Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 102




Hier is pagina 102 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Pi KOMEN ETEN

3

=

LAUWE SOEP MET COURGETTES EN WATERKERS

SALADE VAN RAUWE EN GEROOSTERDE

Bl

KERSTOMATEN, AARDBEIEN EN MOZZARELLA #2

Vetten:15g - Koolhydraten:8 g

P128

oane

Vezels:3g-Elwitten:6g

‘Vetten: 39 g „ Koolhydraten: 21g

» 1 bussel waterkers

oo

Vezels:4g - Eiwitten: 30g

+ 2 courgettes

Peper en zout

+ 100g gekookte

+ 100 g verse geitenkaas

« Ys bussel Thaise

biominibietjes met

Le Larry

+ 500 g kerstomaten

+ 25 g parmigiano

balsamico

+ 25 grucola

basilicum

+ 2el balsamicoazin

+ del olifolie

+ 25 gjonge

+ X bussel koriander

« Vakl + Lel kristalsuiker

© Snijd de courgettes in grote stukken en kook ze 10 min in

spinazieblaadjes

+ Atakjes oregano

+ 5el olifolie

+ 500 g aardbeien

+ 4 bollen mozzarella di

+ Espelettepeper

kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze meteen in koud

« Lcîtroen

bufala

- Peper en zout

water schrikken.

© Verwijder de dikste stengels van de waterkers en doe

© Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de helft van de

de rest in de beker van de mixer of de blender (houd enkele

tomaten in een ovenschaal, prik er gaatjes in en meng ze met

blaadjes apart voor de afwerking). Mix de waterkers fijn met

Lel olijfolie, zout en % kl suiker. Schuif ze 25 min in de oven.

de uitgelekte courgettes, 2 dl koud water, 3 el olijfolie, peper

en zout.

© Mix 4 aardbeien met het sap van de citroen, l el suiker,

de azijn, 4 el olijfolie, Espelettepeper naar eigen smaak, peper

© Dien de soep lauw op in diepe borden. Voeg de rode bieten

en zout.

in blokjes toe en de grof verkruimelde geitenkaas. Besprenkel

© snijd de aardbeien en de rest van de tomaten in 2. Dresseer

met een scheutje olijfolie en werk af met de waterkersblaadjes.

ze in een grote schaal met de geroosterde tomaten, de rucola,

de jonge spinazieblaadjes, plukjes koriander en plukjes

basilicum. Leg er de mozzarellabollen bovenop en snijd ze

BARON VAN KABELJAUW MET KREEFTENSAUS

oppervlakkig in 4 open. Kruid met peper en zout. Werk af met

parmigianoschilfers, besprenkel met dressing en serveer.

EN WORTELEN UIT DE OVEN

30 MIN © GEMAKKELUK

Ex

4 PERS.

P130

>W- Netiedereen lust de dragonachtige arijssmaak van Thaise basilicum.

Au:

ORE

Vervang het gewoon door Klassieke basilicum voor een zachtere versie van

Verten:73g - Koolhydraten: 19g

9

Vezels: 7g-Ehwitten: 498

dit recept.

+ 700 g baron van

« 2 takjes rozemarijn

« 2 dl droge witte wijn

kabeljauw

« 2 takjes oregano

+ 4 di kreeftenfond

LAYERCAKE MET RODE VRUCHTEN

+ 1 bussel wortelen

© 45 MIN + 45 MIN BAKTIJD + 3U AFKOELTIJD

W

« 100 g gepelde

+ 40 g bloem

P130

+ 2 sjalotten

pistachenoten

+ 1,5di +4 el olijfolie

© GEMIDDELD © €

A 10 PERS.

» 2 bussels basilicum

+ 100 g parmigiano

+ 30 g boter

+ 1dl room

‘Vetten: 21 g Koolhydraten:66g

+ 4 takjes tijm

Peper en zout

©

Vezels: 2g - Eiwitten:8g

© Verwarm de oven voor op 220°C en bedek de ovenplaat met

Voor de cake:

Voor de garnituu

+ Sdi room

bakpapier. Borstel de wortelen, snijd de dikste in 2 (in de lengte)

+ eieren

+ 200 rode vruchten

+ Lel bloemsuiker

en schik ze op de ovenplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie,

+ 230 gbloem

naar keuze: aardbeien,

+ 340 g lemon curd

bestrooi met de tijm, de rozemarijn en de oregano. Schuif ze

+ 230 g bloemsuiker

frambozen, blauwe

(pot)

20 min in de oven.

« 1 snufje zout

bessen, rode bessen

@ Hak de sjalotten en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, met

2 el olijfolie. Besprenkel ze met de witte wijn en laat op een vrij

© Verwarm de oven voor op 160°C. Splits de eiwitten van de

eidooiers. Klop de eiwitten en het zout 5 min op middelmatige

hoog vuur bijna volledig inkoken. Voeg de kreeftenfond toe en

laat voor de helft inkoken. Giet de bereiding door een puntzeef,

snelheid en dan 10 min op hoge snelheid. Blijf op lage snelheid

kloppen en voeg beetje bij beetje eerst de eidooiers toe, daarna

voeg de room toe en verwarm de saus op een heel zacht

vuurtje. Breng verder op smaak.

de suiker. Spatel er voorzichtig de gezeefde bloem onder.

@ Bekleed de bodem en de randen van een ronde springvorm

© Hak de pistachenoten in de elektrische hakmolen tot grof

poeder. Houd de helft van het wortelloof apart en verwijder de

van 18 cm diameter met een brede strook bakpapier. De cake

dikste stengels. Voeg de rest in de hakmolen toe, samen met het

wordt meer dan 10 cm hoog, dus moet het bakpapier voldoende

basilicum en 1,5 dl olijfolie. Mix alles fijn, giet de pesto in een

uitsteken! Giet het deeg in de bakvorm en schuif 45 min in de

kom en meng er de parmigiano onder.

oven. Laat 10 min rusten, ontvorm op een taartrooster en laat

© snijd de kabeljauw in 4 stukken en haal ze door de bloem.

volledig afkoelen (+ 3 u).

Tik er de overtollige bloem af en bak ze 3 min per kant op

© Klop de room stijf met de bloemsuiker. Snijd de cake in

een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met de

3 lagen. Besmeer de eerste 2 met een dikke laag lemon curd en

gesmolten boter. Kruid met peper en zout.

dan met slagroom. Leg de 2 lagen op elkaar, leg er de 3de laag

@ Mix de saus kort met een staafmixer zodat ze lichtjes

taart bovenop en bedek ze met slagroom.

schuimt. Serveer ze op de vis met de wortelen en de pesto. Werk

@ Werk af met de rode vruchten (snijd de aardbeien in 2)

en serveer.

af met enkele plukjes wortelloof.

102