Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 21




Hier is pagina 21 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

SEIZOENSFRUIT EN -GROENTEN Fm

SOEP VAN PASTINAAK

PASTINAAKCHIPS EN GEROOSTERDE

PASTINAAK UIT DE OVEN

MET OESTERS EN ZEEKRAAL

KNOLSELDERDIP MET TRUFFEL

MET YOGHURTSAUS

Verten:13g - Koolhydraten: 24g

Vetten: 15 g- Koolhydraten: 17g

Verten:6g - Koolhydraten: 19g

9

Vezels:9g- Eiwitten: 0g



Vezeis: 0g- Eiwitten.äg

(LL

Vezels: 6g “Eiwitten: 38

Schil 4 grote pastinaken (: 800 g) en

Bak 1 hele knolselder gedurende

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil

snijd ze in kleine stukken. Hak

3u in een voorverwarmde oven van

6 grote pastinaken (: 1,2 kg) en snijd

3 grote sjalotten grof. Fruit alles op een

180°C. Verlaag de oventemperatuur

ze in de lengte. Bedek een ovenplaat met

matig vuurtje in een stoofpan met

tot 110°C. Snijd 4 ongeschilde en

bakpapier, schik er de pastinaakstukken

30 g gesmolten boter. Voeg na 5 min

schoongeborstelde grote pastinaken

op en besprenkel ze met 3 el olijfolie.

11 water toe, samen met 2 verkruimelde

(800 g) met de mandoline in ultrafijne

Kruid met peper en zout en schuif

gevogeltebouillonblokjes en

plakjes. Bedek meerdere ovenplaten

45 min in de oven. Meng 180 g volle

2 laurierblaadjes. Breng aan de kook

met bakpapier en verdeel er de

yoghurt natuur met de fijngehakte

en laat 25 min op een zacht vuurtje

pastinaakplakjes over. Schuif ze 30 min

blaadjes van 2 takjes munt, 1 geperst

pruttelen. Verwijder de laurierblaadjes,

mee in de oven, tot de chips krokant

teentje knoflook, peper en zout.

mix fijn en breng verder op smaak. Bak

en goudbruin zijn. Mix het vruchtvlees

Serveer de pastinaken met de saus en

100 g zeekraal kort (hij moet krokant

van de knolselder fijn met 1 dl

Lel gedroogde veenbessen. Werk af

blijven) in een braadpan met

gevogeltefond, 1 dl zonnebloemolie

met munt. Heerlijk als aperitiefhapje!

Lel olijfolie. Open 12 holle oesters en

en de olie van 1 kleine bokaal

leg ze in de borden met de hete velouté

carpaccio van zomertruffels taste

PASTINAAKPUREE, GEPOCHEERD El

om ze lichtjes te pocheren. Werk af met

of Inspirations (50 g) tot een heel

EN GRIJZE GARNALEN

zeekraal en serveer.

gladde saus. Breng de saus verder op

smaak en laat ze tot kamertemperatuur

jo)

afkoelen. Bestrooi de pastinaakchips

Vetten:50 g - Koolhydraten: 31 8

met fleur de sel. Werk de dipsaus af

ae

Vezels.rg- Eiwitien: 308

met de truffelcarpaccio en schik er

PO

de pastinaakchips rondom.

Voor een mooi homogeen resultaat wissel je

de ovenplaten best om de 10 min van plaats

Schil 3 pastinaken (: 500 g) en

500 g bloemige aardappelen. Snijd

tijdens het bakken van de chips.

ze in stukken, doe ze in een kookpot,

overgiet ze met koud water en breng,

PASTINAAKRISOTTO MET CANTHARELLEN EN TRUFFEL

aan de kook. Laat 20 min sudderen. Giet

© 35 MIN © GEMAKKELUK

[3

4 PERS.

de groenten af en doe ze opnieuw in de

Vetten: 29g - Koolhydraten: 53g

kookpot, maar zet de pan niet terug op het

9

Vezels.6g- Eiwitten:16g

vuur. Voeg 20 g boter toe, plet met een

pureestamper en kruid met peper en zout.

Schil 2 grote pastinaken (- 400 g), snijd ze in heel kleine blokjes en houd apart.

Mix % van 1 gehakte bussel bieslook

Breng 1 l water met 2 gevogeltebouillonblokjes aan de kook. Zet het deksel op de

fijn met 1,5 dl slaolie. Breng verder op

pan en houd warm. Hak 2 sjalotten fijn en fruit ze 2 min op een zacht vuurtje in een

smaak. Verwarm een grote kookpot

stoofpan met 25 g boter. Voeg 120 g ‘pancetta carbonara’ Rosa dell’Angelo toe,

water tot net onder het kookpunt. Bekleed

samen met 2 geperste teentjes knoflook en bak op een matig vuurtje goudbruin.

intussen 4 vuurvaste potjes met een

Voeg de pastinaakblokjes, 200 g arboriorijst en 1 kruidentuiltje toe. Fruit ze 2 min

groot stuk licht geoliede vershoudfolie.

en kruid ze met peper en zout. Giet er 2 dl witte wijn bij en laat hem bijna helemaal

Breek 1 ei (4 in totaal) in elk potje,

inkoken. Laat nog 18 à 20 min sudderen en voeg beetje bij beetje de warme bouillon

maak bundeltjes met de vershoudfolie en

toe naarmate hij geabsorbeerd wordt. Fruit intussen 1 fijngehakte sjalot in een grote

dompel ze in het water. Pocheer de eieren

braadpan, met Lel olijfolie en 15 g boter. Voeg na 2 min 200 g cantharellen toe

naargelang hun grootte 3 tot 4 min. Laat

en bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin. Voeg 4 gehakte takjes bladpeterselie

ze in ijskoud water schrikken en pak ze

toe en breng verder op smaak. Roer 40 g geraspte parmigiano onder de risotto, zet

voorzichtig uit. Serveer de hete stoemp

het deksel op de pan, haal de pan van het vuur en laat 2 min rusten. Dien de risotto

met 500 g gepelde grijze garnalen en

meteen op met de cantharellen. Rasp 1 verse truffel met een speciale kleine rasp of

de eieren. Besprenkel met een scheutje

een dunschiller boven elk bord of boven de dienschotel.

bieslookolie en werk af met de rest van

de gehakte bieslook (en eventueel met

@- wete sono raar eigen smaak af mat bldpeersaieafvrse im.

een beetje bladpeterselie).

21