Delhaize - Folder van 01.12.2020 tot 31.01.2021 - Pagina 88
Hier is pagina 88 van 132 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.12.2020 tot 31.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
IE oop Trip
KONINGINNENHAPJES MET MECHELSE KOEKOEK
TRIO VAN CHOCOLADEMOUSSE
EN MORIELJES, AARDPEREN UIT DE OVEN
1.40 U (VOORBEREIDING + KOOKTIID + WEEKTIID)
EEEN
73
8 PERS.
NUTR
or
Vetten: 318 - Koolhydraten: 37 g
Vetten: Sig - Koolhydraten:44g
©®
Vezels.2g-Eiwitten:7g
®
Vezels: 11g - Eiwitten: 288
=
Voor de witte
- 1 snufjezout
» 1 Mechelse koekoek (+ 1,3 kg)
8 bladerdeeghapjes
+ 80 boter
chocolademousse:
Voor de pure
5
3 wortelen
100 g bloem
+ 3 lolifolie
a
=
3 di room
» 8cl room
chocolademousse:
100 g knolselder
5
+ % bosje bladpeterselie
+ 225 g witte chocolade
« 2 eieren
1 preistengel (enkel het groen)
Ldl droge witte wijn
«12 takjes tijm
Voor de melkchocolade-
+ 65 g zure room
Zuien
A di vegetarische
2 5 takjes oregano
mousse:
+ 130 g pure chocolade
600 g aardperen
champignonfond Fundo
« 2 laurierblaadjes
» 2eieren
+ 1 afgestreken el suiker
80 gedroogde morieljes
35 g geklaarde boter ‘Beurre
» Fleur de sel
+ 65 g zure room
+ 30 boter
Va citroen
des Chefs’ Carlsbourg
- Peper en zout
+ 130 g melkchocolade
+ 1 snufjezout
+ 30 g boter
© Haal de bouten van de Mechelse koekoek, houd ze apart en doe de rest in
een kookpot. Snijd de wortelen, de knolselder, de uien en het preigroen in grote
@ Maak de witte chocolademousse: breng de
stukken. Doe ze samen met de bladpeterselie, 4 van de tijm, de oregano en de
room aan de kook. Haal de pan van het vuur,
laurierblaadjes in de kookpot. Overgiet met koud water en breng aan de kook.
voeg de gehakte witte chocolade toe, laat
Zet het deksel op de pan en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
2 min rusten en meng met een klopper tot een
@ Laat de morieljes minstens 1 u in warm water weken en ververs het water na
gladde ganache. Laat de volledig afgekoelde
30 min. Giet de morieljes af en fruit ze 2 min op een hoog vuur, in een braadpan
ganache 6 u in de koelkast opstijven.
met 15 g geklaarde boter. Giet er de witte wijn bij, laat voor de helft inkoken en
9 Smelt de gehakte melkchocolade au
voeg de room toe. Laat 20 min op een heel zacht vuurtje pruttelen.
bain-marie. Haal de pan van het vuur, laat
© Snijd de bouten van de koekoek ter hoogte van het gewricht in 2 stukken.
er de boter in stukken al roerend in smelten
Bak ze op een matig vuurtje rondom goudbruin, in een braadpan met de rest van
en giet in een kleine slakom. Meng er de zure
de gesmolten geklaarde boter. Overgiet met / pollepel bouillon (uit de kookpot)
room en de eidooiers onder. Klop de eiwitten
zet het deksel op de pan en laat 20 min op een zacht vuurtje pruttelen.
met het zout tot stevig schuim en meng ze
© Giet de kip af en filter de bouillon. Laat de gefilterde bouillon inkoken tot je
voorzichtig onder de bereiding.
nog 1,1 l overhoudt. Scheur het vlees van de koekoek in kleine stukken los (ook
© Maak de pure chocolademousse op
van de bouten).
dezelfde manier, maar vergeet de suiker niet
© Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aardperen naargelang hun
toe te voegen.
grootte in 2 of in 4 en bestrijk ze langs alle kanten met olijfolie. Bedek een
© Klop de witte chocoladeganache lichtjes op
ovenplaat met bakpapier, schik er de aardperen op en schuif ze 20 min in de
tot een schuimige, maar soepele massa.
oven. Bestrooi ze op het einde van de baktijd met fleur de sel.
© Doe de 3 mousses elk in een spuitzak en
© Smelt de boter in een stoof pan, bestuif met bloem en laat al roerend lichtjes
dresser ze in opeenvolgende lagen in glazen,
kleuren. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de bouillon bij. Voeg dan de
van licht naar donker. Laat minstens 2 u in
champignonfond, de morieljes met de room en de kleine stukjes koekoek toe.
de koelkast opstijven.
Laat 5 min op een zacht vuurtje sudderen, voeg het citroensap toe en breng
verder op smaak.
®- geenspuitzakkenin his? Giet elke mousse in de hoek
© Verwarm de bladerdeeghapjes volgens de instructies op de verpakking.
van een diepvrieszakje en knip het uiteinde open.
Leg ze op de borden, vul ze met de koekoek- en morieljesbereiding, voeg de
aardperen toe, werk af met tijm en serveer.
5
@- verwerk gerust groenteresten in de bouillon, zelfs schillen, peterseliestengels …
v
cu |
En als ze bio zijn, hoef je de groenten niet eens te schillen! Snijd enkele sterren uit
End
GEMALEN DESSERTKOFFIE DELHAIZE
laderdeeg, bestrijk ze langs alle kanten met losgeklopt ei en bak ze goudbruin
Het trio van chocolademousse heeft
®
in de oven. Eenvoudig maar leuk om je koninginnenhapjes te pimpen.
heerlik veel body en een zalige
nasmaak. De Delhaize dessertkoffie
met zijn notensmaak is ideaal als
Eme)
tegenwicht voor de zoete mousse.
ni
NE
‚ 'TIS KLAAR!)
VOL AUVENT ‘FINE CHAMPAGNE”
Op goede oude wijze bereid met
A
h
gegrilde krieltjes en broccoli door
7
Ee
driesterrenchef Peter Goossens,
TRAITEURAFDELING
88