Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 96
Hier is pagina 96 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
5 DO IT YOURSELF
GARNAALKROKETTEN
FALAFELS MET GRIJZE GARNALEN
MET KNOLSELDER EN CURRY
© 1.15 U + 20 MIN EN 6 X 3 MIN BAKTIJD (+14 U KOELTIJD)
Vetten:19 g -Koolhydraten: 10 g
©0®
Vezels:4g- Eiwitten: 138
RUTRI
ORE
Vetten:34 g - Koolhydraten 35g
- 400 g gepelde grijze garnalen
« 250 g droge kikkererwten
+ 10 g basilicum
9
Vezels:4 g- Eviten:18g
«lei
» 1 dl arachideolie
« Leentje knoflook
+ 400 g gepelde grijze
- Peper en zout
« 3gmte citroenen
+ 1 frituurbad
« Chlipoeder
» Irode ui
+ 10 gkoriander
- Peper en zout
gamalen
Om te paneren, te frituren
» 2eidooiers
en af te werken:
+ 1 knolselder
» 6 eieren
© Laat de kikkererwten 12 u op voorhand in koud water weken
9 Giet de kikkererwten af en mix ze met de arachideolie, de gehakte kruiden,
+ 100 gbloem
2 3 grote limoenen
de gesnipperde rode ui, het geperste teentje knoflook en het ei. Giet de
» 1dl room
+ 200 bloem
+ 2 groentebouillonblokjes
+ 300 g panko
bereiding in een slakom, voeg de garnalen toe, kruid naar eigen smaak met
chilipoeder en breng verder op smaak. Dek af en laat 1 uin de koelkast rusten
+ 5 gelatineblaadjes
+ 1 frituurbad
+ 100 gboter
1 bosje oregano
© Vorm bolletjes met een ijsschep. Bedek een dienschotel met bakpapier,
- 3 afgestreken el curry
- Peper en zout
schik er de falafels op en laat ze 3 u in de koelkast rusten (of lu in
de diepvriezer)
@ Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
@ Bak de falafels per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (+ 3 min per
schil de knolselder en snijd hem in blokjes
bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met
Breng de knolselderblokjes en de bouillonblokjes
citroen. Werk eventueel af met tijm, basilicum of koriander.
ı
aan de kook in een kookpot met 11 water. Laat
nog 20 min op een zacht vuurtje sudderen en
Vries gerust een deel van de rauwe falafels in voor een andere keer.
Heb je er te veel gebakken? Warm ze gewoon in de oven op.
mix tot een fijne soep
9 Smelt de boter in een kookpot, bestuif met
bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur
ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend 7 dl
GARNAALKROKETTEN MET KRUIDEN
soep bij. Voeg de curry toe en laat 2 min op een
zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur
IN EEN AMANDELKORSTJE
en roer er de uitgewrongen gelatineblaadjes
onder. Meng de eidooiers met de room, giet
bij de bereiding en voeg dan de garnalen toe
Vetten:60g -Koalhydraten:23g
Breng verder op smaak. Bedek een bakplaat met
®
Vezels 5g- Eiwitten: 238
bakpapier, verdeel er de bereiding over en laat
« 400 g gepelde grijze garnalen
«50 g verse kruiden naar
Om te paneren, te frituren en
ze 12 uin de koelkast rusten.
» 2 eidoviers
keuze: peterselie, koriander,
af te werken:
9 Haal de bereiding uit de vorm en snijd ze in
» Kcitroen
bieslook
6 eieren
24 porties. Rol de kroketjes in de bloem, haal
+ 100 gbloëm
+ Lel'Aromat®’ Knorr
3 grote citroenen
ze dan met een lepel door de (met peper en
+ 5 di volle melk
» 1tube saffraandraadjes
200 g bloem
zout) losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in de
» 3 dl room
Delhaize
300 g amandelpoeder
panko. Herhaal alle stappen om een mooie korst
+ 5 gelatineblaadjes
- Peper en zout
1 frituurbad
+ 100 gboter
1 bosje krulpeterselie
te vormen. Laat de kroketjes minstens 2 u in de
koelkast rusten.
… Peper en zout
© Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
© Bak de kroketjes per 4 goudbruin in hete olie
van 180°C (+ 3 min per bakbeurt). Laat ze op
@ Smelt de boter in een kookpot, bestuif met bloem en meng 2 min. Giet
keukenpapier uitlekken en bak eventueel ook de
er beetje bij beetje en al kloppend de melk bij. Voeg de Aromat* toe, laat
oregano in de olie. Dien meteen op met limoen
2 min op een zacht vuurtje inkoken en haal de pan van het vuur. Roer er de
uitgewrongen gelatineblaadjes en de saffraan onder. Meng de eidooiers met
> Vervang de panko eventeel door
E
de room, giet bij de bereiding en voeg dan de garnalen, het citroensap en de
ongesuikerde lichtgeplette cornflakes.
fijngehakte kruiden toe. Breng verder op smaak. Bedek een bakplaat met
Dm
bakpapier, verdeel er de bereiding over en laat ze 12 u in de koelkast rusten,
© Haal de bereiding uit de vorm en snijd ze in 24 porties. Rol de kroketjes door
*T IS KLAAR!
de bloem, haal ze dan met een lepel door de (met peper en zout) losgeklopte
eieren en rol ze ten slotte in het amandelpoeder. Herhaal alle stappen om een
mr
GARNAALKROKETTEN
mooie korst te vormen. Laat de kroketjes minstens 2 u in de koelkast rusten.
VOOR DE OVEN
O Bak de kroketjes per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (+ 3 min per
Garnaalkroketten die je zowel in
bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak ook de krulpeterselie in
de oven, airfryer of friteuse lekker
de olie. Dien meteen op met citroen.
krokant bakt. Met maar liefst 28%
garnalen in de vulling, goed voor
à
Je kunt de kroketjes ook ineen 50/50-mengsel van paneermeel
ALVA) een Nutri-Score C … Njam!
;
ichtgeplette amandelschilfers paneren.
96