Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 21
Hier is pagina 21 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
SEIZOENSFRUIT EN -GROENTEN Fm
SOEP VAN PASTINAAK
PASTINAAKCHIPS EN GEROOSTERDE
PASTINAAK UIT DE OVEN
MET OESTERS EN ZEEKRAAL
KNOLSELDERDIP MET TRUFFEL
MET YOGHURTSAUS
Verten:13g - Koolhydraten: 24g
Vetten: 15 g- Koolhydraten: 17g
Verten:6g - Koolhydraten: 19g
9
Vezels:9g- Eiwitten: 0g
0®
Vezeis: 0g- Eiwitten.äg
(LL
Vezels: 6g “Eiwitten: 38
Schil 4 grote pastinaken (: 800 g) en
Bak 1 hele knolselder gedurende
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil
snijd ze in kleine stukken. Hak
3u in een voorverwarmde oven van
6 grote pastinaken (: 1,2 kg) en snijd
3 grote sjalotten grof. Fruit alles op een
180°C. Verlaag de oventemperatuur
ze in de lengte. Bedek een ovenplaat met
matig vuurtje in een stoofpan met
tot 110°C. Snijd 4 ongeschilde en
bakpapier, schik er de pastinaakstukken
30 g gesmolten boter. Voeg na 5 min
schoongeborstelde grote pastinaken
op en besprenkel ze met 3 el olijfolie.
11 water toe, samen met 2 verkruimelde
(800 g) met de mandoline in ultrafijne
Kruid met peper en zout en schuif
gevogeltebouillonblokjes en
plakjes. Bedek meerdere ovenplaten
45 min in de oven. Meng 180 g volle
2 laurierblaadjes. Breng aan de kook
met bakpapier en verdeel er de
yoghurt natuur met de fijngehakte
en laat 25 min op een zacht vuurtje
pastinaakplakjes over. Schuif ze 30 min
blaadjes van 2 takjes munt, 1 geperst
pruttelen. Verwijder de laurierblaadjes,
mee in de oven, tot de chips krokant
teentje knoflook, peper en zout.
mix fijn en breng verder op smaak. Bak
en goudbruin zijn. Mix het vruchtvlees
Serveer de pastinaken met de saus en
100 g zeekraal kort (hij moet krokant
van de knolselder fijn met 1 dl
Lel gedroogde veenbessen. Werk af
blijven) in een braadpan met
gevogeltefond, 1 dl zonnebloemolie
met munt. Heerlijk als aperitiefhapje!
Lel olijfolie. Open 12 holle oesters en
en de olie van 1 kleine bokaal
leg ze in de borden met de hete velouté
carpaccio van zomertruffels taste
PASTINAAKPUREE, GEPOCHEERD El
om ze lichtjes te pocheren. Werk af met
of Inspirations (50 g) tot een heel
EN GRIJZE GARNALEN
zeekraal en serveer.
gladde saus. Breng de saus verder op
smaak en laat ze tot kamertemperatuur
jo)
afkoelen. Bestrooi de pastinaakchips
Vetten:50 g - Koolhydraten: 31 8
met fleur de sel. Werk de dipsaus af
ae
Vezels.rg- Eiwitien: 308
met de truffelcarpaccio en schik er
PO
de pastinaakchips rondom.
Voor een mooi homogeen resultaat wissel je
de ovenplaten best om de 10 min van plaats
Schil 3 pastinaken (: 500 g) en
500 g bloemige aardappelen. Snijd
tijdens het bakken van de chips.
ze in stukken, doe ze in een kookpot,
overgiet ze met koud water en breng,
PASTINAAKRISOTTO MET CANTHARELLEN EN TRUFFEL
aan de kook. Laat 20 min sudderen. Giet
© 35 MIN © GEMAKKELUK
[3
4 PERS.
de groenten af en doe ze opnieuw in de
Vetten: 29g - Koolhydraten: 53g
kookpot, maar zet de pan niet terug op het
9
Vezels.6g- Eiwitten:16g
vuur. Voeg 20 g boter toe, plet met een
pureestamper en kruid met peper en zout.
Schil 2 grote pastinaken (- 400 g), snijd ze in heel kleine blokjes en houd apart.
Mix % van 1 gehakte bussel bieslook
Breng 1 l water met 2 gevogeltebouillonblokjes aan de kook. Zet het deksel op de
fijn met 1,5 dl slaolie. Breng verder op
pan en houd warm. Hak 2 sjalotten fijn en fruit ze 2 min op een zacht vuurtje in een
smaak. Verwarm een grote kookpot
stoofpan met 25 g boter. Voeg 120 g ‘pancetta carbonara’ Rosa dell’Angelo toe,
water tot net onder het kookpunt. Bekleed
samen met 2 geperste teentjes knoflook en bak op een matig vuurtje goudbruin.
intussen 4 vuurvaste potjes met een
Voeg de pastinaakblokjes, 200 g arboriorijst en 1 kruidentuiltje toe. Fruit ze 2 min
groot stuk licht geoliede vershoudfolie.
en kruid ze met peper en zout. Giet er 2 dl witte wijn bij en laat hem bijna helemaal
Breek 1 ei (4 in totaal) in elk potje,
inkoken. Laat nog 18 à 20 min sudderen en voeg beetje bij beetje de warme bouillon
maak bundeltjes met de vershoudfolie en
toe naarmate hij geabsorbeerd wordt. Fruit intussen 1 fijngehakte sjalot in een grote
dompel ze in het water. Pocheer de eieren
braadpan, met Lel olijfolie en 15 g boter. Voeg na 2 min 200 g cantharellen toe
naargelang hun grootte 3 tot 4 min. Laat
en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin. Voeg 4 gehakte takjes bladpeterselie
ze in ijskoud water schrikken en pak ze
toe en breng verder op smaak. Roer 40 g geraspte parmigiano onder de risotto, zet
voorzichtig uit. Serveer de hete stoemp
het deksel op de pan, haal de pan van het vuur en laat 2 min rusten. Dien de risotto
met 500 g gepelde grijze garnalen en
meteen op met de cantharellen. Rasp 1 verse truffel met een speciale kleine rasp of
de eieren. Besprenkel met een scheutje
een dunschiller boven elk bord of boven de dienschotel.
bieslookolie en werk af met de rest van
de gehakte bieslook (en eventueel met
@- wete sono raar eigen smaak af mat bldpeersaieafvrse im.
een beetje bladpeterselie).
21