Albert Heijn - Folder van 27.08.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 141




Hier is pagina 141 van 143 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 27.08.2020 tot 30.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

GS

ALCOHOLVRIJE WIJN

4. Bevat alcoholvrije

ijn

meer of minder calorieën

dan gewone wijn? Hoewel een

Hoe geuriger de basiswijn mét

droge wijn zonder alcohol meer suiker

alcohol, des te smakelijker de

wijn waar de alcohol uit is.

bevat dan een droge wijn mét alcohol,

bevat de alcoholvrije wijn veel minder

calorieën. Per glas van roo ml scheelt

dat 60 à 80 calorieën.

1. Is alcoholvrije wijn wel

alcohol van zichzelf zoetig smaakt, wordt

5. Smaakt alcoholvrije wijn

echte wijn? Jazeker, want alcoholvrije

er aan de alcoholvrije wijn weer wat suiker

anders? Ondanks dat alcoholvrije

wijn wordt van ‘gewone’ wijn gemaakt.

toegevoegd om de balans en structuur te

wijnen steeds beter en ‘wijniger’ worden,

Wijn wordt gemaakt van vergist druiven-

herstellen. Sommige producenten kiezen

proef je verschil. Alcohol is een smaak-

sap. Tijdens de vergisting wordt de suiker

ervoor een minimale hoeveelheid alcohol

drager die de aroma's in een wijn laat

uit de druiven omgezet in alcohol,

in de alcoholvrije wijn te laten zitten

spreken en die de wijn body geeft.

ontstaan er wijnaroma’s en verandert de

omdat die ene druppel net het verschil

Daarom is het van belang dat de basiswijn

structuur. De wijnmaker kan alle suiker

kan maken.

voor een alcoholvrije wijn van zichzelf

laten vergisten, dan krijg je een droge

een volle smaak en milde zuren heeft.

wijn met zo’n 12 tot 15% alcohol. Als

3. Hoe weet ik dan zeker dat

De lekkerste alcoholvrije wijnen worden

de wijnmaker een deel van de suiker laat

er geen alcohol in de wijn zit?

van sprekende druivenrassen gemaakt,

vergisten, ontstaat er een halfzoete of

Een alcoholvrije wijn mag maximaal 0.5%

zoals muscat, gewürztraminer, cabernet

zoete wijn met een lager alcoholgehalte

alcohol bevatten. In de meeste alcoholvrije

sauvignon en shiraz. Hoe geuriger de

van bijvoorbeeld 5 à 6%. Sla je de alcoholi-

wijnen zit 0.02 tot 0.05% alcohol. Als er

basiswijn, des te smakelijker de wijn

sche vergisting helemaal over, dan houd je

‘0.0% alcohol’ op het etiket staat, bevat

waaruit de alcohol is verwijderd. Precies

slechts zoet druivensap over dat niet naar

de drank écht geen alcohol.

hetzelfde wordt de smaak overigens nooit.

wijn smaakt. Bij alcoholvrije wijn is het de

Vergelijk het met melk: magere melk

kunst om de smaak van wijn te behouden,

smaakt anders dan volle melk doordat

terwijl je de alcohol er na het vergisten

het vet eruit is gehaald.

®

weer uit haalt.

2. Maar hoe werkt dat dan,

alcohol uit wijn halen? Door

If

ST

middel van een speciale verdampings-

techniek wordt de alcohol uit de wijn

verwijderd. Dat klinkt op zich niet

N

ingewikkeld, maar met de alcohol

|

|

verdwijnen er ook smaakstoffen en

|

|

N

verandert het mondgevoel. Omdat

|

|

|

L

De lekkerste alcoholvrije

|

wijnen worden van

|

©

sprekende druivenrassen

IN

d

gemaakt, zoals cabernet

S

Di

sauvignon en shiraz

|

IE

Ee

kn

In grote tanks wordt door middel van speciale technieken de alcohol uit de wijn verdampt.

allerhande