeltjes. Verwarm een kookpot

groentebouillonblokjes toe, breng aan

de blaadjes van 2 bussels waterkers

water tot net onder het kookpunt. Doe

de kook en laat 20 min sudderen. Mix fijn

apart. Mix het bovenste deel van de

intussen 1 eidooier, 5 cl witte wijn,

en filter door een zeef met fijn rooster.

2,5 cl witte azijn, peper en zout in

Giet de soep terug in de kookpot, breng

stengels met 2,5 dl slaolie, 4 gehakte

salieblaadjes en 1 geperst klein

een steelpan. Verwarm ze op een heel

ze aan de kook en dompel er de asperges

teentje knoflook. Kruid met peper,

zacht vuurtje, terwijl je voortdurend

in kleine stukjes in (houd 1 ongesneden

met zout en voeg naar eigen smaak een

klopt in de vorm van een 8 net als een

asperge apart voor de afwerking). Laat

beetje geraspte citroenzeste toe. Schil

sabayon. Voeg dan beetje bij beetje en al

5 min pruttelen, voeg 20 g boter en

1biocitroen à vif en snijd de partjes

kloppend 100 g gesmolten boter toe.

2 dl room toe. Breng verder op smaak.

tussen de vliezen uit. Dresseer de borden

Let erop dat de saus niet kookt! Dompel

Snijd de laatste asperge met een

met de waterkersblaadjes, de asperges,

de bundeltjes met de eieren in het

dunschiller in fijne slierten. Schik een

warme water en pocheer ze 3 min. Laat

hoopje verse kruiden naar keuze

de citroenpartjes, 480 g gegrilde

makreelfilets in olijfolie (4 blikjes) en

ze meteen in koud water schrikken om

(kervel, dille, bieslook, waterkers …

8 takjes dille. Besprenkel met dressing

het kookproces te stoppen. Dresseer de

in totaal + 20 g) in elk bord. Voeg de

en serveer.

asperges en de saus op warme borden.

aspergeslierten toe en giet er voorzichtig

Haal de gepocheerde eieren voorzichtig

de soep rond. Dien meteen op.

uit hun bundeltjes en leg ze op de

asperges. Prik elk ei open, kruid met

GEGRILDE ASPERGES

peper en smul meteen.

MET GEDROOGDE TOMATEN

P128

ASPERGEKROKETTEN

EN PARMIGIANO

EEE

A4 PERS,

Vetten: 298 - Koolhydraten:32g

Vetten: 17g- Koolhydraten: 9g

©®

Vezeis.3g- Eiwitten.&g

©o0®

Vezeis: 5g - Eiwitten:8g

Breek het harde uiteinde van 1bussel witte asperges en schil ze. Smelt 25 gboter

in een kookpot en voeg de restjes toe. Fruit ze gedurende 2 min op een hoog vuur,

samen met 1 kleine gehakte ui, 1 laurierblaadje en 2 takjes tijm. Overgiet met

Verwarm een grill(pan). Verwijder het

5 dl water, voeg 1 verkruimeld groentebouillonblokje toe, breng aan de kook en

harde uiteinde van 2 bussels witte

laat 20 min sudderen. Mix fijn en filter door een fijne zeef. Je hebt 5 dl nodig (voeg

asperges en schil ze. Bestrijk ze langs

indien nodig een beetje water toe). Snijd de asperges in kleine blokjes en kook ze

alle kanten met 3 el olie uit 1 schaaltje

4 min in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.

halfgedroogde tomaten met olie

Smelt 100 g boter in een kookpot, bestuif met 100 g bloem en meng tot je een lichte

Sud’n’Sol (220 g). Kruid met peper,

koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de soep bij.

en zout en bestrooi met 4 takjes tijm.

Laat 2 min op een zacht vuurtje inkoken en haal de pan van het vuur. Roer er een

Leg de asperges op de hete grill en bak

scheutje citroensap en Y gehakte bussel bieslook onder. Voeg de uitgelekte

ze rondom. Snijd de tomaten in kleine

aspergeblokjes toe, meng en breng verder op smaak. Bedek een grote schaal met

stukjes en rasp 50 g parmigiano. Schik

bakpapier, verdeel er de bereiding over met een ijsschep (12 stuks), dek af en laat

de gegrilde asperges op borden of op een

12 u in de koelkast rusten. Klop 2 eieren met peper en zout. Rol de balletjes in bloem,

dienschotel, bestrooi ze met de stukjes

haal ze door de losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in 100 g paneermeel. Laat

tomaat, de parmigiano, en besprenkel

ze minstens 2 u in de koelkast rusten. Bak de kroketjes goudbruin in hete frituurolie

ze met een scheutje olie. Serveer als

van 180°C. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met citroenpartjes

voorgerecht of als bijgerecht met vis.

en peterselie.

28