Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 93
Hier is pagina 93 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DO IT YOURSELF a
Klassiker met 'n bist %
GRIJZE GARNAALKROKETJES
OP OOSTENDSE WIJZE
Es
Veten:34 g- Koalhydraten:35 8
o
e
©
©
Vezels: 3g- Eiwitten 208
GOED GEVULD
KROKANTJE
BAKKEN MAAR
Let op dat je vulling
Met de korst kun je
Volgens het klassieke recept
zeker niet te lopend
volop experimenteren.
bak je ze in de frituurpan,
is, want dan krijg
Ga jij voor klassiek
maar je kunt ze natuurlijk ook
je de kroketten niet
paneermeel? Of liever wat
gewoon in een pan of kookpot
goed gevormd. Zoek
grovere panko? Je kunt
frituren, bijv. in kokosolie.
zelf uit wat voor jou
ook je eigen broodkruim
De zoete smaak van kokosolie
4
smaakt trouwens verrassend
&
de perfecte vulling-
maken van oud, gedroogd
garnalen-ratio is.
brood dat je even door
lekker bij grijze garnalen!
De ene heeft het liever
de hakmolen haalt of
Houd wel een thermometer
wat smeuiger, de ander
— helemaal creatief —
bij de hand, want de olie
Maak een bechamelsaus met
wil wat meer garnalen
verkruimel eens (basic)
zou altijd tussen de 175°C en
de bouillabaisse en voeg er room,
cornflakes! Ook leuk:
gelatine en eidooiers aan toe.
proeven. Zorg er wel
190°C moeten blijven. Liever
voor dat de vulling
breng je paneermeel op
zonder vetstof in de oven of
Haal de pan van het vuur en voeg
goed gemengd is.
smaak met gedroogde
airfryer? Ongeveer 12 min. op
dan pas de grijze garnalen toe,
zo koken ze niet te lang,
kruiden naar keuze, zoals
220°C is voldoende. Je moet de
knoflook, peterselie,
kroketten tussendoor dan wel
viskruiden …
even omdraaien.
2
TWEE
Nog vulling
over?
KLASSIEKERS
De vulling maken, is het grootste
ERS,
werk, dus je maakt best ineens
IN ÉÉN?
genoeg. Minder volk dan verwacht?
Verdeel de bereiding over een
Vries de vulling dan gewoon in. Of
dienschotel. Laat ze 12 u in
Zit je met moeilijke eters aan tafel of
maak er al kroketten van en vries
2
de koelkast rusten en volledig
wil je gewoon eens verrassend uit de
ze zo in. Leg dan wel telkens een
opstijven. Haal ze uit de vorm
hoek komen? Maak dan kroketten van
vel bakpapier tussen de kroketten
en snijd ze in rechthoekjes.
garnaalpuree! Jawel, je leest het goed.
en paneer ze in twee lagen, want
maak eerst een gewone aardappelpuree
bevroren garnaalkroketten springen
sneller open in de frituurpan.
en meng met gestoofde sjalot, gehakte
peterselie, 2 eidooiers en grijze garnalen.
Maak er kroketjes van, paneer ze en bak ze
in de frituurpan. Net even anders, met een
Wat serveer
knipoog naar de Belgische klassiekers.
je erbij?
u:
Geduld … is een schone deugd!
» Klassiek: kort gefrituurde
Om je garnaalkroketten goed te laten lukken,
krulpeterselie, een partje citroen
Paneer de kroketjes: haal ze
moet je de vulling lang genoeg laten opstijven.
en wat zelfgemaakte cocktailsaus.
eerst door de bloem, dan door de
Minstens 6 tot 12 uur. Je kunt de vulling dus
> Een verse tomatensalsa met
losgeklopte gekruide eieren en
perfect de dag voor je grote feest klaarmaken.
tomaten, olijfolie, geperste knoflook
rol ze ten slotte in paneermeel.
Extra tip: leg eerst vershoudfolie op de
en verse peterselie.
Herhaal alle stappen om een mooie
korst te vormen. Laat ze minstens
schotel, zodat de vulling makkelijk loskomt.
> Een (huisgebakken)
2 u in de koelkast rusten.
zuurdesembrood met echte boter
met zeezout.
RO
a
RO
Rx
eis
En
93