Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 54
Hier is pagina 54 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.

Hier is pagina 54 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 54
2 we 2 ] Co kad e grootste uitdaging voor het kerstmenu is om en je moet alles in de gaten houden, want kippen zijn I alles uit de kast te halen en het toch eenvoudig fragiele dieren. Maar we zijn apetrots op de kwaliteit . te houden. Het gevogelte van CogArdenne helpt van de kippen die we kweken. je om deze uitdaging te doen lukken. Hun kippen zijn afkomstig van kleine Waalse boerderijen die “Van welk ras zijn jullie kippen?” sr het pluimvee op natuurlijke wijze kweken met “Het zijn Hubbardkippen. Dat is een oud respect voor het dierenwelzijn. Ruime heldere kippenras met wit-rosse pluimen dat traag groeit — kippenstallen, 100% natuurlijke voeding, een grote we laten ze 56 dagen groeien — en dat goed bestand buitenweide, 56 dagen om groot te worden … Dan is is tegen ziektes. Dat is belangrijk, want zo moeten het niet verwonderlijk dat je het verschil proeft. En we ze niet preventief behandelen met antibiotica. dat is nu net de trots van onze Belgische kwekers, die Maar het is ook een ras dat bekendstaat om zijn vol overtuiging voor hun dieren zorgen. heerlijk vlees met vet in de spieren. En dat maakt het lekker mals. Of zoals Mike Krantz van Ardenne Volaille (onze leverancier) het verwoordt: “We werken met een “Hoe groeien de kippen op?” dertigtal kippenboeren in Wallonië die we volgens “Deze twee kippenstallen zijn hun thuis. strikte criteria uitgekozen hebben, onder andere Zoals je ziet is er veel plaats en daglicht. Op de grond voor de kwaliteit van hun producten en het respect ligt stro afkomstig van het graan dat ik zelf kweek. voor het dierenwelzijn. We werken samen met 's Nachts slapen de kippen binnen en 's morgens familiebedrijven waarvan de installaties de doe ik de luiken open. Dan kunnen de kippen die ambachtelijke kweek toelaten en de biologische er zin in hebben buiten een wandelingetje doen en noden van de kippen respecteren. rondscharrelen. Ze hebben voer en water à volonté tij Ze leven gewoon hun eigen gezapige leventje. Wanneer we op de Ferme de la Houssière aankomen, staat de zon al laag. Onze gastheer S Morgens wanneer Ze stapt op ons toe en vertelt ons meteen dat we de kippen enkel vanop afstand mogen observeren. naar buiten gaan, kunnen want ze schrikken erg snel. Daarop stappen we ze rustig naar de ruime kippenstal. Een tiental kippen scharrelt nog buiten rond de stal waarvan de luiken wagenwijd openstaan. Alles is peis en vree. Kristof Een plezier gaat voorzichtig twee kleine kippen halen voor om ernaar te kijken!” de foto en stopt er eentje in de handen van onze “Over voer gesproken, wat krijgen ze te eten?” Goebeziger (hij is wat overrompeld, maar het dier vindt het allemaal top). Na de foto's verklapt Kristof “Granen. Hun voeding bestaat uit 40% mais, zijn kweekgeheimen aan Minh-Tri. Hij is trots op en verder tarwe en soja, waar we dan nog oliën en zijn kwaliteitsproduct. Zijn passie en toewijding mineralen aan toevoegen zodat het voeder goed schemeren door in zijn verhaal. uitgebalanceerd is. Zoals je ziet is de mengeling grof gebroken, zodat de kippen hun natuurlijk “Hoe ben je eigenlijk kippenkweker pikgedrag behouden. geworden?” “Dit was de boerderij van mijn ouders. “Wat is het verschil tussen jouw kippen en Ik ben hier geboren. Voor mij was dit mijn leven, dus conventionele kippen?” was het logisch dat ik de boerderij zou overnemen. “De smaak! Maar ook hun fijne vlees en Ik deed eerst aan runderteelt, maar in 2012 wilden grootte. Onze kippen zijn fijner en minder dik dan mijn vrouw en ik een frisse wind laten waaien door conventionele kippen, dus is hun smaak meer onze boerderij. We hadden het idee om pluimvee van uitgesproken. En omdat ik hen mais geef, is hun de beste kwaliteit te kweken. Zo is het begonnen. We vlees lichtjes geel en uitzonderlijk sappig. Als je ze in droomden van een kippenstal op mensenmaat, met de oven klaarmaakt, zul je zien dat het vel heerlijk optimale leefomstandigheden voor onze gevleugelde krokant wordt Een echte delicatesse! Dat is precies hoe we onze kip graag hebben. vrienden. De kippenkweek is een heel ander paar mouwen dan de runderteelt Het is delicaat werk FE 54 4 pe se
Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 54