Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 35
Hier is pagina 35 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
#
5
MOET JE PROEVEN! BÀ
… BEL
DUFFEL
_
Steven leidt Vegobel met zijn twee broers,
met wie hij een passie deelt voor de natuur,
%
de keuken en de heerlijke combinatie van
ve
de twee.
FETE
e
x
“Wat zijn de troeven van je aromatische kruiden?”
j
én
STEVEN LAUWERS: “Het zijn volgroeide planten die biologisch
gekweekt worden in een omgeving die hun natuurlijke
groei stimuleert. Dat geeft hen die heerlijke geur en
5
De.
smaak. En ze zijn supervers! Enerzijds omdat je ze met de
we
> dd
kluit koopt — ze leven dus nog — en anderzijds omdat ze
Det.
bij jou in de buurt groeien.”
Ee
re
= kj
“Ze groeien het hele jaar rond in de serre … Is dat wel
ecologisch?”
4
STEVEN: “Tegenwoordig wil iedereen het hele jaar door
87
m
LES:
ES
met verse kruiden koken. En het is nog altijd beter om
ed
ee
a
ve
biokruiden van bij ons te eten, zelfs als ze uit de serre
‘komen, dan ze per vliegtuig aan te voeren. Voor ons is
Li
>
ecologie ook van groot belang. Een paar voorbeelden.
| 4
LU
PT]
7 A
FA
®
Voor onze serreteelt gebruiken we zonne-energie. We
1
LL
gieten onze planten met regenwater. En we hebben een
Jd
u
pi
100% milieuvriendelijke verpakking ontwikkeld.”
Are}
EL
ip
“Zijn verse kruiden trendy in de keuken?”
7
STEVEN: “Heel trendy zelfs! Ze worden almaar meer
door chefs gebruikt (en als gevolg daarvan ook
N
a
(3
Se
>
door particulieren) want ze vormen een natuurlijke
en gezonde manier om je gerechten op smaak te
Cd
&
ee,
brengen. Tegenwoordig worden ze zelfs in nagerechten
gebruikt! Denk maar aan pepermunt, Thaise basilicum,
a
citroenverbena … en groene basilicum (zie recept p. 77).
Deze tijd van het jaar vind je bij Delhaize een aantal
Er
speciale kruiden. Kijk maar eens goed!”
CE
“Wat zijn jouw favoriete kruiden?”
’
à
STEVEN: “Ik heb twee favorieten. Rond Pasen is het
æ
de periode van de dragon. Mijn lievelingsgerecht is
piepkuiken gevuld met dragon in de oven, met een
a
roomsaus gemaakt met het braadvocht. Heerlijk met
frieten en een frisse salade! En voor een vakantiegevoel
op mijn bord voeg ik wel eens kleine blaadjes basilicum
$
(
‘pistou' toe. Met zijn uitgesproken aroma's is deze
f
fijnbladige basilicum ideaal voor een verse pestosaus.
Meer heb je niet nodig voor een zalig pastagerecht”
À
35
a