Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 93
Hier is pagina 93 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
INDE SPOTLIGHT JPA
RILLETTES VAN ZALM MET BOTER
Bl
10 MIN +5 NIN KOOKTIJD (+ 10 MIN AFKOELTIJD)
MAKKELIJK
PERS.
P128
verten: 21 Koolhydraten: Og
a@
Vezels Og” Elwitten:8g
FLEUR DE ROCHE ROSÉ
« 350 g zalmfilet
© Snijd de zalm in 4 porties. Breng een steelpan gezouten water aan de kook, haal
Frankrijk
+ 1 lente-uitje
Côte du Lot
de pan van het vuur en leg er de zalm in, Zet het deksel op de pan en pocheer de
Roche is de naam van
+ X rode peper
vis 5 min. Giet af en laat 10 min afkoelen.
+ 1 biocitroen
@ Hak het lente-
je, het pepertje en de dille fijn. Doe ze in een kleine slakom
7
een famile bevlogen
« Y bussel dille
wijnbeeren uit Lot
met de malse boter, geraspte citroenzeste (naar eigen smaak) en de zalm. Plet alles
=
die Château Croze
+ 125 g boter
met een vork en breng verder op smaak.
- Peper en zout
ie
x
de Pys in 1966 nieuw
© Serveer op toastjes bij het aperitief of op dikke sneetjes geroosterd brood, als
5
leven inbliezen. Daar
lunch of voorgerecht.
ie Zele
maken ze een frisse,
aromatische rosévijn
= deps … vergeten de boter uit de koelkast te haer? Snijd de helf in stukken en doe zein een kom.
waarvan het etiket
5
Voeg de rest van de lichtjes gesmolten boter toe (je hoeft ze maar een klein beetje op te warmen)
leest als een gedicht
en plet met een vork.
(Pierre de Ronsard).
ZEETONG MEUNIÈRE
Prio
Vetten: 42g- Koolhydraten:8g
©
Vezels:2g- Elwitten: 30 g
+ 4 gekuiste hele
© Maak geklaarde boter: smelt 120 g boter op een heel zacht vuurtje (of au
zeetongen
MÂCON-LUGNY
bain-marie) en schep de melkweï die beetje bij beetje komt bovendrijven met een
Frankrijk —
« 2 citroenen
schuimspaan weg, tot er een gele en heldere vloeistof overblijft.
Bourgogne
+ 20g peterselie
+ 50 bloem
© Hak de peterselie. Haal de tongen door de bloem en tik er de overtollige bloem
Een doge witte
af.
wijn meteen
« 220 g boter
breed houtachtig.
Peper en zout
© Verdeel de geklaarde boter over 2 grote braadpannen en bak de tongen 5 min
aroma, waarvan de
per kant op een vrij hoog vuur goudbruin. Kruid de vis met peper en zout. Smelt de
toetsen van wit fruit
rest van de boter lichtjes in een aparte steelpan.
MÄcon-LUBNI
ss
a
en citrusvruchten de
© Laat de tongen uitlekken (gooi de boter uit de pannen weg) en leg ze in een
perfecte begeleiding
warme schaal of op warme borden (belangrijk omdat boter in contact met koud
vormen vor jezeetong
vaatwerk stolt). Werk af met gehakte peterselie, besprenkel met gesmolten boter
meunière.
en dien meteen op. Geef er citroenpartjes bij.
BE
B
RODEVRUCHTENFLAPPEN
P130
Vetten: 19 g - Koolhydraten:28
8
Vezeis.äg-Eiwitten.Ag
+ 200 gemengde
© Verwarm de oven voor op 180°C en haal er het rooster uit. Verwijder de
verse rode vruchten,
steeltjes van de rode vruchten en/of rist ze af. Snijd de grootste vruchten in
naar keuze
stukken en meng alles.
« 1 plak bladerdeeg
@ snijd het bladerdeeg in 4, vorm deegballen en rol ze met een deegrol uit tot
BIOLIMONADE
« Lel kristalsuiker
BOSVRUCHTEN —
« 25 g boter
cirkels. Leg ze op hun bakpapier en verdeel de rode vruchten over 1 helft van elk
CHAUDFONTAINE
stuk deeg, Bevochtig de randen met een beetje water en plooi de deegcirkels in 2
De perfecte
om de flappen te sluiten. Druk de randen goed vast met een vork. Schuif de flappen
combinatie van
op het rooster van de oven, smeer ze in met gesmolten boter en bestuif ze met
ag,
Chaudfontainewater
suiker. Bak ze 15 min in de oven goudbruin.
met de aroma's van
® Dien de flappen warm op, met een bolletje vanille-ijs, of op kamertemperatuur
Ehud
=
bosvruchten (zwarte
bessen, frambozen,
(laat ze in dit geval op een taartrooster afkoelen).
bosbessen), met een
2@- Ben je niet zo handig met een deegrol? Snijd de plak bladerdeeg gewoon in 4 en garmeer de
vleugje citroen voor een
r
extra frisse smaak.
driehoekige stukken. Puntige flappen zijn even lekker!
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND. 93