Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 108


Hier is pagina 108 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.



Delhaize Folder 15.04.2021

Hier is pagina 108 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 108

BR LATEN WE KLINKEN G LIGISCHE WIJNEN VEROVEREN DE WERELD De wijnen van Château Bon Baron behoren tot de beste van België. De passie voor geur, smaak en foodpairing zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor Jeanette van der Steen en haar team. Hoog tijd voor een inspirerend interview met deze bevlogen wijnmaakster! | LOKALER KLINKEN Jeanette verhuurde zo'n 20 D jaar geleden met haar man Piotr van Nederland naar België om BEGINT IN. huh 4 wijndroom waar he maken. x Haar levensmotto? “Qualily never goes obof- shae!” DINANT ® “Dag, Jeanette! Wanneer, waar en hoe zijn jullie gestart je even? (lacht) Belgische wijnen worden steeds met wijn maken?” beter door de klimaatopwarming en betere kennis JEANETTE VAN DER STEEN: “Mijn man Piotr en ik zijn zo'n van het wijnmaken. Daarnaast hebben Belgische 20 jaar geleden gestart. Het was geen evidentie wijnen een gemiddeld alcoholgehalte van 11,5 à om als Nederlanders iets te beginnen in Franstalig 13,5%, wat beduidend lager ligt dan veel andere, België. Temeer omdat de oude wijngaarden zwaardere wijnen die vaak 14% overstijgen. er sinds eeuwen zijn verdwenen (zie kader), Verder kenmerken onze Belgische wijnen zich samen met de bijbehorende kennis en kunde. door een elegante frisheid en, mits ze goed zijn bf eh Maar vandaag bezitten we meerdere fantastisch gemaakt, een lange houdbaarheid in je kelder. u gelegen wijngaarden: 17 ha in totaal! We zijn Al deze verklaringen zorgen ervoor dat Belgische fus Has gestart met monocépage-wijnen (gemaakt van wijnen steeds meer internationale prijzen winnen. di één druivensoort) om lokale druivenrassen beter Wij hebben inmiddels ook een beduidend aantal te leren kennen. We maken intussen heel wat internationale gouden medailles gewonnen voor ig} Se verschillende witte én rode wijnen. De bekendste zowel onze witte als rode wijnen” nun: zijn onder meer onze Chardonnay, Pinot Blanc, “Jullie maken ook wijn in samenwerking met Delhaize. as Pinot Gris, Pinot Noir Trésor, Müller Thurgau, Be Muscat, Acolon, Cabernet, Gamaret, Garanoir … Hoe kwam deze samenwerking tot stand?” JEANETTE: “De Belgische wijnmakers waren in 2018 ( a en zo kan ik nog even doorgaan (lacht)" gastland op Megavino met ‘Wines of Belgium’. 0 “Hoe belangrijk is duurzaamheid voor jullie en Delhaize was toen een belangrijke sponsor, die ES 4 jullie wijnen?” meer zichtbaarheid voor een groot publiek mede en JEANETTE: “We vinden duurzame wijnbouw erg mogelijk heeft gemaakt. Kort daarna verkochten belangrijk. Het maakt deel uit van het DNA van we twee van onze wijnen bij Delhaize en intussen x Bon Baron vanaf het prille begin. Duurzaamheid is hebben we samen drie unieke wijnen ontwikkeld: te niet alleen verantwoordelijk voor de kwaliteit van Bon Baron white, rosé en red lion” onze druiven en onze wijn, maar draagt ook bij tot de kwaliteit van de bodem en — uiteindelijk — het “Welke wijn zouden jullie schenken bij de lentefrisse gerechten?” leven. We optimaliseren verder de opbrengst door JEANETTE: “De drie Delhaize-wijnen van N Fe een selectieve vooroogst, die de rijpheid van de druiven dan weer bevordert. Ik wil op die manier Château Bon Baron passen bij heel veel aantonen dat duurzaamheid en efficiëntie hand in verschillende gerechten. De White Lion doet het ( hi Bi goed bij toastjes met krabsalade; een zalmtaartje fi VA hand kunnen gaan. Meer nog: een gereduceerde met een gepocheerd eitje of asperges met opbrengst kan prachtige, evenwichtige en langlevende wijnen opbrengen.” ham, ei en boter. De Copper Lion is top met homemade brood met zachte Belgische kazen of m “Belgische wijn wordt steeds populairder. kalfszwezerik met aardappelrisotto en rode biet. Wat is de verklaring volgens jou?” En de Red Lion? Die kun je serveren bij kalfs- of Fe JEANETTE: “Er zijn verschillende verklaringen. Heb varkensvlees met een romige saus” À A We 108 ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 2 1 3 u ie

Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 108