Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 93




Hier is pagina 93 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

INDE SPOTLIGHT JPA

RILLETTES VAN ZALM MET BOTER

Bl

10 MIN +5 NIN KOOKTIJD (+ 10 MIN AFKOELTIJD)

MAKKELIJK

PERS.

P128

verten: 21 Koolhydraten: Og

a@

Vezels Og” Elwitten:8g

FLEUR DE ROCHE ROSÉ

« 350 g zalmfilet

© Snijd de zalm in 4 porties. Breng een steelpan gezouten water aan de kook, haal

Frankrijk

+ 1 lente-uitje

Côte du Lot

de pan van het vuur en leg er de zalm in, Zet het deksel op de pan en pocheer de

Roche is de naam van

+ X rode peper

vis 5 min. Giet af en laat 10 min afkoelen.

+ 1 biocitroen

@ Hak het lente-

je, het pepertje en de dille fijn. Doe ze in een kleine slakom

7

een famile bevlogen

« Y bussel dille

wijnbeeren uit Lot

met de malse boter, geraspte citroenzeste (naar eigen smaak) en de zalm. Plet alles

=

die Château Croze

+ 125 g boter

met een vork en breng verder op smaak.

- Peper en zout

ie

x

de Pys in 1966 nieuw

© Serveer op toastjes bij het aperitief of op dikke sneetjes geroosterd brood, als

5

leven inbliezen. Daar

lunch of voorgerecht.

ie Zele

maken ze een frisse,

aromatische rosévijn

= deps … vergeten de boter uit de koelkast te haer? Snijd de helf in stukken en doe zein een kom.

waarvan het etiket

5

Voeg de rest van de lichtjes gesmolten boter toe (je hoeft ze maar een klein beetje op te warmen)

leest als een gedicht

en plet met een vork.

(Pierre de Ronsard).

ZEETONG MEUNIÈRE

Prio

Vetten: 42g- Koolhydraten:8g

©

Vezels:2g- Elwitten: 30 g

+ 4 gekuiste hele

© Maak geklaarde boter: smelt 120 g boter op een heel zacht vuurtje (of au

zeetongen

MÂCON-LUGNY

bain-marie) en schep de melkweï die beetje bij beetje komt bovendrijven met een

Frankrijk —

« 2 citroenen

schuimspaan weg, tot er een gele en heldere vloeistof overblijft.

Bourgogne

+ 20g peterselie

+ 50 bloem

© Hak de peterselie. Haal de tongen door de bloem en tik er de overtollige bloem

Een doge witte

af.

wijn meteen

« 220 g boter

breed houtachtig.

Peper en zout

© Verdeel de geklaarde boter over 2 grote braadpannen en bak de tongen 5 min

aroma, waarvan de

per kant op een vrij hoog vuur goudbruin. Kruid de vis met peper en zout. Smelt de

toetsen van wit fruit

rest van de boter lichtjes in een aparte steelpan.

MÄcon-LUBNI

ss

a

en citrusvruchten de

© Laat de tongen uitlekken (gooi de boter uit de pannen weg) en leg ze in een

perfecte begeleiding

warme schaal of op warme borden (belangrijk omdat boter in contact met koud

vormen vor jezeetong

vaatwerk stolt). Werk af met gehakte peterselie, besprenkel met gesmolten boter

meunière.

en dien meteen op. Geef er citroenpartjes bij.

BE

B

RODEVRUCHTENFLAPPEN

P130

Vetten: 19 g - Koolhydraten:28

8

Vezeis.äg-Eiwitten.Ag

+ 200 gemengde

© Verwarm de oven voor op 180°C en haal er het rooster uit. Verwijder de

verse rode vruchten,

steeltjes van de rode vruchten en/of rist ze af. Snijd de grootste vruchten in

naar keuze

stukken en meng alles.

« 1 plak bladerdeeg

@ snijd het bladerdeeg in 4, vorm deegballen en rol ze met een deegrol uit tot

BIOLIMONADE

« Lel kristalsuiker

BOSVRUCHTEN —

« 25 g boter

cirkels. Leg ze op hun bakpapier en verdeel de rode vruchten over 1 helft van elk

CHAUDFONTAINE

stuk deeg, Bevochtig de randen met een beetje water en plooi de deegcirkels in 2

De perfecte

om de flappen te sluiten. Druk de randen goed vast met een vork. Schuif de flappen

combinatie van

op het rooster van de oven, smeer ze in met gesmolten boter en bestuif ze met

ag,

Chaudfontainewater

suiker. Bak ze 15 min in de oven goudbruin.

met de aroma's van

® Dien de flappen warm op, met een bolletje vanille-ijs, of op kamertemperatuur

Ehud

=

bosvruchten (zwarte

bessen, frambozen,

(laat ze in dit geval op een taartrooster afkoelen).

bosbessen), met een

2@- Ben je niet zo handig met een deegrol? Snijd de plak bladerdeeg gewoon in 4 en garmeer de

vleugje citroen voor een

r

extra frisse smaak.

driehoekige stukken. Puntige flappen zijn even lekker!

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 93