Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 88




Hier is pagina 88 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

IE oop Trip

KONINGINNENHAPJES MET MECHELSE KOEKOEK

TRIO VAN CHOCOLADEMOUSSE

EN MORIELJES, AARDPEREN UIT DE OVEN

1.40 U (VOORBEREIDING + KOOKTIID + WEEKTIID)

EEEN

73

8 PERS.

NUTR

or

Vetten: 318 - Koolhydraten: 37 g

Vetten: Sig - Koolhydraten:44g

©®

Vezels.2g-Eiwitten:7g

®

Vezels: 11g - Eiwitten: 288

=

Voor de witte

- 1 snufjezout

» 1 Mechelse koekoek (+ 1,3 kg)

8 bladerdeeghapjes

+ 80 boter

chocolademousse:

Voor de pure

5

3 wortelen

100 g bloem

+ 3 lolifolie

a

=

3 di room

» 8cl room

chocolademousse:

100 g knolselder

5

+ % bosje bladpeterselie

+ 225 g witte chocolade

« 2 eieren

1 preistengel (enkel het groen)

Ldl droge witte wijn

«12 takjes tijm

Voor de melkchocolade-

+ 65 g zure room

Zuien

A di vegetarische

2 5 takjes oregano

mousse:

+ 130 g pure chocolade

600 g aardperen

champignonfond Fundo

« 2 laurierblaadjes

» 2eieren

+ 1 afgestreken el suiker

80 gedroogde morieljes

35 g geklaarde boter ‘Beurre

» Fleur de sel

+ 65 g zure room

+ 30 boter

Va citroen

des Chefs’ Carlsbourg

- Peper en zout

+ 130 g melkchocolade

+ 1 snufjezout

+ 30 g boter

© Haal de bouten van de Mechelse koekoek, houd ze apart en doe de rest in

een kookpot. Snijd de wortelen, de knolselder, de uien en het preigroen in grote

@ Maak de witte chocolademousse: breng de

stukken. Doe ze samen met de bladpeterselie, 4 van de tijm, de oregano en de

room aan de kook. Haal de pan van het vuur,

laurierblaadjes in de kookpot. Overgiet met koud water en breng aan de kook.

voeg de gehakte witte chocolade toe, laat

Zet het deksel op de pan en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen.

2 min rusten en meng met een klopper tot een

@ Laat de morieljes minstens 1 u in warm water weken en ververs het water na

gladde ganache. Laat de volledig afgekoelde

30 min. Giet de morieljes af en fruit ze 2 min op een hoog vuur, in een braadpan

ganache 6 u in de koelkast opstijven.

met 15 g geklaarde boter. Giet er de witte wijn bij, laat voor de helft inkoken en

9 Smelt de gehakte melkchocolade au

voeg de room toe. Laat 20 min op een heel zacht vuurtje pruttelen.

bain-marie. Haal de pan van het vuur, laat

© Snijd de bouten van de koekoek ter hoogte van het gewricht in 2 stukken.

er de boter in stukken al roerend in smelten

Bak ze op een matig vuurtje rondom goudbruin, in een braadpan met de rest van

en giet in een kleine slakom. Meng er de zure

de gesmolten geklaarde boter. Overgiet met / pollepel bouillon (uit de kookpot)

room en de eidooiers onder. Klop de eiwitten

zet het deksel op de pan en laat 20 min op een zacht vuurtje pruttelen.

met het zout tot stevig schuim en meng ze

© Giet de kip af en filter de bouillon. Laat de gefilterde bouillon inkoken tot je

voorzichtig onder de bereiding.

nog 1,1 l overhoudt. Scheur het vlees van de koekoek in kleine stukken los (ook

© Maak de pure chocolademousse op

van de bouten).

dezelfde manier, maar vergeet de suiker niet

© Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aardperen naargelang hun

toe te voegen.

grootte in 2 of in 4 en bestrijk ze langs alle kanten met olijfolie. Bedek een

© Klop de witte chocoladeganache lichtjes op

ovenplaat met bakpapier, schik er de aardperen op en schuif ze 20 min in de

tot een schuimige, maar soepele massa.

oven. Bestrooi ze op het einde van de baktijd met fleur de sel.

© Doe de 3 mousses elk in een spuitzak en

© Smelt de boter in een stoof pan, bestuif met bloem en laat al roerend lichtjes

dresser ze in opeenvolgende lagen in glazen,

kleuren. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de bouillon bij. Voeg dan de

van licht naar donker. Laat minstens 2 u in

champignonfond, de morieljes met de room en de kleine stukjes koekoek toe.

de koelkast opstijven.

Laat 5 min op een zacht vuurtje sudderen, voeg het citroensap toe en breng

verder op smaak.

®- geenspuitzakkenin his? Giet elke mousse in de hoek

© Verwarm de bladerdeeghapjes volgens de instructies op de verpakking.

van een diepvrieszakje en knip het uiteinde open.

Leg ze op de borden, vul ze met de koekoek- en morieljesbereiding, voeg de

aardperen toe, werk af met tijm en serveer.

5

@- verwerk gerust groenteresten in de bouillon, zelfs schillen, peterseliestengels …

v

cu |

En als ze bio zijn, hoef je de groenten niet eens te schillen! Snijd enkele sterren uit

End

GEMALEN DESSERTKOFFIE DELHAIZE

laderdeeg, bestrijk ze langs alle kanten met losgeklopt ei en bak ze goudbruin

Het trio van chocolademousse heeft

®

in de oven. Eenvoudig maar leuk om je koninginnenhapjes te pimpen.

heerlik veel body en een zalige

nasmaak. De Delhaize dessertkoffie

met zijn notensmaak is ideaal als

Eme)

tegenwicht voor de zoete mousse.

ni

NE

‚ 'TIS KLAAR!)

VOL AUVENT ‘FINE CHAMPAGNE”

Op goede oude wijze bereid met

A

h

gegrilde krieltjes en broccoli door

7

Ee

driesterrenchef Peter Goossens,

TRAITEURAFDELING

88