Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 126

Hier is pagina 126 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
RISOTTO MET CURRY
GEVULDE PAPRIKA'S
EN LANGOUSTINES
MET MEXICAANSE KIP
30 MIN « GEMAKKELIJK « €€€ + 4 PERS.
15 MIN + 30 MIN OVENTIJD
+ GEMAKKELUK « €€ + 4 PERS.
20 grote langoustines + 50 g erwten « 1 Kleine ui + 280 g ‘Risotto Camaroli Riso Gallo
400 g kipfilet + 4 paprika's + 1 ui + 50 grijst + 50 g geraspte kaas +
250 ml room - 2 el cognac + 4 glas droge witte wijn « 11 visbouillon - 4 el currysaus
Ll tomatenpuree « 1 el olijfolie « 2 teentjes knoflook + "Mexican Cumin & Chipotle
30 g boter + 50 ml olijfolie + Peper en zout
Seasoning mix for Fajita's' Capsicana « Peper en zout
1. Snipper de ui en zet opzij. Snijd 16 langoustines in grote stukken.
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst zoals aangegeven op de
2. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de 16 gesneden en de
verpakking, giet af en laat afkoelen in een grote kom,
4 ongesneden langoustines toe. Zodra de langoustines rood zijn, voeg je
2. Snipper de ui, pers de knoflook en zet opzij. Snijd de kipfilet in blokjes.
de cognac toe. Flambeer en leg de 4 ongesneden langoustines opzij.
3. Fruit de ui en de knoflook in een koekenpan met olijfolie. Voeg de kip toe
3. Voeg de room, de currysaus en de erwten toe. Laat pruttelen op een
en bak goudbruin. Breng op smaak met de tomatenpuree en de Seasoning
matig vuur gedurende 5 min. Kruid bij met peper en zout.
mix. Roer om en laat 5 min pruttelen. Haal van het vuur.
4. Fruit de ui in een koekenpan met olijfolie. Voeg de rijst toe, laat even
4. Voeg de kip en de groenten toe aan de gekookte rijst, roer om en breng op
meebakken en bevochtig met de wijn. Laat de wijn verdampen en voeg
smaak met peper en zout.
alroerend de visbouillon toe.
5. Spoel de paprika's onder stromend water en dep droog, Snijd de hoedjes
5. Heeft de rijst alle visbouillon geabsorbeerd? Roer goed door en voeg
van de paprika's af en zet opzij. Verwijder het binnenste van de paprika en
de langoustine-currysaus toe. Garneer de risotto met de 4 ongesneden
vul deze met de vulling Strooi er wat geraspte kaas over en zet de hoedjes
langoustines en serveer.
terug op de paprika's
6. Plaats de paprika's in een ovenschaal en bak deze 30 min in de oven.
&
=]
ar
ES
Au
KS
a
Rum,
=@- Reken de helft van de langoustines per persoon
-
®- Serveer met een frisse groene salade, guacamol
voor een voorgerecht.
en/of een dot zure room.
RIJSTPAP MET PARELCOUSCOUS
CURRY VAN ZEEDUIVEL MET KOKOSMELK
30 MIN + 30 MIN AFKOELEN + GEMAKKELIJK + € + 4 PERS.
30 MIN « GEMAKKELIJK + EEE « 4 PERS.
3 eierdooiers - 125 g verse frambozen - 100 ml frambozencoulis +
400 g zeeduivel - 12 kerstomaatjes « 1 ui « 1 limoen +
130 g parelcouscous Al'Fez - 700 ml melk « 350 ml kokosmelk Suzi Wan -
200 ml kokosmelk Suzi Wan - 1 tl suiker - 3 el plantaardige olie - 6 takjes
75 g suiker « Saffraan + 1 vanillestokje « 1 kaneelstokje
koriander + 2 el currypoeder + 1 tl gemberpoeder - Peper en zout
1. Snijd de vanillestok in twee en haal de pitjes eruit.
1. Snipper deui, halveer de kerstomaatjes en zet opzij. Snijd de zeeduivel
2. Breng de melk, kokosmelk, suiker. vanillestokje (merg en stokje).
in grote stukken.
kaneelstokje en saffraan aan de kook.
2. Verhit de olie in een wok of pan. Fruit de ui, de curry en de gember.
3. Voeg de parelcouscous toe en laat 15 min garen op een zacht vuurtje
Voeg vervolgens de stukken zeeduivel en gehalveerde kerstomaatjes toe.
4. Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje en
Laat 10 min sudderen en roer af en toe om.
kaneelstokje. Voeg de eierdooiers toe en roer goed. Giet het mengsel in
3. Voeg de kokosmelk toe, roer om en zet het vuur lager. Laat
4 kommetjes en plaats minstens 30 min in de koelkast.
10 min doorkoken.
5. Werk de kommetjes af met de frambozencoulis en verse frambozen.
4. Voeg de suiker en het sap van llimoen toe om de curry op smaakte
brengen. Werk af met peper. zout en koriander naar smaak.
nn
za
PEARL
COUSCOUS
Ge
=
Witje de rijstpap nog smeuiger?
Lekker met rijst of stokbrood (zodat je die overheerlijke
Voeg dan 100 ml opgeklopte room toe.
saus tot de laatste druppel kunt opeten).