Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 38




Hier is pagina 38 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

5 VANDAAG KOOP IK

KREEFT MET CITRUSVRUCHTEN

EN SAFFRAANDRESSING

Hoe haal je het vlees uit je kreeft?



Vetten: 14 g- Koolhydraten: Mg

200

Vezels:3g- Eiwitten: 308

» 4 levende kreeften van

Voor de dressing:

450 g/stuk (of 2 kreeften

« 1 sinaasappel

van 800 g/stuk)

+ 2el honing

« Y bussel lente-uitjes

+ 2elciderazin

+ 3sinaasappelen

+ 4elolijfolie

+ Lrode pompelmoes

« 1tube saffraandraadjes

» Llimoen

Santa Maria

+ Usblokjes

« Peper

Wanneer de kreeft gekookt is,

Zorg ervoor dat je de

+ 1bosje basilicum

» Fleur de sel

begin dan met het verwijderen

scharen goed bij de basis

« 100 g grof zeezout

van de scharen.

vastneemt.

© Breng 3 | water met het zeezout aan de kook

in een heel grote kookpot. Dompel er 1 kreeft in,

met de kop eerst. Zet het deksel op de pot, breng

en

opnieuw aan de kook en reken dan nog 1 min

kooktijd per 100 g. Giet de kreeft af en laat hem

meteen schrikken in water met ijsblokjes. Kook

de andere kreeften één voor één op dezelfde

Nb,

manier. Snijd ze in 2.

@ Schil de pompelmoes, de sinaasappelen

din

en de limoen à vif. Snijd ze in schijfjes, vang

het sap op (voor de dressing) en houd ze apart.

Draai voorzichtig met

De staart zou gemakkelijk

Snipper de lente-uitjes.

de staart om het schild open

moeten loskomen.

3

te breken.

@ Maak de dressing: meng het sap van de

sinaasappel met de rest van de ingrediënten.

Voeg eventueel ook het sap van de andere

citrusvruchten toe.

© Dresser de kreeften op de borden, werk

af met schijfjes citrusvruchten, lente-uitjes en

basilicum. Dien koel op, met de dressing.

Ge.

}

@- Heal eventuee

het vlees uit de kreeften en schik

r

het mooi op de borden. Het oogt minder spectaculair,

maar is gemakkelijker om te eten!

Draai de kreeft om en

Maak de poot Ios van de

5

duw het schild open naar

6

schaal. (Je kunt ze leeghalen

CHABLIS CUVÉE PRESTIGE A.C.

de zijkanten.

met een kreeftenvork.)

2018/2019

Frankrijk - Bourgogne

Een wijn voor fijnproevers met

aroma's van ripe citrusvruchten

‘en wit ruit, en met een vleugje

‘amandelen en toast. De delicate

fris-zure smaak geeft deze win pit.

Et

prm

Geef een goede slag met je

Verwijder de 2 stukken van

mes op de rand van het schild,

de schaal.

1

om het in 2 te breken.

8

38 ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.