Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 71
Hier is pagina 71 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.

Hier is pagina 71 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 71
KEUKENCHALLENGE PA GEBRADEN KALKOEN MET GEFRITUURDE KRUIDEN, WATERKERSSAUS EN x dr, 3 pue == in KNOLSELDERPUREE En Af > à 35 MIN+ 2 U KOOKTUD © GEMAKKELUK EH PERS, ft en 4 Vetten:23g- Koolhydraten:8g 9 PA. Vezels:6 g- Eiwitten: 69 2 dm Fe » Gemalen nootmuskaat Hi Kk 1 kalkoen van 3 kg nes “à 150 g boter - Peper en zout Ee a 1 frituurbad Voor de saus: 1 bussel salie 1 bussel waterkers à 1 bussel basilicum vr \ À 1 sjalot 1 bussel oregano 2 el zure room A 7 ‚N 1 bussel koriander 1 dl witte wijn zj 10 takjes tijm 4 dl gevogeltefond Fundo à Û x ee Peper en zout 20 boter a y v oor de puree: 1 teentje knoflook vi « 1grote knolselder Peper en zout + 1 gevogeltebouillonblokje de © Verwarm de oven voor op 180°C. Steek hier en ES daar kleine plakjes koude boter onder het vel van Fr pr A de kalkoen en binnenin. Leg de kalkoen in een grote schaal, kruid met peper en zout, en bestrooi 6 met gehakte tijm. Bedek met aluminiumfolie en A x ee schuif 1 u in de oven. Verwijder het aluminiumfolie Ÿ 3 en laat de kalkoen nog 1 u braden, terwijl je hem 2 À regelmatig met braadvocht overgiet (reken in 7 totaal 40 min/kg). Me Ren 5 En © Maak de puree: schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Doe ze in een kookpot, giet er water bij tot 4 ñ A van de hoogte van de selderblokjes EN on en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de 55 kook. Verlaag het vuur en kook zonder deksel \ 4 op een matig vuurtje, tot de bouillon bijna 0 4 Ar | À HEE RA e volledig ingekookt is (: 30 min). Giet af en laat de he knolselderblokjes nog even in de kookpot op het \} 1 à ze Li a vuur drogen. Plet ze met een pureestamper, breng à » op smaak met peper en zout, en kruid naar eigen 5 L smaak met nootmuskaat. / N na © Maak de saus: hak de sjalot en het teentje knoflook. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in u een steelpan met de gesmolten boter. Giet er de à @ % + Ne witte wijn bij, laat bijna helemaal inkoken en voeg 4 8 de gevogeltefond toe. Laat op een matig vuurtje Re > f AN met inkoken. Haal de pan van het vuur. Voeg we de zure room en de waterkers toe, mix en breng in Na à. en verder op smaak. os © Bak de blaadjes van de kruiden kort in hete olie = hs (160°C). Zorg ervoor dat de blaadjes niet vochtig zijn en dompel slechts een kleine hoeveelheid te Pie ii De kluine touch per bakbeurt in de olie. Laat de kruiden op keukenpapier uitlekken. = van de chef: de 9 Werk de kalkoen af met gefrituurde blaadjes. BR Pa Serveer met de saus en de puree. “ en ®- weak dubbel zoveel kralselderpuree alsje een licht voorgerechtje hebt voorzien en weinig aperitiefhapjes. 71
Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 71