Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 98
Hier is pagina 98 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.

Hier is pagina 98 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 98
a TIP VAN DE CHEF Hoe moet ik HEL WILD BEREIDEN? Wild prijkt ieder jaar op talloze feestmenu's. Toch zijn er veel hobbykoks die het niet aandurven om met wild aan de slag te gaan. Onze chef Jeroen helpt de ‘wilde verhalen’ de wereld uit en geeft je enkele tips om eindelijk dat stukje wild op tafel te zetten. JEROEN DE PAUW: “Heel wat mensen houden warm houden voor je het opdient? Giet er van wild, maar maken het zelf nooit klaar. dan een klein beetje bouillon over. Dat kan Zonde, want zo'n lekkere hertenfilet, wonderen doen!” hazenrug of een stukje fazant zijn niet te versmaden. En je kunt er tal van heerlijke, “Hoort wild eigenlijk wel thuis in een winterse (en feestelijke!) gerechten mee evenwichtig voedingspatroon?” JEROEN: “Natuurlijk! Het blijft vlees, dus bereiden. Bij Delhaize vind je veel stukken, zoals filets, die net wat makkelijker te je hebt voor- en tegenstanders, en veel. Ä bereiden zijn. De ene wildsoort en het ene hangt opnieuw af van het stuk vlees dat stuk vlees is natuurlijk het andere niet. Veel je uitkiest en de manier waarop je het hangt dus af van de keuze die je maakt in klaarmaakt. Een filet — zoals bijv. een de beenhouwerijafdeling, Maar eigenlijk is hertenfilet — is wat magerder, voor een het poepsimpel: wie een steak kan bakken, stoverij kies je best een wat vetter stuk vlees kan ook wild klaarmaken” uit. Dat maakt al een verschil. En alles met SI mate natuurlijk. Maar op zich is er helemaal “Welk stuk vlees is het ideale niks mis met een stuk wild van tijd tot tijd” ‘startersgerecht voor een twijfelende Goebeziger?” JEROEN: “Denk opnieuw aan die steak MAAK HET JE en kies een stukje vlees uit dat er en GEMAKKELIJK ongeveer hetzelfde uitziet, zoals bijv. een hertenfilet. Die bak je gewoon kort Nog steeds een beetje langs beide kanten aan in een pan met terughoudend? Of gewoon hete boter of olie. Daarna laat je 'm je boodschappenlijstje of recept rusten en verder garen in een op 180°C voorverwarmde oven. De gaartijd vergeten? Niet getreurd, met het hangt af van de dikte van het vlees, pakket voor wildragout van Delhaize maar 10 min is doorgaans voldoende. heb je alles in huis om een heerlijke Het vlees moet immers rosé blijven.” ragout van everzwijn klaar te maken. Vlees, marinade en Luikse siroop … “En wie zich aan iets moeilijkers Check! Jij moet alleen nog de wilt wagen …” JEROEN: “Die kan kiezen voor een wat instructies op de verpakking volgen. gecompliceerder stukje, zoals een Simpel? Supersimpel! fazantenfilet. Dat vlees is wat delicater, waardoor het sneller uitdroogt. En dat is nu net waar iedereen zo bang voor is. Niemand x wil zijn gasten immers zo'n droog stuk vlees voorschotelen. Zéker niet bij een feestje. Mijn tip? Bak je fazantenvlees eerst een beetje aan en voeg dan wat vocht oe in je — NS pan. Zo gaat je vlees als het ware pocheren in het vocht. Moet je het vlees nog even 98
Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 98