Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 40




Hier is pagina 40 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

5 VANDAAG KOOP IK …

GEGRILDE KREEFT

CARPACCIO VAN SINT-JAKOBSNOTEN

MET KRUIDENBOTER EN

Ò_ EN BLOEMKOOL MET GRANAATAPPEL

KREEFTENSAUS MET MANGO

ENTREE ONE

A 4 PERS.

Vetten:11g - Koolhydraten:8

206

Vezels: 28 - Elvitten:9 g

Vetten: 33 g -Koolhydraten: 33 8,

8

Vezels: 4g- Ebvitten: 468

+ 200 g sintjakobsnoten

+ 4 bussel koriander

+ 2elrijstazin

Ù

+ MY bloemkool

Voor de dressing:

+ 4eloljfolie

» 4 levende kreeften van

Voor de saus:

dan

MARQUES

+ 1 limoen

» 1 limoen

+ Espelettepeper

450 g/stuk (of 2 kreeften

+ Hmango

+ granaatappel

… % granaatappel

… Zout

van 800 g/stuk)

+ K citroen

+ Lmango

« 3 sjalotten

© Maak de dressing: pers het sap van de halve granaatappel in een

« Usblokjes

+ 2divitte win

MARQUES CASA

citruspers. Meng 2 el granaatappelsap met het sap van de limoen en

+ 100 g boter

+ 1,9 di schaaldierenfond

DE CONCHA

«Og gemengde verse

+ 1,9 di kalfsfond

de rest van ingrediënten.

CHARDONNAY 2019

© Snijd de bloemkool met de mandoline in fijne plakjes. Snijd

kruiden: basilicum,

« Lel tomatenconcentraat

Chili

de sint-jakobsnoten en de limoen in ultrafijne plakjes. Schik

rucola, peterselie,

+ 2elolijfolie

Rijke enelegarte wijn

koriander

2 50 g boter

met delicate aroma's

alles in een grote schaal of op individuele borden. Bestrooi met

granaatappelpitten en blaadjes koriander.

- Espelettepeper

+ 6takfes tim

van witte peren.

+ 1008 grof zeezout

+ teentje knoflook

9 Besprenkel de carpaccio met dressing en dien meteen op.

« A klespelettepeper

Serveer de dressing eventueel apart, zodat iedereen er naar eigen

2 Peper en zout

smaak kan toevoegen

Zet de sint-jakobsnaten 1u op voorhand in de diepvriezer, zo worden ze harder

@ Maak de saus: mix het vruchtvlees van

5

en kun je ze gemakkelijker snijden.

de halve mango met het sap van de citroen

en de espelettepeper. Hak de sjalotten grof

en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in een

steelpan met de olijfolie, het gehalveerde

Ns SPAGHETTI MET KNOFLOOK EN

gepelde teentje knoflook en de tijm. Giet er

GEFLAMBEERDE GAMBA'S MET PASTIS

de witte wijn bij, laat op een hoog vuur bijna

30 MIN (+1 U MARINEERTIJD)

EEE:

4 PERS.

volledig inkoken en voeg de 2 fonds toe.

Laat op een matig vuurtje met % inkoken

Vetten:29 g- Koolhydraten: 80

en giet dan door een puntzeef. Voeg het

®

Vezels:5g -Eiwiten: 388

tomatenconcentraat en de gemixte mango

- 600 g gekookte

+ 30 boter

+ 6 grote verse teentjes

toe. Breng verder op smaak

biogamba's

+ 8el olifolie

knoflook

@ Breng intussen 31 water met het zeezout

CURTIUS

7% ale

« 2 biocitroenen

« 12takjes oregano

« 1 rode peper

aan de kook in een heel grote kookpot.

Een bier meteen

+ 400 g spaghetti

« 12takjes tijm

- Peper en zout

Dompel er 1 kreeft in, met de kop eerst. Zet

licht aroma en een

+ 1,8 d pastis

+ Lbussel bladpeterselie

het deksel op de pot, breng opnieuw aan

verfrissende smaak.

de kook en reken 1 min kooktijd per 100 g

© Doe de gamba's in een schaal. Schil de citroenen zo dun mogelijk

Giet af en laat de kreeft meteen schrikken

en snijd de schil in dikke slierten. Verdeel ze over de gamba's samen

in water met ijsblokjes. Kook de andere

met het sap van de citroenen. Voeg de helft van de pastis toe, de helft

kreeften één voor één op dezelfde manier.

van de olijfolie, de helft van de oregano- en tijmtakjes. Meng alles, dek

9 Verwarmde oven voor op grillstand

af en laat 1 u in de koelkast rusten.

Meng de malse boter met de fijngehakte

© Hak de teentjes knoflook, de rode peper en de helft van de

kruiden, espelettepeper en zout. Bedek een

plukjes bladpeterselie fijn. Fruit ze op een zacht vuurtje in een grote

ovenplaat met bakpapier, snijd de kreeften

sauteerpan of een wok, met 3 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en

in 2 en leg ze op de ovenplaat. Verdeel er de

laat 10 min op een heel zacht vuurtje slinken. Haal de pan van het vuur

kruidenboter over en bak 7 min goudbruin in

en laat rusten, met het deksel.

de oven (houd ze in het oog)

© Kook de spaghetti in kokend gezouten water, 2 min minder dan op

© Snijd de mango in kleine blokjes. Warm

de verpakking aangeduid. Giet ze af en houd 2 pollepels kookvocht

de saus op, haal de pan van het vuur en voeg

apart. Giet dit kookvocht in de sauteerpan en voeg de rest van de

de koude boter in kleine stukjes toe. Klop tot

gehakte peterselie toe, de spaghetti en de boter. Fruit op een matig

STELLENBOSCH

een homogene saus op.

VINEYARDS

vuurtje en breng verder op smaak.

9 Serveer de kreeften met de saus en

SAUVIGNON BLANC

© Fruit intussen de gamba's en hun marinade op een hoog vuur, in

de mangoblokjes. Werk af met wat verse

2020

een heel grote braadpan met Lel olijfolie. Zet de dampkap af (heel

kruiden naar keuze.

Zuid-Al

ika

belangrijk!) zodra het vocht goed is ingekookt, besprenkel met de rest

Verfijnd en

van de pastis en flambeer.

evenwichtig, met een

© Dresseer de spaghetti in diepe borden en verdeel er de gamba's

fruitige toets die zich

bovenop. Werk af met tijm en oregano. Dien meteen op.

in je mond ontwikkelt.

40 ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.