Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 108




Hier is pagina 108 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

BR LATEN WE KLINKEN

G LIGISCHE WIJNEN

VEROVEREN DE WERELD

De wijnen van Château Bon Baron behoren tot de beste van België. De passie voor geur,

smaak en foodpairing zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor Jeanette van der Steen

en haar team. Hoog tijd voor een inspirerend interview met deze bevlogen wijnmaakster!

|

LOKALER KLINKEN

Jeanette verhuurde zo'n 20 D jaar geleden met

haar man Piotr van Nederland naar België om

BEGINT IN.

huh 4

wijndroom waar he maken.

x

Haar levensmotto? “Qualily never goes obof- shae!”

DINANT

®

“Dag, Jeanette! Wanneer, waar en hoe zijn jullie gestart

je even? (lacht) Belgische wijnen worden steeds

met wijn maken?”

beter door de klimaatopwarming en betere kennis

JEANETTE VAN DER STEEN: “Mijn man Piotr en ik zijn zo'n

van het wijnmaken. Daarnaast hebben Belgische

20 jaar geleden gestart. Het was geen evidentie

wijnen een gemiddeld alcoholgehalte van 11,5 à

om als Nederlanders iets te beginnen in Franstalig

13,5%, wat beduidend lager ligt dan veel andere,

België. Temeer omdat de oude wijngaarden

zwaardere wijnen die vaak 14% overstijgen.

er sinds eeuwen zijn verdwenen (zie kader),

Verder kenmerken onze Belgische wijnen zich

samen met de bijbehorende kennis en kunde.

door een elegante frisheid en, mits ze goed zijn

bf

eh

Maar vandaag bezitten we meerdere fantastisch

gemaakt, een lange houdbaarheid in je kelder.

u

gelegen wijngaarden: 17 ha in totaal! We zijn

Al deze verklaringen zorgen ervoor dat Belgische

fus

Has

gestart met monocépage-wijnen (gemaakt van

wijnen steeds meer internationale prijzen winnen.

di

één druivensoort) om lokale druivenrassen beter

Wij hebben inmiddels ook een beduidend aantal

te leren kennen. We maken intussen heel wat

internationale gouden medailles gewonnen voor

ig}

Se

verschillende witte én rode wijnen. De bekendste

zowel onze witte als rode wijnen”

nun:

zijn onder meer onze Chardonnay, Pinot Blanc,

“Jullie maken ook wijn in samenwerking met Delhaize.

as

Pinot Gris, Pinot Noir Trésor, Müller Thurgau,

Be

Muscat, Acolon, Cabernet, Gamaret, Garanoir …

Hoe kwam deze samenwerking tot stand?”

JEANETTE: “De Belgische wijnmakers waren in 2018

(

a

en zo kan ik nog even doorgaan (lacht)"

gastland op Megavino met ‘Wines of Belgium’.

0

“Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jullie en

Delhaize was toen een belangrijke sponsor, die

ES

4

jullie wijnen?”

meer zichtbaarheid voor een groot publiek mede

en

JEANETTE: “We vinden duurzame wijnbouw erg

mogelijk heeft gemaakt. Kort daarna verkochten

belangrijk. Het maakt deel uit van het DNA van

we twee van onze wijnen bij Delhaize en intussen

x

Bon Baron vanaf het prille begin. Duurzaamheid is

hebben we samen drie unieke wijnen ontwikkeld:

te

niet alleen verantwoordelijk voor de kwaliteit van

Bon Baron white, rosé en red lion”

onze druiven en onze wijn, maar draagt ook bij tot

de kwaliteit van de bodem en — uiteindelijk — het

“Welke wijn zouden jullie schenken bij de lentefrisse

gerechten?”

leven. We optimaliseren verder de opbrengst door

JEANETTE: “De drie Delhaize-wijnen van

N

Fe

een selectieve vooroogst, die de rijpheid van de

druiven dan weer bevordert. Ik wil op die manier

Château Bon Baron passen bij heel veel

aantonen dat duurzaamheid en efficiëntie hand in

verschillende gerechten. De White Lion doet het

(

hi

Bi

goed bij toastjes met krabsalade; een zalmtaartje

fi

VA

hand kunnen gaan. Meer nog: een gereduceerde

met een gepocheerd eitje of asperges met

opbrengst kan prachtige, evenwichtige en

langlevende wijnen opbrengen.”

ham, ei en boter. De Copper Lion is top met

homemade brood met zachte Belgische kazen of

m

“Belgische wijn wordt steeds populairder.

kalfszwezerik met aardappelrisotto en rode biet.

Wat is de verklaring volgens jou?”

En de Red Lion? Die kun je serveren bij kalfs- of

Fe

JEANETTE: “Er zijn verschillende verklaringen. Heb

varkensvlees met een romige saus”

À

A

We

108

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

2

1

3

u

ie