Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 38
Hier is pagina 38 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
5 VANDAAG KOOP IK
KREEFT MET CITRUSVRUCHTEN
EN SAFFRAANDRESSING
Hoe haal je het vlees uit je kreeft?
—
Vetten: 14 g- Koolhydraten: Mg
200
Vezels:3g- Eiwitten: 308
» 4 levende kreeften van
Voor de dressing:
450 g/stuk (of 2 kreeften
« 1 sinaasappel
van 800 g/stuk)
+ 2el honing
« Y bussel lente-uitjes
+ 2elciderazin
+ 3sinaasappelen
+ 4elolijfolie
+ Lrode pompelmoes
« 1tube saffraandraadjes
» Llimoen
Santa Maria
+ Usblokjes
« Peper
Wanneer de kreeft gekookt is,
Zorg ervoor dat je de
+ 1bosje basilicum
» Fleur de sel
begin dan met het verwijderen
scharen goed bij de basis
« 100 g grof zeezout
van de scharen.
vastneemt.
© Breng 3 | water met het zeezout aan de kook
in een heel grote kookpot. Dompel er 1 kreeft in,
met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng
en
opnieuw aan de kook en reken dan nog 1 min
kooktijd per 100 g. Giet de kreeft af en laat hem
meteen schrikken in water met ijsblokjes. Kook
de andere kreeften één voor één op dezelfde
Nb,
manier. Snijd ze in 2.
@ Schil de pompelmoes, de sinaasappelen
din
en de limoen à vif. Snijd ze in schijfjes, vang
het sap op (voor de dressing) en houd ze apart.
Draai voorzichtig met
De staart zou gemakkelijk
Snipper de lente-uitjes.
de staart om het schild open
moeten loskomen.
3
te breken.
@ Maak de dressing: meng het sap van de
sinaasappel met de rest van de ingrediënten.
Voeg eventueel ook het sap van de andere
citrusvruchten toe.
© Dresser de kreeften op de borden, werk
af met schijfjes citrusvruchten, lente-uitjes en
basilicum. Dien koel op, met de dressing.
Ge.
}
@- Heal eventuee
het vlees uit de kreeften en schik
r
het mooi op de borden. Het oogt minder spectaculair,
maar is gemakkelijker om te eten!
Draai de kreeft om en
Maak de poot Ios van de
5
duw het schild open naar
6
schaal. (Je kunt ze leeghalen
CHABLIS CUVÉE PRESTIGE A.C.
de zijkanten.
met een kreeftenvork.)
2018/2019
Frankrijk - Bourgogne
Een wijn voor fijnproevers met
aroma's van ripe citrusvruchten
‘en wit ruit, en met een vleugje
‘amandelen en toast. De delicate
fris-zure smaak geeft deze win pit.
Et
prm
Geef een goede slag met je
Verwijder de 2 stukken van
mes op de rand van het schild,
de schaal.
1
om het in 2 te breken.
8
38 ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.