Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 98




Hier is pagina 98 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

a TIP VAN DE CHEF

Hoe moet ik

HEL

WILD BEREIDEN?

Wild prijkt ieder jaar op talloze feestmenu's. Toch zijn er veel hobbykoks

die het niet aandurven om met wild aan de slag te gaan. Onze chef Jeroen

helpt de ‘wilde verhalen’ de wereld uit en geeft je enkele tips

om eindelijk dat stukje wild op tafel te zetten.

JEROEN DE PAUW: “Heel wat mensen houden

warm houden voor je het opdient? Giet er

van wild, maar maken het zelf nooit klaar.

dan een klein beetje bouillon over. Dat kan

Zonde, want zo'n lekkere hertenfilet,

wonderen doen!”

hazenrug of een stukje fazant zijn niet te

versmaden. En je kunt er tal van heerlijke,

“Hoort wild eigenlijk wel thuis in een

winterse (en feestelijke!) gerechten mee

evenwichtig voedingspatroon?”

JEROEN: “Natuurlijk! Het blijft vlees, dus

bereiden. Bij Delhaize vind je veel stukken,

zoals filets, die net wat makkelijker te

je hebt voor- en tegenstanders, en veel.

Ä

bereiden zijn. De ene wildsoort en het ene

hangt opnieuw af van het stuk vlees dat

stuk vlees is natuurlijk het andere niet. Veel

je uitkiest en de manier waarop je het

hangt dus af van de keuze die je maakt in

klaarmaakt. Een filet — zoals bijv. een

de beenhouwerijafdeling, Maar eigenlijk is

hertenfilet — is wat magerder, voor een

het poepsimpel: wie een steak kan bakken,

stoverij kies je best een wat vetter stuk vlees

kan ook wild klaarmaken”

uit. Dat maakt al een verschil. En alles met

SI

mate natuurlijk. Maar op zich is er helemaal

“Welk stuk vlees is het ideale

niks mis met een stuk wild van tijd tot tijd”

‘startersgerecht voor een

twijfelende Goebeziger?”

JEROEN: “Denk opnieuw aan die steak

MAAK HET JE

en kies een stukje vlees uit dat er

en

GEMAKKELIJK

ongeveer hetzelfde uitziet, zoals bijv.

een hertenfilet. Die bak je gewoon kort

Nog steeds een beetje

langs beide kanten aan in een pan met

terughoudend? Of gewoon

hete boter of olie. Daarna laat je 'm

je boodschappenlijstje of recept

rusten en verder garen in een op 180°C

voorverwarmde oven. De gaartijd

vergeten? Niet getreurd, met het

hangt af van de dikte van het vlees,

pakket voor wildragout van Delhaize

maar 10 min is doorgaans voldoende.

heb je alles in huis om een heerlijke

Het vlees moet immers rosé blijven.”

ragout van everzwijn klaar te maken.

Vlees, marinade en Luikse siroop …

“En wie zich aan iets moeilijkers

Check! Jij moet alleen nog de

wilt wagen …”

JEROEN: “Die kan kiezen voor een wat

instructies op de verpakking volgen.

gecompliceerder stukje, zoals een

Simpel? Supersimpel!

fazantenfilet. Dat vlees is wat delicater,

waardoor het sneller uitdroogt. En dat is nu

net waar iedereen zo bang voor is. Niemand

x

wil zijn gasten immers zo'n droog stuk vlees

voorschotelen. Zéker niet bij een feestje.

Mijn tip? Bak je fazantenvlees eerst een

beetje aan en voeg dan wat vocht oe in je



NS

pan. Zo gaat je vlees als het ware pocheren

in het vocht. Moet je het vlees nog even

98