Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 56
Hier is pagina 56 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
5 EEN GOEBEZIGER ACHTER DE SCHERMEN
Kd
“CogArdenne, dat zijn ook
kipburgers, -chipolata’s
Heb recept
en -merguez …
van Minh-Tri !
De kids zijn er dol op!”
)
MAISKIP
OOSTERSE COQ AU VIN
Ideaal voor 4 personen. Je kunt ze in haar geheel
braden in de oven of ze (rauw) in stukken snijden
Vetten:27g - Koolhydraten: 158
voor een heerlijk stoofgerecht.
06
Vezels:6g -Elvitten:34g
+ 1kip CogArdenne”
4 el arachideolie
MAISKIPFILET
GT)
300 g shitake's
5 em gember
Dit vast en mager stuk kippenvlees kun je grillen
Z
3 wortelen
2 teentjes knoflook
2 lente-uitjes
1 zakje ‘Wok 5 Chinese
of in reepjes snijden voor ontelbare gerechten
(risotto, pasta, curry, tajine ….
1 grote rode ui
Kruiden’ van het gamma
12zilveruitjes
WORLD Delhaize (25 g)
2el tomatenconcentraat
2 el geroosterde
MAISKIPPENBIL
5 dl rode wijn
sesamzaadjes
2,5 di sake
Peper en zout
Heerlijk mals en sappig vlees aan de bout.
3el sojasaus
Makkelijk klaar te maken en zalig met
een marinade.
© Snijd de kip in 8 stukken en bestrijk ze
langs alle kanten met de kruidenmix. Bak ze in
een wok of een sauteerpan met de helft van de
olie rondom goudbruin, op een matig vuurtje.
© Snijd de geschilde wortelen intussen in
schuine plakjes. Snipper de rode ui. Schil de
zilveruitjes, de teentjes knoflook en de gember.
Hoe bereid je de kip
® Haal de stukken kip uit de pan. Fruit de
wortelschijfjes, de rode ui en de zilveruitjes
voor de feesten?
2 min in dezelfde pan. Meng er gedurende
1 min de geperste teentjes knoflook en de
Zonder tierlantijntjes. Zoals Ingrid (de vrouw van Kristof) uitlegt: “De
geraspte gember onder. Overgiet met de wijn
kip op zich is al lekker! Voor de eindejaarsfeesten braad ik ze gewoon in
en de sake. Voeg het tomatenconcentraat,
de oven met wat kruiden tot de korst mooi goudbruin gebakken is. En ik
de sojasaus en de stukken kip toe. Meng alles,
serveer de kip met een lekkere saus, seizoensgroenten en kroketten.”
breng aan de kook en laat 45 min zonder
deksel op een heel zacht vuurtje pruttelen.
@ Snipper de shiitake’s en fruit ze op een
hoog vuur in een braadpan met de rest van
de olie. Kruid met peper en zout. Schep ze bij
|
VOEDINGSBONU
N
de wok, breng verder op smaak en laat nog
Kip is rijk aan
roteïnen en een bron van vitamine B (3 en 6)
5 min sudderen.
en mineralen
6
seleen en fosfor).
© Bestrooi de coq au vin met fijngesnipperde
lente-uitjes en met sesamzaadjes. Dien heel
warm op met basmatirijst.
#LESSWASTE
Met de restjes maak je een verrukkelijke kippenbouillon: doe het karkas
Wat is het verschil in smaak tussen
en de restjes van je kip in 2,5 L water met 1 ui, 1 teentje knoflook, je
kalkoen, kapoen en parelhoen?
groenteresten (preigroen, aardappelschillen, broccolistammen …,
1kruidentuiltje, peper en zout. Laat het 3 u op een zacht vuurtje koken
Kalkoen heeft mals vlees en een rijke smaak.
zonder deksel (het moet een derde inkoken). Filter vervolgens de
Kapoen is mals en sappig.
bouillon, laat hem afkoelen en verwijder het vetlaagje dat zich vormt.
En parelhoen heeft eerder stevig vlees
Bewaar de bouillon in de koelkast (4 dagen) of vries hem in.
uiet cd EAT OSE
56