Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 108
Hier is pagina 108 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
BR LATEN WE KLINKEN
G LIGISCHE WIJNEN
VEROVEREN DE WERELD
De wijnen van Château Bon Baron behoren tot de beste van België. De passie voor geur,
smaak en foodpairing zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor Jeanette van der Steen
en haar team. Hoog tijd voor een inspirerend interview met deze bevlogen wijnmaakster!
|
LOKALER KLINKEN
Jeanette verhuurde zo'n 20 D jaar geleden met
haar man Piotr van Nederland naar België om
BEGINT IN.
huh 4
wijndroom waar he maken.
x
Haar levensmotto? “Qualily never goes obof- shae!”
DINANT
®
“Dag, Jeanette! Wanneer, waar en hoe zijn jullie gestart
je even? (lacht) Belgische wijnen worden steeds
met wijn maken?”
beter door de klimaatopwarming en betere kennis
JEANETTE VAN DER STEEN: “Mijn man Piotr en ik zijn zo'n
van het wijnmaken. Daarnaast hebben Belgische
20 jaar geleden gestart. Het was geen evidentie
wijnen een gemiddeld alcoholgehalte van 11,5 à
om als Nederlanders iets te beginnen in Franstalig
13,5%, wat beduidend lager ligt dan veel andere,
België. Temeer omdat de oude wijngaarden
zwaardere wijnen die vaak 14% overstijgen.
er sinds eeuwen zijn verdwenen (zie kader),
Verder kenmerken onze Belgische wijnen zich
samen met de bijbehorende kennis en kunde.
door een elegante frisheid en, mits ze goed zijn
bf
eh
Maar vandaag bezitten we meerdere fantastisch
gemaakt, een lange houdbaarheid in je kelder.
u
gelegen wijngaarden: 17 ha in totaal! We zijn
Al deze verklaringen zorgen ervoor dat Belgische
fus
Has
gestart met monocépage-wijnen (gemaakt van
wijnen steeds meer internationale prijzen winnen.
di
één druivensoort) om lokale druivenrassen beter
Wij hebben inmiddels ook een beduidend aantal
te leren kennen. We maken intussen heel wat
internationale gouden medailles gewonnen voor
ig}
Se
verschillende witte én rode wijnen. De bekendste
zowel onze witte als rode wijnen”
nun:
zijn onder meer onze Chardonnay, Pinot Blanc,
“Jullie maken ook wijn in samenwerking met Delhaize.
as
Pinot Gris, Pinot Noir Trésor, Müller Thurgau,
Be
Muscat, Acolon, Cabernet, Gamaret, Garanoir …
Hoe kwam deze samenwerking tot stand?”
JEANETTE: “De Belgische wijnmakers waren in 2018
(
a
en zo kan ik nog even doorgaan (lacht)"
gastland op Megavino met ‘Wines of Belgium’.
0
“Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jullie en
Delhaize was toen een belangrijke sponsor, die
ES
4
jullie wijnen?”
meer zichtbaarheid voor een groot publiek mede
en
JEANETTE: “We vinden duurzame wijnbouw erg
mogelijk heeft gemaakt. Kort daarna verkochten
belangrijk. Het maakt deel uit van het DNA van
we twee van onze wijnen bij Delhaize en intussen
x
Bon Baron vanaf het prille begin. Duurzaamheid is
hebben we samen drie unieke wijnen ontwikkeld:
te
niet alleen verantwoordelijk voor de kwaliteit van
Bon Baron white, rosé en red lion”
onze druiven en onze wijn, maar draagt ook bij tot
de kwaliteit van de bodem en — uiteindelijk — het
“Welke wijn zouden jullie schenken bij de lentefrisse
gerechten?”
leven. We optimaliseren verder de opbrengst door
JEANETTE: “De drie Delhaize-wijnen van
N
Fe
een selectieve vooroogst, die de rijpheid van de
druiven dan weer bevordert. Ik wil op die manier
Château Bon Baron passen bij heel veel
aantonen dat duurzaamheid en efficiëntie hand in
verschillende gerechten. De White Lion doet het
(
hi
Bi
goed bij toastjes met krabsalade; een zalmtaartje
fi
VA
hand kunnen gaan. Meer nog: een gereduceerde
met een gepocheerd eitje of asperges met
opbrengst kan prachtige, evenwichtige en
langlevende wijnen opbrengen.”
ham, ei en boter. De Copper Lion is top met
homemade brood met zachte Belgische kazen of
m
“Belgische wijn wordt steeds populairder.
kalfszwezerik met aardappelrisotto en rode biet.
Wat is de verklaring volgens jou?”
En de Red Lion? Die kun je serveren bij kalfs- of
Fe
JEANETTE: “Er zijn verschillende verklaringen. Heb
varkensvlees met een romige saus”
À
A
We
108
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.
2
1
3
u
ie