Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 69




Hier is pagina 69 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENCHALLENGE F5

GRIETFILETS EN GEGRILDE

GROENTEN, EMULSIE VAN

ee

PARMIGIANO

2.

Vetten:39 g - Koolhydraten: 26

®

Vezels: 10 g- Elwitten:58 8,

800 g grietfilets

- Peper en zout

1 kg wortelgroenten

Voor de emulsie:

naar keuze pastinaak,

100 g parmigiano

rapen, wortelen van

5 dl melk

4

verschillende kleuren,

15 boter

s

peterselienortel...

2 gevogeltebouillon-

À

>.

Bel olijfolie

blokjes

%

Atakjes rozemarijn

1 laurierblaadje

&takjes tim

4 takjes tijm

=.

2takjes oregano

Peper en zout

Le

2teentjes knoflook

© Verwarm de oven voor op 180°C.

Borstel de ongeschilde groenten

schoon. Snijd ze in grote stukken en

meng ze in een grote schaal met de

=

helft van de olijfolie, de rozemarijn,

LA

de oregano, de helft van de tijm,

in

N

de ongepelde gehalveerde teentjes

knoflook, peper en zout. Schuif 1 u in

/&

un

de oven en meng intussen af en toe.

f

nr

@ Maak de emulsie: doe de melk,

EN

11 water, de bouillonblokjes, het

De kleine touch

laurierblaadje en de tijm in een

Ei

van de chef:

grote steelpan. Voeg de grof gehakte

En

a

parmigiano toe en warm zachtjes op.

Laat alles gedurende 1 u op een heel

zacht vuurtje pruttelen. Breng verder

3

op smaak.

© Plooi de grietfilets in 3. Schik ze

Sa

1)

in een grote geoliede ovenschaal,

besprenkel ze met een scheutje olijfolie.

\

Kruid de vis met peper en zout. Schuif

de schaal 8 min in de oven (boven

de groenten).

© Giet de basis voor de emulsie door

een puntzeef. Voeg de boter in kleine

stukken toe en mix tot een schuimige

en luchtige saus. Overgiet de grietfilets

met de emulsie en serveer er de

gegrilde groenten bij. Werk af met tijm.

ens

RR

zi

ne

>- Gebruikookde krsten van de parmigano in

-

v

de emulsie. Beter nog: gebruik gerust enkel

LUE

LD

de korsten! #lesswaste

DE VERSIE VAN

|

SOFIE DUMONT

69