Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 40
Hier is pagina 40 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
5 VANDAAG KOOP IK …
GEGRILDE KREEFT
CARPACCIO VAN SINT-JAKOBSNOTEN
MET KRUIDENBOTER EN
Ò_ EN BLOEMKOOL MET GRANAATAPPEL
KREEFTENSAUS MET MANGO
ENTREE ONE
A 4 PERS.
Vetten:11g - Koolhydraten:8
206
Vezels: 28 - Elvitten:9 g
Vetten: 33 g -Koolhydraten: 33 8,
8
Vezels: 4g- Ebvitten: 468
+ 200 g sintjakobsnoten
+ 4 bussel koriander
+ 2elrijstazin
Ù
+ MY bloemkool
Voor de dressing:
+ 4eloljfolie
» 4 levende kreeften van
Voor de saus:
dan
MARQUES
+ 1 limoen
» 1 limoen
+ Espelettepeper
450 g/stuk (of 2 kreeften
+ Hmango
+ granaatappel
… % granaatappel
… Zout
van 800 g/stuk)
+ K citroen
+ Lmango
« 3 sjalotten
© Maak de dressing: pers het sap van de halve granaatappel in een
« Usblokjes
+ 2divitte win
MARQUES CASA
citruspers. Meng 2 el granaatappelsap met het sap van de limoen en
+ 100 g boter
+ 1,9 di schaaldierenfond
DE CONCHA
«Og gemengde verse
+ 1,9 di kalfsfond
de rest van ingrediënten.
CHARDONNAY 2019
© Snijd de bloemkool met de mandoline in fijne plakjes. Snijd
kruiden: basilicum,
« Lel tomatenconcentraat
Chili
de sint-jakobsnoten en de limoen in ultrafijne plakjes. Schik
rucola, peterselie,
+ 2elolijfolie
Rijke enelegarte wijn
koriander
2 50 g boter
met delicate aroma's
alles in een grote schaal of op individuele borden. Bestrooi met
granaatappelpitten en blaadjes koriander.
- Espelettepeper
+ 6takfes tim
van witte peren.
+ 1008 grof zeezout
+ teentje knoflook
9 Besprenkel de carpaccio met dressing en dien meteen op.
« A klespelettepeper
Serveer de dressing eventueel apart, zodat iedereen er naar eigen
2 Peper en zout
smaak kan toevoegen
Zet de sint-jakobsnaten 1u op voorhand in de diepvriezer, zo worden ze harder
@ Maak de saus: mix het vruchtvlees van
5
en kun je ze gemakkelijker snijden.
de halve mango met het sap van de citroen
en de espelettepeper. Hak de sjalotten grof
en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in een
steelpan met de olijfolie, het gehalveerde
Ns SPAGHETTI MET KNOFLOOK EN
gepelde teentje knoflook en de tijm. Giet er
GEFLAMBEERDE GAMBA'S MET PASTIS
de witte wijn bij, laat op een hoog vuur bijna
30 MIN (+1 U MARINEERTIJD)
EEE:
4 PERS.
volledig inkoken en voeg de 2 fonds toe.
Laat op een matig vuurtje met % inkoken
Vetten:29 g- Koolhydraten: 80
en giet dan door een puntzeef. Voeg het
®
Vezels:5g -Eiwiten: 388
tomatenconcentraat en de gemixte mango
- 600 g gekookte
+ 30 boter
+ 6 grote verse teentjes
toe. Breng verder op smaak
biogamba's
+ 8el olifolie
knoflook
@ Breng intussen 31 water met het zeezout
CURTIUS
7% ale
« 2 biocitroenen
« 12takjes oregano
« 1 rode peper
aan de kook in een heel grote kookpot.
Een bier meteen
+ 400 g spaghetti
« 12takjes tijm
- Peper en zout
Dompel er 1 kreeft in, met de kop eerst. Zet
licht aroma en een
+ 1,8 d pastis
+ Lbussel bladpeterselie
het deksel op de pot, breng opnieuw aan
verfrissende smaak.
de kook en reken 1 min kooktijd per 100 g
© Doe de gamba's in een schaal. Schil de citroenen zo dun mogelijk
Giet af en laat de kreeft meteen schrikken
en snijd de schil in dikke slierten. Verdeel ze over de gamba's samen
in water met ijsblokjes. Kook de andere
met het sap van de citroenen. Voeg de helft van de pastis toe, de helft
kreeften één voor één op dezelfde manier.
van de olijfolie, de helft van de oregano- en tijmtakjes. Meng alles, dek
9 Verwarmde oven voor op grillstand
af en laat 1 u in de koelkast rusten.
Meng de malse boter met de fijngehakte
© Hak de teentjes knoflook, de rode peper en de helft van de
kruiden, espelettepeper en zout. Bedek een
plukjes bladpeterselie fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje in een grote
ovenplaat met bakpapier, snijd de kreeften
sauteerpan of een wok, met 3 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en
in 2 en leg ze op de ovenplaat. Verdeel er de
laat 10 min op een heel zacht vuurtje slinken. Haal de pan van het vuur
kruidenboter over en bak 7 min goudbruin in
en laat rusten, met het deksel.
de oven (houd ze in het oog)
© Kook de spaghetti in kokend gezouten water, 2 min minder dan op
© Snijd de mango in kleine blokjes. Warm
de verpakking aangeduid. Giet ze af en houd 2 pollepels kookvocht
de saus op, haal de pan van het vuur en voeg
apart. Giet dit kookvocht in de sauteerpan en voeg de rest van de
de koude boter in kleine stukjes toe. Klop tot
gehakte peterselie toe, de spaghetti en de boter. Fruit op een matig
STELLENBOSCH
een homogene saus op.
VINEYARDS
vuurtje en breng verder op smaak.
9 Serveer de kreeften met de saus en
SAUVIGNON BLANC
© Fruit intussen de gamba's en hun marinade op een hoog vuur, in
de mangoblokjes. Werk af met wat verse
2020
een heel grote braadpan met Lel olijfolie. Zet de dampkap af (heel
kruiden naar keuze.
Zuid-Al
ika
belangrijk!) zodra het vocht goed is ingekookt, besprenkel met de rest
Verfijnd en
van de pastis en flambeer.
evenwichtig, met een
© Dresseer de spaghetti in diepe borden en verdeel er de gamba's
fruitige toets die zich
bovenop. Werk af met tijm en oregano. Dien meteen op.
in je mond ontwikkelt.
40 ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.