Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 49
Hier is pagina 49 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
VANDAAG koop IK... HPA
VARKENSGEBRAAD MET APPELS EN LUIKSE Snor
BEL
Vetten:7 g- Koalhydraten: 44g
P130
BEGINT IN
a0@
Vezeis.8g- Ehwitten: 53g
« 1 varkensfiletgebraad van
« 3takjes salie
+ 2elciderazijn
© KOEKELARE
Ike
« takjes tij
+ 130 g Luikse siroop
+ Z'uien
+ Liaurierbleadie
« 1 bolle el mosterd op
« 2 rode uien
« Lel olijfolie
oude wijze
+ 4 grote verse teentjes
Voor de marinade:
+ Peper en zout
knoflook
+ 5 cm gember
rl
«4 appels
+ 1 di blanke kalfsfond Fundo
CT
ELLY BRYON
© Maak de marinade: rasp de gember grof en pers met de vingers
het sap uit de pulp, boven een kom. Meng het gembersap met de andere
ingrediënten. Leg het gebraad in een kleine schaal, overgiet het met
de marinade, dek af en laat 1u in de koelkast marineren. Draai het vlees
Kelly groeide op op de familieboerderij
om en zet het nog 1 u in de koelkast
Van kleins af aan deed ze niets liever dan
© Verwarm de oven voor op 160°C. Laat het gebraad uitlekken en leg
het in een grote ovenschaal. Snijd alle uien in 4, zonder ze te pellen. Schik
met de biggen bezig te zijn. In 2007 nam
de hele ongeschilde teentjes knoflook en de 2 soorten ui rond het vlees.
ze met haar man een boerderij over waar
Besmeer ze met l el olijfolie en schuif 30 min in de oven.
ze een varkensstal bijbouwde. Zo werkt ze
© snijd de ongeschilde appels in 2 en leg ze ook in de schaal, samen
voortaan in tandem met de kwekerij van
met de takjes salie, de tijm en het laurierblaadje. Bak nog 45 min.
haar ouders.
@ Snijd het gebraad in sneetjes en serveer het met de saus en
de garnituren. Geef er puree bij
Hoe zie je aan je boerderij dat ze het label ‘Beter voor
iedereen’ heeft?”
=
KELLY BRYON: “Om te beginnen zijn onze stallen heel
m
KALFSGEBRAAD OP LAGE TEMPERATUUR MET
recent en beantwoorden ze aan de strengste normen
P130
wat betreft dierenwelzijn. Mijn man en ik verzorgen
WATERKERSSAUS EN LENTEGROENTIES
onze varkens persoonlijk. Ik ben vooral met de
zeugen en biggen bezig, terwijl mijn man en mijn
Vetten:37g- Koolhydraten: Mg
ouders zich over de gespeende varkens ontfermen.
©
Vezeis.7g- Eiwitten: ABg
We besteden extra aandacht aan de kwaliteit van
het voer en de opvolging door de dierenarts.
+ L kalfsgebraad van 800 g
« Ya bussel salie
« 2 sjalotten
+ 600 g lentegroentjes naar
« Aelolfole
+ 1,5dlroom
“Vinden jullie de korte keten en circulaire economie
keuze: erwtjes, luimererwten
+ 40 gboter
» 4,4 dl blanke kalfsfond
sugarsnaps, rapen, lente-
+ Paper en zut
+ 2elolifolie
belangrijk?”
KELLY: “We kweken varkens voor Delhaize. Hierdoor
uitjes, wortelen met loof
Voor de waterkerssaus:
+ Peperen zout
« 1 biocitroen
» 2 bussels waterkers
wordt ons vlees in België verbruikt en niet
geëxporteerd. We vinden het belangrijk om te weten
@ Verwarm de oven voor op 80°C. Schil de citroen zo dun mogelijk
voor wie we produceren. Ons vlees wordt op amper
en snijd de schil in fijne staafjes. Fruit ze 1 min op een zacht vuurtje met
15 km van onze boerderij versneden. Bovendien
de salieblaadjes, in een braadpan met de boter en 1 el olijfolie. Leg het
wordt de mest van onze dieren rechtstreeks op onze
kalfsgebraad in de braadpan en bak het op een vrij hoog vuur rondom
eigen velden gebruikt om groenten, tarwe en mais
goudbruin. Doe alles in een ovenschaal en schuif 2 u in de oven.
te telen voor hun voer. De rest van de voeding komt
@ Blancheer de groenten kort in kokend gezouten water en laat ze meteen
van leveranciers uit de buurt (15-20 km).
in koud water schrikken.
© Hak de sjalotten en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een steelpan
“Werken jullie ook aan je ecologische voetafdruk?”
KELLY: “Ja, alle elektriciteit voor onze stallen,
met de olijfolie. Giet er de kalfsfond bij en laat voor de helft inkoken op een
zacht vuurtje. Filter de saus door een zeef met fijn rooster en voeg de room
de verlichting, de ventilatie en de voedersystemen
toe. Laat nog 5 min pruttelen.
is afkomstig van onze zonnepanelen.
© Verwijder de dikste stengels van de waterkers en dompel de rest 1 min in
“En hoe eet jij je varkensvlees liefst?”
kokend water. Giet af en laat in ijskoud water schrikken. Laat goed uitlekken
KELLY: “Gebraad met zelfgemaakte frieten, of gegrild
en mix fijn. Meng deze puree onder de saus en breng verder op smaak.
op de barbecue.”
© Fruit de uitgelekte groenten enkele minuten in een grote braadpan, met
3el olijfolie. Kruid met peper en zout. Serveer de groenten met het gebraad
HER CS
in sneetjes, zijn braadvocht en de waterkerssaus. Geef er puree of krieltjes
IEDEREEN
uitde oven bij
pere]
49