Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 49




Hier is pagina 49 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VANDAAG koop IK... HPA

VARKENSGEBRAAD MET APPELS EN LUIKSE Snor

BEL

Vetten:7 g- Koalhydraten: 44g

P130

BEGINT IN

a0@

Vezeis.8g- Ehwitten: 53g

« 1 varkensfiletgebraad van

« 3takjes salie

+ 2elciderazijn

© KOEKELARE

Ike

« takjes tij

+ 130 g Luikse siroop

+ Z'uien

+ Liaurierbleadie

« 1 bolle el mosterd op

« 2 rode uien

« Lel olijfolie

oude wijze

+ 4 grote verse teentjes

Voor de marinade:

+ Peper en zout

knoflook

+ 5 cm gember

rl

«4 appels

+ 1 di blanke kalfsfond Fundo

CT

ELLY BRYON

© Maak de marinade: rasp de gember grof en pers met de vingers

het sap uit de pulp, boven een kom. Meng het gembersap met de andere

ingrediënten. Leg het gebraad in een kleine schaal, overgiet het met

de marinade, dek af en laat 1u in de koelkast marineren. Draai het vlees

Kelly groeide op op de familieboerderij

om en zet het nog 1 u in de koelkast

Van kleins af aan deed ze niets liever dan

© Verwarm de oven voor op 160°C. Laat het gebraad uitlekken en leg

het in een grote ovenschaal. Snijd alle uien in 4, zonder ze te pellen. Schik

met de biggen bezig te zijn. In 2007 nam

de hele ongeschilde teentjes knoflook en de 2 soorten ui rond het vlees.

ze met haar man een boerderij over waar

Besmeer ze met l el olijfolie en schuif 30 min in de oven.

ze een varkensstal bijbouwde. Zo werkt ze

© snijd de ongeschilde appels in 2 en leg ze ook in de schaal, samen

voortaan in tandem met de kwekerij van

met de takjes salie, de tijm en het laurierblaadje. Bak nog 45 min.

haar ouders.

@ Snijd het gebraad in sneetjes en serveer het met de saus en

de garnituren. Geef er puree bij

Hoe zie je aan je boerderij dat ze het label ‘Beter voor

iedereen’ heeft?”

=

KELLY BRYON: “Om te beginnen zijn onze stallen heel

m

KALFSGEBRAAD OP LAGE TEMPERATUUR MET

recent en beantwoorden ze aan de strengste normen

P130

wat betreft dierenwelzijn. Mijn man en ik verzorgen

WATERKERSSAUS EN LENTEGROENTIES

onze varkens persoonlijk. Ik ben vooral met de

zeugen en biggen bezig, terwijl mijn man en mijn

Vetten:37g- Koolhydraten: Mg

ouders zich over de gespeende varkens ontfermen.

©

Vezeis.7g- Eiwitten: ABg

We besteden extra aandacht aan de kwaliteit van

het voer en de opvolging door de dierenarts.

+ L kalfsgebraad van 800 g

« Ya bussel salie

« 2 sjalotten

+ 600 g lentegroentjes naar

« Aelolfole

+ 1,5dlroom

“Vinden jullie de korte keten en circulaire economie

keuze: erwtjes, luimererwten

+ 40 gboter

» 4,4 dl blanke kalfsfond

sugarsnaps, rapen, lente-

+ Paper en zut

+ 2elolifolie

belangrijk?”

KELLY: “We kweken varkens voor Delhaize. Hierdoor

uitjes, wortelen met loof

Voor de waterkerssaus:

+ Peperen zout

« 1 biocitroen

» 2 bussels waterkers

wordt ons vlees in België verbruikt en niet

geëxporteerd. We vinden het belangrijk om te weten

@ Verwarm de oven voor op 80°C. Schil de citroen zo dun mogelijk

voor wie we produceren. Ons vlees wordt op amper

en snijd de schil in fijne staafjes. Fruit ze 1 min op een zacht vuurtje met

15 km van onze boerderij versneden. Bovendien

de salieblaadjes, in een braadpan met de boter en 1 el olijfolie. Leg het

wordt de mest van onze dieren rechtstreeks op onze

kalfsgebraad in de braadpan en bak het op een vrij hoog vuur rondom

eigen velden gebruikt om groenten, tarwe en mais

goudbruin. Doe alles in een ovenschaal en schuif 2 u in de oven.

te telen voor hun voer. De rest van de voeding komt

@ Blancheer de groenten kort in kokend gezouten water en laat ze meteen

van leveranciers uit de buurt (15-20 km).

in koud water schrikken.

© Hak de sjalotten en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een steelpan

“Werken jullie ook aan je ecologische voetafdruk?”

KELLY: “Ja, alle elektriciteit voor onze stallen,

met de olijfolie. Giet er de kalfsfond bij en laat voor de helft inkoken op een

zacht vuurtje. Filter de saus door een zeef met fijn rooster en voeg de room

de verlichting, de ventilatie en de voedersystemen

toe. Laat nog 5 min pruttelen.

is afkomstig van onze zonnepanelen.

© Verwijder de dikste stengels van de waterkers en dompel de rest 1 min in

“En hoe eet jij je varkensvlees liefst?”

kokend water. Giet af en laat in ijskoud water schrikken. Laat goed uitlekken

KELLY: “Gebraad met zelfgemaakte frieten, of gegrild

en mix fijn. Meng deze puree onder de saus en breng verder op smaak.

op de barbecue.”

© Fruit de uitgelekte groenten enkele minuten in een grote braadpan, met

3el olijfolie. Kruid met peper en zout. Serveer de groenten met het gebraad

HER CS

in sneetjes, zijn braadvocht en de waterkerssaus. Geef er puree of krieltjes

IEDEREEN

uitde oven bij

pere]

49