Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 93




Hier is pagina 93 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DO IT YOURSELF a

Klassiker met 'n bist %

GRIJZE GARNAALKROKETJES

OP OOSTENDSE WIJZE

Es

Veten:34 g- Koalhydraten:35 8

o

e

©

©

Vezels: 3g- Eiwitten 208

GOED GEVULD

KROKANTJE

BAKKEN MAAR

Let op dat je vulling

Met de korst kun je

Volgens het klassieke recept

zeker niet te lopend

volop experimenteren.

bak je ze in de frituurpan,

is, want dan krijg

Ga jij voor klassiek

maar je kunt ze natuurlijk ook

je de kroketten niet

paneermeel? Of liever wat

gewoon in een pan of kookpot

goed gevormd. Zoek

grovere panko? Je kunt

frituren, bijv. in kokosolie.

zelf uit wat voor jou

ook je eigen broodkruim

De zoete smaak van kokosolie

4

smaakt trouwens verrassend

&

de perfecte vulling-

maken van oud, gedroogd

garnalen-ratio is.

brood dat je even door

lekker bij grijze garnalen!

De ene heeft het liever

de hakmolen haalt of

Houd wel een thermometer

wat smeuiger, de ander

— helemaal creatief —

bij de hand, want de olie

Maak een bechamelsaus met

wil wat meer garnalen

verkruimel eens (basic)

zou altijd tussen de 175°C en

de bouillabaisse en voeg er room,

cornflakes! Ook leuk:

gelatine en eidooiers aan toe.

proeven. Zorg er wel

190°C moeten blijven. Liever

voor dat de vulling

breng je paneermeel op

zonder vetstof in de oven of

Haal de pan van het vuur en voeg

goed gemengd is.

smaak met gedroogde

airfryer? Ongeveer 12 min. op

dan pas de grijze garnalen toe,

zo koken ze niet te lang,

kruiden naar keuze, zoals

220°C is voldoende. Je moet de

knoflook, peterselie,

kroketten tussendoor dan wel

viskruiden …

even omdraaien.

2

TWEE

Nog vulling

over?

KLASSIEKERS

De vulling maken, is het grootste

ERS,

werk, dus je maakt best ineens

IN ÉÉN?

genoeg. Minder volk dan verwacht?

Verdeel de bereiding over een

Vries de vulling dan gewoon in. Of

dienschotel. Laat ze 12 u in

Zit je met moeilijke eters aan tafel of

maak er al kroketten van en vries

2

de koelkast rusten en volledig

wil je gewoon eens verrassend uit de

ze zo in. Leg dan wel telkens een

opstijven. Haal ze uit de vorm

hoek komen? Maak dan kroketten van

vel bakpapier tussen de kroketten

en snijd ze in rechthoekjes.

garnaalpuree! Jawel, je leest het goed.

en paneer ze in twee lagen, want

maak eerst een gewone aardappelpuree

bevroren garnaalkroketten springen

sneller open in de frituurpan.

en meng met gestoofde sjalot, gehakte

peterselie, 2 eidooiers en grijze garnalen.

Maak er kroketjes van, paneer ze en bak ze

in de frituurpan. Net even anders, met een

Wat serveer

knipoog naar de Belgische klassiekers.

je erbij?

u:

Geduld … is een schone deugd!

» Klassiek: kort gefrituurde

Om je garnaalkroketten goed te laten lukken,

krulpeterselie, een partje citroen

Paneer de kroketjes: haal ze

moet je de vulling lang genoeg laten opstijven.

en wat zelfgemaakte cocktailsaus.

eerst door de bloem, dan door de

Minstens 6 tot 12 uur. Je kunt de vulling dus

> Een verse tomatensalsa met

losgeklopte gekruide eieren en

perfect de dag voor je grote feest klaarmaken.

tomaten, olijfolie, geperste knoflook

rol ze ten slotte in paneermeel.

Extra tip: leg eerst vershoudfolie op de

en verse peterselie.

Herhaal alle stappen om een mooie

korst te vormen. Laat ze minstens

schotel, zodat de vulling makkelijk loskomt.

> Een (huisgebakken)

2 u in de koelkast rusten.

zuurdesembrood met echte boter

met zeezout.

RO

a

RO

Rx

eis

En

93