Delhaize - Folder van 15.04.2021 tot 31.05.2021 - Pagina 35




Hier is pagina 35 van 131 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 15.04.2021 tot 31.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

#

5

MOET JE PROEVEN! BÀ

… BEL

DUFFEL

_

Steven leidt Vegobel met zijn twee broers,

met wie hij een passie deelt voor de natuur,

%

de keuken en de heerlijke combinatie van

ve

de twee.

FETE

e

x

“Wat zijn de troeven van je aromatische kruiden?”

j

én

STEVEN LAUWERS: “Het zijn volgroeide planten die biologisch

gekweekt worden in een omgeving die hun natuurlijke

groei stimuleert. Dat geeft hen die heerlijke geur en

5

De.

smaak. En ze zijn supervers! Enerzijds omdat je ze met de

we

> dd

kluit koopt — ze leven dus nog — en anderzijds omdat ze

Det.

bij jou in de buurt groeien.”

Ee

re

= kj

“Ze groeien het hele jaar rond in de serre … Is dat wel

ecologisch?”

4

STEVEN: “Tegenwoordig wil iedereen het hele jaar door

87

m

LES:

ES

met verse kruiden koken. En het is nog altijd beter om

ed

ee

a

ve

biokruiden van bij ons te eten, zelfs als ze uit de serre

‘komen, dan ze per vliegtuig aan te voeren. Voor ons is

Li

>

ecologie ook van groot belang. Een paar voorbeelden.

| 4

LU

PT]

7 A

FA

®

Voor onze serreteelt gebruiken we zonne-energie. We

1

LL

gieten onze planten met regenwater. En we hebben een

Jd

u

pi

100% milieuvriendelijke verpakking ontwikkeld.”

Are}

EL

ip

“Zijn verse kruiden trendy in de keuken?”

7

STEVEN: “Heel trendy zelfs! Ze worden almaar meer

door chefs gebruikt (en als gevolg daarvan ook

N

a

(3

Se

>

door particulieren) want ze vormen een natuurlijke

en gezonde manier om je gerechten op smaak te

Cd

&

ee,

brengen. Tegenwoordig worden ze zelfs in nagerechten

gebruikt! Denk maar aan pepermunt, Thaise basilicum,

a

citroenverbena … en groene basilicum (zie recept p. 77).

Deze tijd van het jaar vind je bij Delhaize een aantal

Er

speciale kruiden. Kijk maar eens goed!”

CE

“Wat zijn jouw favoriete kruiden?”



à

STEVEN: “Ik heb twee favorieten. Rond Pasen is het

æ

de periode van de dragon. Mijn lievelingsgerecht is

piepkuiken gevuld met dragon in de oven, met een

a

roomsaus gemaakt met het braadvocht. Heerlijk met

frieten en een frisse salade! En voor een vakantiegevoel

op mijn bord voeg ik wel eens kleine blaadjes basilicum

$

(

‘pistou' toe. Met zijn uitgesproken aroma's is deze

f

fijnbladige basilicum ideaal voor een verse pestosaus.

Meer heb je niet nodig voor een zalig pastagerecht”

À

35

a