Albert Heijn - Folder van 27.08.2020 tot 30.09.2020 - Pagina 141
Hier is pagina 141 van 143 pagina's van de Albert Heijn folder, geldig van 27.08.2020 tot 30.09.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
GS
ALCOHOLVRIJE WIJN
4. Bevat alcoholvrije
ijn
meer of minder calorieën
dan gewone wijn? Hoewel een
Hoe geuriger de basiswijn mét
droge wijn zonder alcohol meer suiker
alcohol, des te smakelijker de
wijn waar de alcohol uit is.
bevat dan een droge wijn mét alcohol,
bevat de alcoholvrije wijn veel minder
calorieën. Per glas van roo ml scheelt
dat 60 à 80 calorieën.
1. Is alcoholvrije wijn wel
alcohol van zichzelf zoetig smaakt, wordt
5. Smaakt alcoholvrije wijn
echte wijn? Jazeker, want alcoholvrije
er aan de alcoholvrije wijn weer wat suiker
anders? Ondanks dat alcoholvrije
wijn wordt van ‘gewone’ wijn gemaakt.
toegevoegd om de balans en structuur te
wijnen steeds beter en ‘wijniger’ worden,
Wijn wordt gemaakt van vergist druiven-
herstellen. Sommige producenten kiezen
proef je verschil. Alcohol is een smaak-
sap. Tijdens de vergisting wordt de suiker
ervoor een minimale hoeveelheid alcohol
drager die de aroma's in een wijn laat
uit de druiven omgezet in alcohol,
in de alcoholvrije wijn te laten zitten
spreken en die de wijn body geeft.
ontstaan er wijnaroma’s en verandert de
omdat die ene druppel net het verschil
Daarom is het van belang dat de basiswijn
structuur. De wijnmaker kan alle suiker
kan maken.
voor een alcoholvrije wijn van zichzelf
laten vergisten, dan krijg je een droge
een volle smaak en milde zuren heeft.
wijn met zo’n 12 tot 15% alcohol. Als
3. Hoe weet ik dan zeker dat
De lekkerste alcoholvrije wijnen worden
de wijnmaker een deel van de suiker laat
er geen alcohol in de wijn zit?
van sprekende druivenrassen gemaakt,
vergisten, ontstaat er een halfzoete of
Een alcoholvrije wijn mag maximaal 0.5%
zoals muscat, gewürztraminer, cabernet
zoete wijn met een lager alcoholgehalte
alcohol bevatten. In de meeste alcoholvrije
sauvignon en shiraz. Hoe geuriger de
van bijvoorbeeld 5 à 6%. Sla je de alcoholi-
wijnen zit 0.02 tot 0.05% alcohol. Als er
basiswijn, des te smakelijker de wijn
sche vergisting helemaal over, dan houd je
‘0.0% alcohol’ op het etiket staat, bevat
waaruit de alcohol is verwijderd. Precies
slechts zoet druivensap over dat niet naar
de drank écht geen alcohol.
hetzelfde wordt de smaak overigens nooit.
wijn smaakt. Bij alcoholvrije wijn is het de
Vergelijk het met melk: magere melk
kunst om de smaak van wijn te behouden,
smaakt anders dan volle melk doordat
terwijl je de alcohol er na het vergisten
het vet eruit is gehaald.
®
weer uit haalt.
2. Maar hoe werkt dat dan,
alcohol uit wijn halen? Door
If
ST
middel van een speciale verdampings-
techniek wordt de alcohol uit de wijn
verwijderd. Dat klinkt op zich niet
N
ingewikkeld, maar met de alcohol
|
|
verdwijnen er ook smaakstoffen en
|
|
N
verandert het mondgevoel. Omdat
|
|
|
L
De lekkerste alcoholvrije
|
wijnen worden van
|
©
sprekende druivenrassen
IN
d
gemaakt, zoals cabernet
S
Di
sauvignon en shiraz
|
IE
Ee
kn
In grote tanks wordt door middel van speciale technieken de alcohol uit de wijn verdampt.
allerhande