Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 56




Hier is pagina 56 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

5 EEN GOEBEZIGER ACHTER DE SCHERMEN

Kd

“CogArdenne, dat zijn ook

kipburgers, -chipolata’s

Heb recept

en -merguez …

van Minh-Tri !

De kids zijn er dol op!”

)

MAISKIP

OOSTERSE COQ AU VIN

Ideaal voor 4 personen. Je kunt ze in haar geheel

braden in de oven of ze (rauw) in stukken snijden

Vetten:27g - Koolhydraten: 158

voor een heerlijk stoofgerecht.

06

Vezels:6g -Elvitten:34g

+ 1kip CogArdenne”

4 el arachideolie

MAISKIPFILET

GT)

300 g shitake's

5 em gember

Dit vast en mager stuk kippenvlees kun je grillen

Z

3 wortelen

2 teentjes knoflook

2 lente-uitjes

1 zakje ‘Wok 5 Chinese

of in reepjes snijden voor ontelbare gerechten

(risotto, pasta, curry, tajine ….

1 grote rode ui

Kruiden’ van het gamma

12zilveruitjes

WORLD Delhaize (25 g)

2el tomatenconcentraat

2 el geroosterde

MAISKIPPENBIL

5 dl rode wijn

sesamzaadjes

2,5 di sake

Peper en zout

Heerlijk mals en sappig vlees aan de bout.

3el sojasaus

Makkelijk klaar te maken en zalig met

een marinade.

© Snijd de kip in 8 stukken en bestrijk ze

langs alle kanten met de kruidenmix. Bak ze in

een wok of een sauteerpan met de helft van de

olie rondom goudbruin, op een matig vuurtje.

© Snijd de geschilde wortelen intussen in

schuine plakjes. Snipper de rode ui. Schil de

zilveruitjes, de teentjes knoflook en de gember.

Hoe bereid je de kip

® Haal de stukken kip uit de pan. Fruit de

wortelschijfjes, de rode ui en de zilveruitjes

voor de feesten?

2 min in dezelfde pan. Meng er gedurende

1 min de geperste teentjes knoflook en de

Zonder tierlantijntjes. Zoals Ingrid (de vrouw van Kristof) uitlegt: “De

geraspte gember onder. Overgiet met de wijn

kip op zich is al lekker! Voor de eindejaarsfeesten braad ik ze gewoon in

en de sake. Voeg het tomatenconcentraat,

de oven met wat kruiden tot de korst mooi goudbruin gebakken is. En ik

de sojasaus en de stukken kip toe. Meng alles,

serveer de kip met een lekkere saus, seizoensgroenten en kroketten.”

breng aan de kook en laat 45 min zonder

deksel op een heel zacht vuurtje pruttelen.

@ Snipper de shiitake’s en fruit ze op een

hoog vuur in een braadpan met de rest van

de olie. Kruid met peper en zout. Schep ze bij

|

VOEDINGSBONU

N

de wok, breng verder op smaak en laat nog

Kip is rijk aan

roteïnen en een bron van vitamine B (3 en 6)

5 min sudderen.

en mineralen

6

seleen en fosfor).

© Bestrooi de coq au vin met fijngesnipperde

lente-uitjes en met sesamzaadjes. Dien heel

warm op met basmatirijst.

#LESSWASTE

Met de restjes maak je een verrukkelijke kippenbouillon: doe het karkas

Wat is het verschil in smaak tussen

en de restjes van je kip in 2,5 L water met 1 ui, 1 teentje knoflook, je

kalkoen, kapoen en parelhoen?

groenteresten (preigroen, aardappelschillen, broccolistammen …,

1kruidentuiltje, peper en zout. Laat het 3 u op een zacht vuurtje koken

Kalkoen heeft mals vlees en een rijke smaak.

zonder deksel (het moet een derde inkoken). Filter vervolgens de

Kapoen is mals en sappig.

bouillon, laat hem afkoelen en verwijder het vetlaagje dat zich vormt.

En parelhoen heeft eerder stevig vlees

Bewaar de bouillon in de koelkast (4 dagen) of vries hem in.

uiet cd EAT OSE

56