Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 86




Hier is pagina 86 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

IE oop Trip

GROENE WAFELS

WATERZOOI VAN TARBOT

HINDERAGOUT GRAND VENEUR,

MET GEROOKTE ZALM

MET BLOEMKOOL EN

PEREN IN WIJN

EN BIESLOOKROOM

GRIJZE GARNALEN

© GEMARKELUK © €€E A 4 PERS.

Vetten: 39 g - Koolhydraten: 68 g

NUTR-SCORE

Vetten: 20 g - Koolhydraten: 16,

Vetten:2g - Koolhydraten: 2g

@

Vezels:10 8- Evitien: 398

9

Vezels:1 g- Ehvitien: 168

©

Vezels:2g- Elwitten: 238

+ 2 kits voor hinderagout

ö

1fles rode wijn

à

Voor de wafels:

Voor de garnituur:

+ % biosinaasappel

2steranijzen

» lei

+ 50g geklaarde boter

ö

1 kruidnagel

- 250 g gerookte

+ 300 g tarbotfilets,

+ 1,9 dl schaaldierenfond

‘Beurre des Chefs’

à

1 kaneelstokje

+ 50 gjonge

biozalmfilet in blok

+ 100 g gepelde grijze

« 20 g geklaarde boter

spinazieblaadjes

+ 50 foreleieren

Carlsbourg

Voor de puree:

+ K citroen

garnalen

‘Beurre des Chefs’

+ 1 kruidentuiltje

+ Lknolselder

+ 150g bloem

» 1 bloemkool

Carlsbourg

+ 2 steranijzen

ö

15 g geklaarde boter

* Yzakje droge gist

+ 15 gjonge

+ 3 biowortelen

+ Lkruidentuiltje

‘Beurre des Chefs’

3,58)

spinazieblaadies

+ U kruidnagel

.

+ 2 diroom

+ 1 citroen

+ Atakjes tiim

+ 1 kaneelstokje

Carlsbourg

5

50 g parmigiano

„lui

= Peper en zout

« 4 takjes tijm

40 g boter

2dl melk

« % bussel bieslook

» 2el zure room

.

50 g gezouten boter

+ 8 takjes dile

Voor de peren in wijn:

5clolifolie

5

« 3 nog wat harde peren

1 bussel bladpeterselie

Peger en zout

- Peper en zout

© snijd de wortelen in 8 staafjes en

+ % biosinaasappel

Peper en zout

@ Maak de wafels: mix de spinazie fijn

de ui in grote stukken. Doe ze samen

- Sel honing

met het kruidentuiltje in een kookpot

met de melk en het ei. Meng de bloem,

de geraspte parmigiano, de gist en peper.

met 11 water en breng aan de kook.

@ Meng de kruiden, het kruidentuiltje

Verdeel de bloemkool in roosjes. Voeg

en een lange sliert sinaasappelzeste

Roer er beetje bij beetje de vloeibare

bereiding onder en vervolgens 30 g

de bloemkoolroosjes en enkele kleine

met de marinade. Leg het vlees in de

bloemkoolblaadjes toe aan de bouillon.

marinade en laat het (minstens 3 u)

gesmolten boter. Meng goed en breng

marineren. Bak het vlees 1.30 u (met de

verder op smaak. Dek af met een doek

Laat 10 min pruttelen.

@ Haal de wortelen, de

geklaarde boter) volgens de instructies

en laat 1 u op kamertemperatuur rusten.

op de verpakking, Laat het zoals

® Klop de room stijf met het citroensap,

bloemkoolblaadjes en de helft van de

bloemkoolroosjes met een schuimspaan

aangeduid 30 min in de oven rusten.

peper en zout. Menger de gehakte

jk in

@ Maak de peren: giet de wijn in een

bieslook onder. Snijd de zalm in kleine

uit de kookpot. Laat ze onmiddell

ijskoud water schrikken. Verwijder het

kleine kookpot met de honing, de

blokjes. Zet alles in de koelkast.

kruidentuiltje uit de bouillon en mix fijn.

kruiden, dikke slierten sinaasappelzeste

9 Smelt de rest van de boter en

verwarm het wafelijzer op de hoogste

Voeg de schaaldierenfond toe, de zure

en het sap van de sinaasappel. Warm

room en citroensap naar eigen smaak.

zachtjes op en dompel er de hele

stand. Smeer het wafelijzer in met de

gesmolten boter en bak je wafels zoals

Warm de uitgelekte groenten lichtjes op

geschilde peren in. Laat 20 min op een

in de waterzooi.

zacht vuurtje sudderen. Draai de peren

gewoonlijk, = 3 min per bakbeurt

(8 à 9 wafels in totaal).

9 Verdeel de tarbot in 4 porties en bak

intussen af en toe. De kooktijd hangt af

kort in de hete geklaarde boter. Kruid

van de grootte van de peren, hun soort

© Warm de wafels net voor

het opdienen 2 min op in een

met peper en zout.

en hun rijpheid: houd ze dus in het oog!

voorverwarmde oven van 200°C.

© Verdeel de waterzooi en de groenten

9 Maak de puree: schil de knolselder,

houd % apart en snijd de rest in stukken.

Dresseer de slagroom met een spuitzak

over diepe borden. Voeg de tarbot en

de grijze garnalen toe, werk af met tijm

Kook ze 25 min in kokend gezouten

op de wafels. Werk af met zalmblokjes,

en serveer.

water. Giet de knolselder af en plet hem

foreleieren, jonge spinazieblaadjes en

met 40 g boter, met een pureestamper.

takjes dille. Serveer meteen.

- Verdubbel de hoeveelheid tarbot en gamalen,

Mix een kleine hoeveelheid van deze

Zitten er lekkerbekken aan tafel?

zet kleine gestoomde aardappelen of

puree fijn met de peterselieblaadjes

-

Verdubbel de hoeveelheden voor de

basmatirijst op tafel en je hebt meteen een

en de olijfolie. Giet over de puree,

volwaardig hoofdgerecht!

slagroom en serveer de rest apart,

meng en breng verder op smaak. Snijd

zoblift iemand op zijn honger!

intussen de rest van de knolselder in

CHÂTEAU BON BARON 2018

kleine blokjes en bak ze op een matig

België - Côte de Sambre et Meuse

vuurtje goudbruin, in een braadpan met

Deze wijn Lit onze Waalse wijngaarden is een

de geklaarde boter. Kruid met peper

CA

mooie verrassing: subtiele bloemaccenten

en zout.

met een touch van exotisch fruiten kruiden.

leiden je naar een evenwichtige finale.

© snijd de peren in 2 of in 4. Serveer

ze met de puree bij de ragout. Werk

af met tijm en eventueel met slierten

sinaasappelzeste. Bestrooi de puree met

de gebakken knolselderblokjes.

86

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.