Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 78




Hier is pagina 78 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Pi KEUKENCHALLENGE

GEMBERSHOTJES

KOUDE KOMKOMMER-

8

ZALM GRAVLAX

8

EN COURGETTESOEP

P128

IN ALLE EENVOUD

P128

Vetten:0 g - Koolhydraten:3 g

©2008

Vezels: 0g- Eiwitten: Og

CE

A

PERS.

Vetten:31g - Koalhydraten:7 g

LL

Vezeis: 3g - Eiwitten: Ag

Vetten:16g- Koolhydraten: 2g

@0®

Vezels: 0 g- Elwitien:18 g

+ 500 g gember

+ 1 citroen

+ 2 komkommers

© Maak een zeefdoek nat, wring hem

« 2takjes peterselie

+ Loourgette

+ 2 dizure room

+ 750 gzalmfilet met vel

+ 3el dijonmosterd

uit en leg hem plat op het werkblad.

« 2 lente-uitjes

+ Sel olijfolie

+ 1 biocitroen

+ el fin zout uit

Zet er een rasp bovenop en rasp de

+ 1 bussel dille

Guérande

+ %bussel dragon

: Peper en zout

ongeschilde gember met de grove kant.

« 3 el kristalsuiker

- Peper

Maak een bundeltje met de zeefdoek,

@ Schil de komkommers en snijd ze

druk goed aan, pers er zoveel mogelijk

in stukken. Doe ze met de courgette in

© Leg de zalmfilet in een lange schaal,

sap uit, vang het meteen op.

stukken, de zure room, 3 el olijfolie, de

met de velkant naar onder. Bestuif

@ Voeg het sap van de citroen toe.

gehakte dragon, peper en zout in de

met zout, suiker en kruid met peper.

Serveer naar eigen smaak puur of

beker van de mixer of blender en mix

Besmeer de vis met mosterd en bedek

hem met de gehakte dille. Schik er de

aangelengd met een beetje water.

alles fijn tot een homogene soep.

@ Giet de soep in kommen, werk af met

citroen in schijfjes bovenop. Bedek

volledig en strak met vershoudfolie

gesnipperde lente-uitjes en peterselie.

AARDBEIENTIRAMISU

Besprenkel met een scheutje olijfolie,

en leger een snijplank en gewichten

bovenop (bokalen, conservenblikken ….

MET BASILICUMSIROOP

P130

kruid met peper en serveer.

ÿ

Laat 24 à 48 u in de koelkast marineren.

© 30 MIN+ 2U KOELTUD © GEMAKKELU

@ Schraap de garnituur voorzichtig van

PERS.

Je hoeft geen water toe te voegen:

de komkommers bevatten voldoende water

de zalm met een mes. Snijd de vis in fijne

om een vloeibare soep te maken.

sneetjes en serveer.

Vetten: 39 g Koolhydraten: 36,

9

Vezels: 1g-Etwitten 5g

» 2eieren

» 2el kristalsuiker

+ 500 g aardbeien

+ 8 lange vingers

» 2 biocitroenen

Voor de basilicumsiroop:

« 1 bussel basilicum

+ 500 g mascarpone

FOCACCIA MET KERSTOMATEN EN LENTE-UITJES

+ 2dl Baileys

« 15 dlrietsuikersiroop

‘Strawberries & Cream’

Verten:16g Koolhydraten: 94 g

© Klop de eiwitten tot stevig schuim

206

Vezels: 5g- Eiwitten: 16g

met de kristalsuiker. Meng er de

mascarpone en de eidooiers voorzichtig

+ 500 g dubbelgemalen hard

+ 10 gzout

+ 4 takjes tijm

tarwegriesmeel De Cecco

Peper

+ 4 basilicumblaadjes

onder. Giet er de Baileys bij en meng

+ 10 gverse gist

Voor de garnituur:

+ 1elolifolie

opnieuw.

« 6 kerstomaten

© snijd de aardbeien in kleine blokjes

+ 10 gkristalsuiker

+ 5 clolifolie

+ 2iente-uitjes

en meng ze met 2 el citroensap.

© Doe de mascarponecrème in een

@ Verwarm de oven voor op minimumtemperatuur, maar niet op hetelucht (: 40°C).

spuitzak en dresseer een bodempje

Meng de gist met 2,5 dl lauw water en laat 5 min rusten (het mengsel moet lichtjes

crème in glazen. Bedek met een laag

schuimen).

aardbeien en vervolgens met een nieuwe

@ Doe het griesmeel, de suiker en het zout in een grote slakom. Maak een putje in het

laag crème. Prik een lange vinger in elk

midden en giet er het water met de gist in. Bewerk alles met de vingers, voeg de helft

glas en voeg de rest van de aardbeien en

van de olie toe en kneed goed tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, leg hem op

van de crème toe. Dek af en laat 2 u in de

koelkast rusten.

de ovenplaat en bedek hem losjes met een doek. Laat 45 min in de oven rijzen.

® Verhoog de oventemperatuur tot 200°C. Snijd de deegbal in 2 porties en plet ze tot

@ Houd enkele kleine basilicumblaadjes

2 ovalen. Leg ze op bakpapier en smeer ze lichtjes in met olijfolie. Maak met je vingers

apart en mix de rest fijn met de

kleine putjes in het deeg. Besprenkel de focaccia’s met olijfolie, kruid ze met peper

suikersiroop. Druppel net voor het

en zout. Duw er de ingekorte lente-uitjes, de gehalveerde kerstomaten, de tijm en

opdienen 1 el basilicumsiroop op

het basilicum in. Bak 20 min in de oven.

elke tiramisu. Rasp er een beetje

© Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer warm, lauw of koud.

citroenzeste bovenop, voeg enkele kleine

basilicumblaadjes toe en werk eventueel

®- Olijven, rode vien, azemarijn, asperges, artisjokken … taat je verbeeld

de vrije loop en garneer

af met een citroenschijfje.

en

de focaccia' naar eigen smaak met llethande zonnige zuïderseingre

18