Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 98
Hier is pagina 98 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
a TIP VAN DE CHEF
Hoe moet ik
HEL
WILD BEREIDEN?
Wild prijkt ieder jaar op talloze feestmenu's. Toch zijn er veel hobbykoks
die het niet aandurven om met wild aan de slag te gaan. Onze chef Jeroen
helpt de ‘wilde verhalen’ de wereld uit en geeft je enkele tips
om eindelijk dat stukje wild op tafel te zetten.
JEROEN DE PAUW: “Heel wat mensen houden
warm houden voor je het opdient? Giet er
van wild, maar maken het zelf nooit klaar.
dan een klein beetje bouillon over. Dat kan
Zonde, want zo'n lekkere hertenfilet,
wonderen doen!”
hazenrug of een stukje fazant zijn niet te
versmaden. En je kunt er tal van heerlijke,
“Hoort wild eigenlijk wel thuis in een
winterse (en feestelijke!) gerechten mee
evenwichtig voedingspatroon?”
JEROEN: “Natuurlijk! Het blijft vlees, dus
bereiden. Bij Delhaize vind je veel stukken,
zoals filets, die net wat makkelijker te
je hebt voor- en tegenstanders, en veel.
Ä
bereiden zijn. De ene wildsoort en het ene
hangt opnieuw af van het stuk vlees dat
stuk vlees is natuurlijk het andere niet. Veel
je uitkiest en de manier waarop je het
hangt dus af van de keuze die je maakt in
klaarmaakt. Een filet — zoals bijv. een
de beenhouwerijafdeling, Maar eigenlijk is
hertenfilet — is wat magerder, voor een
het poepsimpel: wie een steak kan bakken,
stoverij kies je best een wat vetter stuk vlees
kan ook wild klaarmaken”
uit. Dat maakt al een verschil. En alles met
SI
mate natuurlijk. Maar op zich is er helemaal
“Welk stuk vlees is het ideale
niks mis met een stuk wild van tijd tot tijd”
‘startersgerecht voor een
twijfelende Goebeziger?”
JEROEN: “Denk opnieuw aan die steak
MAAK HET JE
en kies een stukje vlees uit dat er
en
GEMAKKELIJK
ongeveer hetzelfde uitziet, zoals bijv.
een hertenfilet. Die bak je gewoon kort
Nog steeds een beetje
langs beide kanten aan in een pan met
terughoudend? Of gewoon
hete boter of olie. Daarna laat je 'm
je boodschappenlijstje of recept
rusten en verder garen in een op 180°C
voorverwarmde oven. De gaartijd
vergeten? Niet getreurd, met het
hangt af van de dikte van het vlees,
pakket voor wildragout van Delhaize
maar 10 min is doorgaans voldoende.
heb je alles in huis om een heerlijke
Het vlees moet immers rosé blijven.”
ragout van everzwijn klaar te maken.
Vlees, marinade en Luikse siroop …
“En wie zich aan iets moeilijkers
Check! Jij moet alleen nog de
wilt wagen …”
JEROEN: “Die kan kiezen voor een wat
instructies op de verpakking volgen.
gecompliceerder stukje, zoals een
Simpel? Supersimpel!
fazantenfilet. Dat vlees is wat delicater,
waardoor het sneller uitdroogt. En dat is nu
net waar iedereen zo bang voor is. Niemand
x
wil zijn gasten immers zo'n droog stuk vlees
voorschotelen. Zéker niet bij een feestje.
Mijn tip? Bak je fazantenvlees eerst een
beetje aan en voeg dan wat vocht oe in je
—
NS
pan. Zo gaat je vlees als het ware pocheren
in het vocht. Moet je het vlees nog even
98