Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 71




Hier is pagina 71 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENCHALLENGE PA

GEBRADEN KALKOEN MET GEFRITUURDE

KRUIDEN, WATERKERSSAUS EN

x

dr,

3

pue

==

in

KNOLSELDERPUREE

En

Af

>

à

35 MIN+ 2 U KOOKTUD © GEMAKKELUK

EH

PERS,

ft

en

4

Vetten:23g- Koolhydraten:8g

9

PA.

Vezels:6 g- Eiwitten: 69 2

dm

Fe

» Gemalen nootmuskaat

Hi

Kk

1 kalkoen van 3 kg

nes

“à

150 g boter

- Peper en zout

Ee

a

1 frituurbad

Voor de saus:

1 bussel salie

1 bussel waterkers

à

1 bussel basilicum

vr

\

À

1 sjalot

1 bussel oregano

2 el zure room

A

7

‚N

1 bussel koriander

1 dl witte wijn

zj

10 takjes tijm

4 dl gevogeltefond Fundo

à

Û

x

ee

Peper en zout

20 boter

a

y

v

oor de puree:

1 teentje knoflook

vi

« 1grote knolselder

Peper en zout

+ 1 gevogeltebouillonblokje

de

© Verwarm de oven voor op 180°C. Steek hier en

ES

daar kleine plakjes koude boter onder het vel van

Fr

pr

A

de kalkoen en binnenin. Leg de kalkoen in een

grote schaal, kruid met peper en zout, en bestrooi

6

met gehakte tijm. Bedek met aluminiumfolie en

A

x

ee

schuif 1 u in de oven. Verwijder het aluminiumfolie

Ÿ

3

en laat de kalkoen nog 1 u braden, terwijl je hem

2

À

regelmatig met braadvocht overgiet (reken in

7

totaal 40 min/kg).

Me

Ren

5

En

© Maak de puree: schil de knolselder en snijd

hem in blokjes. Doe ze in een kookpot, giet er

water bij tot 4

ñ

A

van de hoogte van de selderblokjes

EN

on

en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de

55

kook. Verlaag het vuur en kook zonder deksel

\

4

op een matig vuurtje, tot de bouillon bijna

0

4

Ar

|

À

HEE

RA

e

volledig ingekookt is (: 30 min). Giet af en laat de

he

knolselderblokjes nog even in de kookpot op het

\}

1

à

ze

Li

a

vuur drogen. Plet ze met een pureestamper, breng

à

»

op smaak met peper en zout, en kruid naar eigen

5

L

smaak met nootmuskaat.

/

N

na

© Maak de saus: hak de sjalot en het teentje

knoflook. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in

u

een steelpan met de gesmolten boter. Giet er de

à @

%

+

Ne

witte wijn bij, laat bijna helemaal inkoken en voeg

4

8

de gevogeltefond toe. Laat op een matig vuurtje

Re

>

f

AN

met inkoken. Haal de pan van het vuur. Voeg

we

de zure room en de waterkers toe, mix en breng

in

Na

à.

en

verder op smaak.

os

© Bak de blaadjes van de kruiden kort in hete olie

=

hs

(160°C). Zorg ervoor dat de blaadjes niet vochtig

zijn en dompel slechts een kleine hoeveelheid

te

Pie

ii

De kluine touch

per bakbeurt in de olie. Laat de kruiden op

keukenpapier uitlekken.

=

van de chef:

de

9 Werk de kalkoen af met gefrituurde blaadjes.

BR

Pa

Serveer met de saus en de puree.



en

®- weak dubbel zoveel kralselderpuree alsje een licht

voorgerechtje hebt voorzien en weinig aperitiefhapjes.

71