Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 96




Hier is pagina 96 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

5 DO IT YOURSELF

GARNAALKROKETTEN

FALAFELS MET GRIJZE GARNALEN

MET KNOLSELDER EN CURRY

© 1.15 U + 20 MIN EN 6 X 3 MIN BAKTIJD (+14 U KOELTIJD)

Vetten:19 g -Koolhydraten: 10 g

©0®

Vezels:4g- Eiwitten: 138

RUTRI

ORE

Vetten:34 g - Koolhydraten 35g

- 400 g gepelde grijze garnalen

« 250 g droge kikkererwten

+ 10 g basilicum

9

Vezels:4 g- Eviten:18g

«lei

» 1 dl arachideolie

« Leentje knoflook

+ 400 g gepelde grijze

- Peper en zout

« 3gmte citroenen

+ 1 frituurbad

« Chlipoeder

» Irode ui

+ 10 gkoriander

- Peper en zout

gamalen

Om te paneren, te frituren

» 2eidooiers

en af te werken:

+ 1 knolselder

» 6 eieren

© Laat de kikkererwten 12 u op voorhand in koud water weken

9 Giet de kikkererwten af en mix ze met de arachideolie, de gehakte kruiden,

+ 100 gbloem

2 3 grote limoenen

de gesnipperde rode ui, het geperste teentje knoflook en het ei. Giet de

» 1dl room

+ 200 bloem

+ 2 groentebouillonblokjes

+ 300 g panko

bereiding in een slakom, voeg de garnalen toe, kruid naar eigen smaak met

chilipoeder en breng verder op smaak. Dek af en laat 1 uin de koelkast rusten

+ 5 gelatineblaadjes

+ 1 frituurbad

+ 100 gboter

1 bosje oregano

© Vorm bolletjes met een ijsschep. Bedek een dienschotel met bakpapier,

- 3 afgestreken el curry

- Peper en zout

schik er de falafels op en laat ze 3 u in de koelkast rusten (of lu in

de diepvriezer)

@ Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.

@ Bak de falafels per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (+ 3 min per

schil de knolselder en snijd hem in blokjes

bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met

Breng de knolselderblokjes en de bouillonblokjes

citroen. Werk eventueel af met tijm, basilicum of koriander.

ı

aan de kook in een kookpot met 11 water. Laat

nog 20 min op een zacht vuurtje sudderen en

Vries gerust een deel van de rauwe falafels in voor een andere keer.

Heb je er te veel gebakken? Warm ze gewoon in de oven op.

mix tot een fijne soep

9 Smelt de boter in een kookpot, bestuif met

bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur

ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend 7 dl

GARNAALKROKETTEN MET KRUIDEN

soep bij. Voeg de curry toe en laat 2 min op een

zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur

IN EEN AMANDELKORSTJE

en roer er de uitgewrongen gelatineblaadjes

onder. Meng de eidooiers met de room, giet

bij de bereiding en voeg dan de garnalen toe

Vetten:60g -Koalhydraten:23g

Breng verder op smaak. Bedek een bakplaat met

®

Vezels 5g- Eiwitten: 238

bakpapier, verdeel er de bereiding over en laat

« 400 g gepelde grijze garnalen

«50 g verse kruiden naar

Om te paneren, te frituren en

ze 12 uin de koelkast rusten.

» 2 eidoviers

keuze: peterselie, koriander,

af te werken:

9 Haal de bereiding uit de vorm en snijd ze in

» Kcitroen

bieslook

6 eieren

24 porties. Rol de kroketjes in de bloem, haal

+ 100 gbloëm

+ Lel'Aromat®’ Knorr

3 grote citroenen

ze dan met een lepel door de (met peper en

+ 5 di volle melk

» 1tube saffraandraadjes

200 g bloem

zout) losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in de

» 3 dl room

Delhaize

300 g amandelpoeder

panko. Herhaal alle stappen om een mooie korst

+ 5 gelatineblaadjes

- Peper en zout

1 frituurbad

+ 100 gboter

1 bosje krulpeterselie

te vormen. Laat de kroketjes minstens 2 u in de

koelkast rusten.

… Peper en zout

© Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.

© Bak de kroketjes per 4 goudbruin in hete olie

van 180°C (+ 3 min per bakbeurt). Laat ze op

@ Smelt de boter in een kookpot, bestuif met bloem en meng 2 min. Giet

keukenpapier uitlekken en bak eventueel ook de

er beetje bij beetje en al kloppend de melk bij. Voeg de Aromat* toe, laat

oregano in de olie. Dien meteen op met limoen

2 min op een zacht vuurtje inkoken en haal de pan van het vuur. Roer er de

uitgewrongen gelatineblaadjes en de saffraan onder. Meng de eidooiers met

> Vervang de panko eventeel door

E

de room, giet bij de bereiding en voeg dan de garnalen, het citroensap en de

ongesuikerde lichtgeplette cornflakes.

fijngehakte kruiden toe. Breng verder op smaak. Bedek een bakplaat met

Dm

bakpapier, verdeel er de bereiding over en laat ze 12 u in de koelkast rusten,

© Haal de bereiding uit de vorm en snijd ze in 24 porties. Rol de kroketjes door

*T IS KLAAR!

de bloem, haal ze dan met een lepel door de (met peper en zout) losgeklopte

eieren en rol ze ten slotte in het amandelpoeder. Herhaal alle stappen om een

mr

GARNAALKROKETTEN

mooie korst te vormen. Laat de kroketjes minstens 2 u in de koelkast rusten.

VOOR DE OVEN

O Bak de kroketjes per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (+ 3 min per

Garnaalkroketten die je zowel in

bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak ook de krulpeterselie in

de oven, airfryer of friteuse lekker

de olie. Dien meteen op met citroen.

krokant bakt. Met maar liefst 28%

garnalen in de vulling, goed voor

à

Je kunt de kroketjes ook ineen 50/50-mengsel van paneermeel

ALVA) een Nutri-Score C … Njam!

;

ichtgeplette amandelschilfers paneren.

96