Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 86
Hier is pagina 86 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
IE oop Trip
GROENE WAFELS
WATERZOOI VAN TARBOT
HINDERAGOUT GRAND VENEUR,
MET GEROOKTE ZALM
MET BLOEMKOOL EN
PEREN IN WIJN
EN BIESLOOKROOM
GRIJZE GARNALEN
© GEMARKELUK © €€E A 4 PERS.
Vetten: 39 g - Koolhydraten: 68 g
NUTR-SCORE
Vetten: 20 g - Koolhydraten: 16,
Vetten:2g - Koolhydraten: 2g
@
Vezels:10 8- Evitien: 398
9
Vezels:1 g- Ehvitien: 168
©
Vezels:2g- Elwitten: 238
+ 2 kits voor hinderagout
ö
1fles rode wijn
à
Voor de wafels:
Voor de garnituur:
+ % biosinaasappel
2steranijzen
» lei
+ 50g geklaarde boter
ö
1 kruidnagel
- 250 g gerookte
+ 300 g tarbotfilets,
+ 1,9 dl schaaldierenfond
‘Beurre des Chefs’
à
1 kaneelstokje
+ 50 gjonge
biozalmfilet in blok
+ 100 g gepelde grijze
« 20 g geklaarde boter
spinazieblaadjes
+ 50 foreleieren
Carlsbourg
Voor de puree:
+ K citroen
garnalen
‘Beurre des Chefs’
+ 1 kruidentuiltje
+ Lknolselder
+ 150g bloem
» 1 bloemkool
Carlsbourg
+ 2 steranijzen
ö
15 g geklaarde boter
* Yzakje droge gist
+ 15 gjonge
+ 3 biowortelen
+ Lkruidentuiltje
‘Beurre des Chefs’
3,58)
spinazieblaadies
+ U kruidnagel
.
+ 2 diroom
+ 1 citroen
+ Atakjes tiim
+ 1 kaneelstokje
Carlsbourg
5
50 g parmigiano
„lui
= Peper en zout
« 4 takjes tijm
40 g boter
2dl melk
« % bussel bieslook
» 2el zure room
.
50 g gezouten boter
+ 8 takjes dile
Voor de peren in wijn:
5clolifolie
5
« 3 nog wat harde peren
1 bussel bladpeterselie
Peger en zout
- Peper en zout
© snijd de wortelen in 8 staafjes en
+ % biosinaasappel
Peper en zout
@ Maak de wafels: mix de spinazie fijn
de ui in grote stukken. Doe ze samen
- Sel honing
met het kruidentuiltje in een kookpot
met de melk en het ei. Meng de bloem,
de geraspte parmigiano, de gist en peper.
met 11 water en breng aan de kook.
@ Meng de kruiden, het kruidentuiltje
Verdeel de bloemkool in roosjes. Voeg
en een lange sliert sinaasappelzeste
Roer er beetje bij beetje de vloeibare
bereiding onder en vervolgens 30 g
de bloemkoolroosjes en enkele kleine
met de marinade. Leg het vlees in de
bloemkoolblaadjes toe aan de bouillon.
marinade en laat het (minstens 3 u)
gesmolten boter. Meng goed en breng
marineren. Bak het vlees 1.30 u (met de
verder op smaak. Dek af met een doek
Laat 10 min pruttelen.
@ Haal de wortelen, de
geklaarde boter) volgens de instructies
en laat 1 u op kamertemperatuur rusten.
op de verpakking, Laat het zoals
® Klop de room stijf met het citroensap,
bloemkoolblaadjes en de helft van de
bloemkoolroosjes met een schuimspaan
aangeduid 30 min in de oven rusten.
peper en zout. Menger de gehakte
jk in
@ Maak de peren: giet de wijn in een
bieslook onder. Snijd de zalm in kleine
uit de kookpot. Laat ze onmiddell
ijskoud water schrikken. Verwijder het
kleine kookpot met de honing, de
blokjes. Zet alles in de koelkast.
kruidentuiltje uit de bouillon en mix fijn.
kruiden, dikke slierten sinaasappelzeste
9 Smelt de rest van de boter en
verwarm het wafelijzer op de hoogste
Voeg de schaaldierenfond toe, de zure
en het sap van de sinaasappel. Warm
room en citroensap naar eigen smaak.
zachtjes op en dompel er de hele
stand. Smeer het wafelijzer in met de
gesmolten boter en bak je wafels zoals
Warm de uitgelekte groenten lichtjes op
geschilde peren in. Laat 20 min op een
in de waterzooi.
zacht vuurtje sudderen. Draai de peren
gewoonlijk, = 3 min per bakbeurt
(8 à 9 wafels in totaal).
9 Verdeel de tarbot in 4 porties en bak
intussen af en toe. De kooktijd hangt af
kort in de hete geklaarde boter. Kruid
van de grootte van de peren, hun soort
© Warm de wafels net voor
het opdienen 2 min op in een
met peper en zout.
en hun rijpheid: houd ze dus in het oog!
voorverwarmde oven van 200°C.
© Verdeel de waterzooi en de groenten
9 Maak de puree: schil de knolselder,
houd % apart en snijd de rest in stukken.
Dresseer de slagroom met een spuitzak
over diepe borden. Voeg de tarbot en
de grijze garnalen toe, werk af met tijm
Kook ze 25 min in kokend gezouten
op de wafels. Werk af met zalmblokjes,
en serveer.
water. Giet de knolselder af en plet hem
foreleieren, jonge spinazieblaadjes en
met 40 g boter, met een pureestamper.
takjes dille. Serveer meteen.
- Verdubbel de hoeveelheid tarbot en gamalen,
Mix een kleine hoeveelheid van deze
Zitten er lekkerbekken aan tafel?
zet kleine gestoomde aardappelen of
puree fijn met de peterselieblaadjes
-
Verdubbel de hoeveelheden voor de
basmatirijst op tafel en je hebt meteen een
en de olijfolie. Giet over de puree,
volwaardig hoofdgerecht!
slagroom en serveer de rest apart,
meng en breng verder op smaak. Snijd
zoblift iemand op zijn honger!
intussen de rest van de knolselder in
CHÂTEAU BON BARON 2018
kleine blokjes en bak ze op een matig
België - Côte de Sambre et Meuse
vuurtje goudbruin, in een braadpan met
Deze wijn Lit onze Waalse wijngaarden is een
de geklaarde boter. Kruid met peper
CA
mooie verrassing: subtiele bloemaccenten
en zout.
met een touch van exotisch fruiten kruiden.
leiden je naar een evenwichtige finale.
© snijd de peren in 2 of in 4. Serveer
ze met de puree bij de ragout. Werk
af met tijm en eventueel met slierten
sinaasappelzeste. Bestrooi de puree met
de gebakken knolselderblokjes.
86
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.