Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 71
Hier is pagina 71 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KEUKENCHALLENGE PA
GEBRADEN KALKOEN MET GEFRITUURDE
KRUIDEN, WATERKERSSAUS EN
x
dr,
3
pue
==
in
KNOLSELDERPUREE
En
Af
>
à
35 MIN+ 2 U KOOKTUD © GEMAKKELUK
EH
PERS,
ft
en
4
Vetten:23g- Koolhydraten:8g
9
PA.
Vezels:6 g- Eiwitten: 69 2
dm
Fe
» Gemalen nootmuskaat
Hi
Kk
1 kalkoen van 3 kg
nes
“à
150 g boter
- Peper en zout
Ee
a
1 frituurbad
Voor de saus:
1 bussel salie
1 bussel waterkers
à
1 bussel basilicum
vr
\
À
1 sjalot
1 bussel oregano
2 el zure room
A
7
‚N
1 bussel koriander
1 dl witte wijn
zj
10 takjes tijm
4 dl gevogeltefond Fundo
à
Û
x
ee
Peper en zout
20 boter
a
y
v
oor de puree:
1 teentje knoflook
vi
« 1grote knolselder
Peper en zout
+ 1 gevogeltebouillonblokje
de
© Verwarm de oven voor op 180°C. Steek hier en
ES
daar kleine plakjes koude boter onder het vel van
Fr
pr
A
de kalkoen en binnenin. Leg de kalkoen in een
grote schaal, kruid met peper en zout, en bestrooi
6
met gehakte tijm. Bedek met aluminiumfolie en
A
x
ee
schuif 1 u in de oven. Verwijder het aluminiumfolie
Ÿ
3
en laat de kalkoen nog 1 u braden, terwijl je hem
2
À
regelmatig met braadvocht overgiet (reken in
7
totaal 40 min/kg).
Me
Ren
5
En
© Maak de puree: schil de knolselder en snijd
hem in blokjes. Doe ze in een kookpot, giet er
water bij tot 4
ñ
A
van de hoogte van de selderblokjes
EN
on
en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de
55
kook. Verlaag het vuur en kook zonder deksel
\
4
op een matig vuurtje, tot de bouillon bijna
0
4
Ar
|
À
HEE
RA
e
volledig ingekookt is (: 30 min). Giet af en laat de
he
knolselderblokjes nog even in de kookpot op het
\}
1
à
ze
Li
a
vuur drogen. Plet ze met een pureestamper, breng
à
»
op smaak met peper en zout, en kruid naar eigen
5
L
smaak met nootmuskaat.
/
N
na
© Maak de saus: hak de sjalot en het teentje
knoflook. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in
u
een steelpan met de gesmolten boter. Giet er de
à @
%
+
Ne
witte wijn bij, laat bijna helemaal inkoken en voeg
4
8
de gevogeltefond toe. Laat op een matig vuurtje
Re
>
f
AN
met inkoken. Haal de pan van het vuur. Voeg
we
de zure room en de waterkers toe, mix en breng
in
Na
à.
en
verder op smaak.
os
© Bak de blaadjes van de kruiden kort in hete olie
=
hs
(160°C). Zorg ervoor dat de blaadjes niet vochtig
zijn en dompel slechts een kleine hoeveelheid
te
Pie
ii
De kluine touch
per bakbeurt in de olie. Laat de kruiden op
keukenpapier uitlekken.
=
van de chef:
de
9 Werk de kalkoen af met gefrituurde blaadjes.
BR
Pa
Serveer met de saus en de puree.
“
en
®- weak dubbel zoveel kralselderpuree alsje een licht
voorgerechtje hebt voorzien en weinig aperitiefhapjes.
71